sanny0066 2011-11-17 12:58:58 AM
nixie 發表於 2011-11-16 06:18 PM
我隻兔兔都係   我會放佢係個籠頂   因為個籠頂d格仔可以有位比我唔洗拎高佢隻腳仔    剩係'潑'開遮住佢指 ...

放上籠頂剪..如果佢驚 驚到突然一野豪無準備咁跳左落地...跌斷左腳點算
sanny0066 2011-11-17 12:59:55 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-17 12:03 AM
我都剛剛同墨魚麥皮剪完甲  加埋用左5分鐘左右 我一個對佢地兩個>< 不過佢地唔洗我大脾夾 傾掂數自動高舉双 ...

唔抵得呀唔抵得呀..點解墨魚同麥皮咁乖嫁
sanny0066 2011-11-17 01:29:16 AM
睇完大福媽你既短片教學..我即刻幫YondYond剪左指甲...可能Yond太懵...5分鐘左右搞掂了...過程中完全冇掙扎
sanny0066 2011-11-17 01:30:49 AM
nixie 發表於 2011-11-17 01:18 AM
咁啊  自求多福  XD

我會係周圍放大毛巾    我隻兔兔可以JUMP得好勁 所以佢成日咁做都無事> ...

不失為一個另類方法...
sanny0066 2011-11-17 01:31:19 AM
nixie 發表於 2011-11-17 01:25 AM
其實夠利就得...    我係TAOBAO買架咋>__<  
  YAHOO拍賣都有

原來你都係淘寶友黎既
sanny0066 2011-11-17 01:38:17 AM
nixie 發表於 2011-11-17 01:32 AM
好啦 為左我隻大牙唔會甩   其實係我冇擔心過佢跌斷腳    失敗的兔媽 ...

我都係個幾失敗既兔爸...今日先第一次單獨幫兔兔剪指甲
sanny0066 2011-11-17 02:11:59 AM
poorguy22 發表於 2011-11-17 02:07 AM
你地d兔真係好...咁乖比你地搞......

要好好好好腳力先得嫁
sanny0066 2011-11-17 10:58:53 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-17 10:07 AM
咦腳力用黎做乜咖??

夾住兔兔
sanny0066 2011-11-17 11:00:10 AM
尋晚幫Yond妹剪指甲時..佢自己合埋左眼...好似冇眼睇咁款
sanny0066 2011-11-17 11:21:36 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-17 11:16 AM
抱 跟住點坐???

我估墨魚爸意思係...將兔兔抱起後...放係自己心口前...之後用腳做借力...拎走兜緊兔兔patpat既手...之後兔兔就變左坐既姿勢啦
sanny0066 2011-11-17 02:46:36 PM

仲要係奪命個隻
sanny0066 2011-11-17 03:22:42 PM
陰公豬囉...夾一夾變左花生糊同芝麻糊囉
sanny0066 2011-11-18 12:18:46 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-17 11:13 AM
小心呵…有啲兔兔反轉會出現呼吸緩慢/假死…
如發現佢反轉自已合埋双眼就要留意 ...

唔係下話..咁大獲
因為我個晚係第一次反Yond同幫佢單獨剪甲....所以冇咩點理佢合埋眼以為係正常添
不過我當時見佢手手腳腳仲識郁...同埋我都快手快腳剪完....好彩好彩
sanny0066 2011-11-20 03:07:29 PM
hkmiko 發表於 2011-11-20 06:15 AM
沙田區梗係去一田q -pet

其實Q PET 兔兔美容服務收幾錢嫁好似冇咩兔友去QPET呢個集團幫兔兔美容
sanny0066 2011-11-21 02:55:46 AM
hkmiko 發表於 2011-11-21 02:52 AM
一般120  修甲+濕子巾  TAI WAI Q-pet就50$ 只修甲 但我去過1次都唔再去,佢間野修甲要上2樓  有好多dog困住 ...

修甲+濕紙巾 濕紙巾即係咩意思呢

快速發帖