今朝起身返工...
一起身見到初五bb佢訓得好舒服...
已經覺得好奇怪...
之後我郁下個籠...見到佢冇反應...
之後我開籠摸下佢....
發現佢全身都變得好凍好凍...

好傷心...
小小的初五...
跟我返到屋企之後就已經滿身病痛...
首先係腳仔...雖然佢係一隻3腳既兔仔...
但係佢仍然生活得好堅強~~~
睇住佢一日一日咁康復...一日一日咁變得越黎越肥...
之後到到天氣潮濕佢就皮膚病...
岩岩先滴完蝨之後隔左幾個星期...
到底係唔係我唔識得照顧佢...
點解佢咁狠心咁快就離開的...

希望你去到彩虹橋會玩得開心...

FATO_W 2009-5-6 09:24:30 PM
雖然我係新黎既兔友
不過我都記得初五依隻兔仔
依個消息真係好突然
希望初五媽唔好太難過啦
初五一定都會記住你依個好媽媽
debbie1222 2009-5-7 12:53:50 AM
唉..初五再見la
來世要健健康康 快快樂樂
初五媽唔好太難過la
小米 2009-5-7 12:54:36 AM
睇到哩個 post 真係好突然呀..
初五 b...一路走好~
elvisli 2009-5-7 01:12:33 AM
太突然..但你可以做既都已經做左...只係太冇心理準備

初五去到第二個世界都一定會守候住你
Panda)) 2009-5-7 01:24:52 AM
溫溫下考試click左上黎...一見到個topic真係呆左...
仲諗緊係唔係真係果隻初五.......真係估唔到會咁...
初五媽你都唔好太傷心喇~初五已經好堅強咁面對左咁多事~~
你都要一樣呀~!!! 你地一定會再見面的~~希望初五係彩虹橋識到好多朋友仔#^43^#
tracy)) 2009-5-7 09:22:10 AM
你唔好咁傷心啦,初五見到你咁都會唔開心架....
佢去到彩虹橋之後一定會好乖咁等你去接佢架
cordero 2009-5-7 10:32:57 AM
初五BB.....麻煩你.....
幫我陪下珍爸個哥哥玩丫
波丸媽 2009-5-7 10:36:01 AM
原帖由 cordero 於 2009-5-7 10:32 AM 發表
初五BB.....麻煩你.....
幫我陪下珍爸個哥哥玩丫

珍爸哥哥可能已經同好多兔兔玩緊架啦,放心啦~~~
老虎b 2009-5-7 12:05:24 PM
初五弟弟,你係彩虹橋要生活得開開心心呀~
老虎哥哥會永遠掛住你架~#^56^#
你要保佑呢度所有既兔兔都健健康康呀~
makoi 2009-5-7 12:33:49 PM
好突然‥‥    心都酸埋~
初五佢一直都好堅強‥  你都要同初五一樣‥
初五係彩虹橋會有好多朋友陪佢‥   你要開心初五係彩虹橋先會開心架~!!
珊迪小姐 2009-5-7 02:20:47 PM
工作太忙無上來兩日 估吾到一睇就睇到尼個壞消息 #^37^#
去得甘突然...真係好傷心啊....
初五媽要振作呀~我地都會支持你!!
星期6下午就為初五祈禱啦~
希望佢係彩虹橋生活開開心心啦!!!
Gloria1011 2009-5-7 04:55:19 PM
我都係新黎既..但係之前有睇過你既post
知道哩個消息真係好傷心..#^37^# #^37^#
希望你能夠振作..亦希望初五一路走好 r.i.p #^10^#
喵女)) 2009-5-8 12:43:17 AM
好突然
好驚小吉有事,,,
小吉見到初五GE相  仲好開心咁跳跳跳
我都係冇上2日姐.就有D咁GE事發生=[.
Vinkivan 2009-5-8 03:06:06 AM
睇倒呢個消息真係好突然, 本來好好的, 點解會咁嘅??
原來生命真係好脆弱, 話嚟就嚟, 話走就走......

初五媽, 不要太傷心了~
雖然初五的生命如此短暫, 但在這段日子有你倆無微不至的照顧, 有你倆在牠身邊逗牠快樂, 生病有你倆一起並肩作戰, 我相信初五生存的每一天會感到很有價值, 也覺得很快樂~!! 即使牠現在要走了, 但牠永遠都會記得你倆, 因為在牠這短短的生命中能夠遇到你倆是牠的福氣~
sheepman 2009-5-8 11:20:26 PM
兔媽唔好咁傷心..你已經盡晒力架啦
初五係彩虹橋上一定會好開心架!!

快速發帖