我隻阿妹由琴晚開d便便已經濕濕地,點算?
佢係咪肚瀉??
CCYT1225 2010-2-8 08:53:46 PM
店員教我每日早7晚7俾一匙糧
草同水要不停供應
佢話唔好俾菜同水果
因為佢太細個
咁我淨係俾草佢食睇下4HR後點啦,thx~
CCYT1225 2010-2-9 07:08:21 PM
我係寵物店買,1月17買嫁,冇去BODY CHECK喎
(mk熊貓樂園買)
個店員sell左d草,糧,沖涼粉,刷俾我

請問咩係timonthy hay,a草a糧同alfafa?

好擔心呀佢都唔係幾郁...
我好驚佢病左會有事....
我仲諗住養佢一世....
我宜家點算好...

CCYT1225 2010-2-9 07:41:56 PM
咁多嘅....
我隻兔仔兩個幾月大左右...
咁佢要食幾多以上嘅野??
CCYT1225 2010-2-9 08:12:01 PM
THX~A LOT~
我家陣去research下先~
:020:
CCYT1225 2010-2-9 11:32:24 PM
死啦...佢唔係幾郁好似死左咁嘅...
CCYT1225 2010-2-9 11:41:48 PM
係呀...掂佢都冇反應....
CCYT1225 2010-2-10 12:28:07 AM
應該真係死左...
(我宜家襯家姐沖涼入黎用一用電腦...)
詳情請等等!
CCYT1225 2010-2-10 12:36:24 AM
我啱啱打咗去SPCA 24小時度問
佢(聽電話果個)叫我睇下佢有冇反應
掂下佢隻眼附近睇下佢仲有冇反應...
但係佢都係冇反應....
佢應該真離開左...T^T
CCYT1225 2010-2-10 12:41:24 AM
sor呀我打字慢...

好多謝各位嘅關心!~

我要趁家姐沖完涼之前off~
所以大家會隨時見到我off...
一言難盡...

宜家我要等到聽朝同呀媽講,
spca果個人叫我用黑色垃圾膠袋包好
再掉到gov垃圾站.....
CCYT1225 2010-2-10 12:42:18 AM

回復 25# 的帖子

係係mk熊貓xx買左4百多...
CCYT1225 2010-2-10 07:09:28 PM
其實我冇上論壇嘅習慣,
我係買左兔仔先開始搵資料...
我17號(1月)買兔仔
係我後來去寵物節見到兔協之後先會番屋企上網scarch
先至scarch到呢個論壇
講真,
我都知mk多人...
但係見個個人都係果度買.....就以為冇事....
諗住一間鋪頭開得就唔會賣D病嘅ET...
原來唔係咁.....
唉...我覺得宜家我點解釋都冇用...
有d野發生左就係發生左....
我都冇辦法去改變...
我都唔知宜家仲會唔會再養兔仔....
我今日有上過兔協...
佢話要做義工學照顧兔仔
我琴日叫左同學幫我print左d資料
我諗應該都有用
冇錯,我係一個學生,但係我成家人都支持我養兔仔
我唔會話唔冇$去用黎睇醫生 ...
同埋我下次就算再養兔仔都唔會再買
我會去兔協度領養
係度我要講聲sorry
麻煩左大家....
而且我今次真係得到一個教訓
但係我想講我真係會內疚...
我會諗係咪我害死左佢......
我認我係無知...
但係你地鬧我雖然係會唔開心
但係又唔係話你地鬧得唔啱....
所以我有咩唔明一定會問,
我亦相信你地應該會好樂意幫我....
麻煩晒...

CCYT1225 2010-2-10 09:04:33 PM
多謝你地!!~
我會係新年假去兔協做義工!

快速發帖