Suzanne 2012-11-14 11:04:15 AM
強國人 發表於 2012-11-14 10:54 AM
問者先答   

我其實唔係好鐘意兔仔, 只不過既然養佐佢就唯有撐下去 ...

唔好意思, 我雖然係新人,但我發現有心上得呢個論壇為兔兔所有事擔心及關心既兔友,都係真心喜歡兔仔。你呢個問題都好莫名其妙 !  而你次次都係上黎問問題都係博大家鬧。

我養兔仔係經過深思, 視兔仔為家人。 我唔明白你點解唔係咁喜歡兔仔,仲要養兔仔。你係咪一個識得諗o野既成年人? 定係你食得太飽無o野做??!

我唯一可以講的是, 祝福你家兔兔。

Insomniahk  人和人可以有唔同觀點  2013-2-19 11:01:48 AM
Suzanne 2012-11-15 10:02:51 AM
強國人 發表於 2012-11-15 07:18 AM
可能我同呢度大多數既人既point of view係有分別,不過我唔係開Post去博人鬧,
我只係想多d明白同多d了解各 ...

首先, 你做調查的地方唔多妥當, 這是個FOR愛兔兔友的論壇, 問各位兔友是否真心喜歡兔仔這種行為有點愚蠢。再者, 你的表達方式當然令我們不滿, 不好意思,我個人就比較難接受你用一些粗俗以及不恰當的字眼來表達你的內心世界。這裡始終不是其他forum, 這裡的兔友都和溫和友善, 請你入鄉隨俗。

其次, 我們尊敬你的職業,也同情你的遭遇。我同時也明白到, 你每月要辛苦省下一些錢給兔兔。這一點難能可貴,我是欣賞的。

回到現實, 如果你不是真心喜歡兔兔,也怕哪天經濟上面不能負擔, 不如考慮給別人領養吧...

快速發帖