貓仔兔 2012-5-29 01:03:43 PM 來自手機
mizumi 發表於 2012-5-29 05:40 AM
話說我搵到一間叫caps 寵物美容, 有上門, 單剪甲一般地區好似 $120 一次, 我諗住下個月試吓
今次有朋友仔 ...

我之前見有兔友提station r,有上門剪甲,不過要連送貨一齊做,你不如打去問下吖!
我隻兔都好唔鍾意出街,所以我次次都係用菜菜引佢入袋,唔係捉,捉會嚇到佢,下次一見個袋就發癫架喇...不過壞蛋兔一知中計(拉埋拉鍊後)都會係個袋裡出抓出鼻頂個袋想走路,不過,因為袋裡面有菜菜,頂一陣又食番野架喇!
其實,我隻兔都係唔太俾抱(睇兔大爺心情)所以都係伏係地下摸佢頭頭剪指甲,最長要14日先剪得日西,你可以試下,不過一定要夠光,之但係最難剪係手指公,要等佢中槍露出手指公至可以有機會剪到....俾啲耐性吖,我發現,如果我驚青,佢係知架,而成功機會會近乎零...哈哈!
貓仔兔 2012-5-29 07:46:27 PM
mizumi 發表於 2012-5-29 07:27 PM
打去問過啦, 佢地話而家冇做上門剪甲啦, 成本問題喎, 佢話幾十蚊剪一次甲, 又要泊車費, 有時兔反抗得勁難 ...

D人又會咁樣鬧人嘅....

阿兔有次都好唔鐘意,係勁憎個隻,我諗唔通把剪唔利?試左真係紙都剪唔到一條直線,所以你都CHECK CHECK把剪吖,兔兔好敏感,佢全完知你幾時搵佢笨...我個隻都係,唔想俾你剪個時真係咪使旨意....

咪兔兔睇醫生個樣係好乖吖?定係繼續反抗到底呢?
貓仔兔 2012-5-30 12:08:33 PM
mizumi 發表於 2012-5-29 08:38 PM
係啦, d人覺得貴咪唔好幫襯囉~都唔講道理既~
我把剪買返黎剪過兩次, 都係帶出街比人剪時帶埋去, 我未試過 ...

兔兔中左DR.MA毒....電暈左...

快速發帖