廣州某大超級市場....

O係一堆牛肉乾之間,突然驚見.....
兔肉乾?!#^33^#
+++++++++++++++++++++++++
某日出街食飯.....上完碟白切雞之後.......第二碟居然係....
白切兔?!#^15^#

大陸真係....

firen_freeze)) 2009-8-7 11:14:10 AM
啱啱貼完先發現......

自已貼左O係得意貼圖.........ORZ
明月 2009-8-7 12:07:58 PM
大陸果D兔兔真係可憐,
大陸人真係殘忍兼恐怖,
真係唔明大陸人點解咩都夠膽放落口度食!!!
勞仔 2009-8-7 12:23:06 PM
睇到個包裝...唔知點解,好想嘔:024:
ronniecheung 2009-8-7 12:24:53 PM
以前睇d兔兔書, 本來就有一些兔是食用兔, 不過應該不是我們常養果d,
用兔毛做的衣服都常見呀...
tracy)) 2009-8-7 01:06:19 PM
兔肉干都仲正常......但白切兔就...............#^15^#
咁都食得落?!!
返到屋企要話俾棉花糖知佢有幾幸福先得~~~
hamster1013 2009-8-7 02:01:29 PM
大陸真係離譜.........
唔好話大陸丫~
我上次喺晒角嗰間大型寵物店,
竟然見到兔肉罐頭........
唔記得係俾狗定俾貓食...........
都唔知有無搞錯架!! #^62^#
BB囡 2009-8-7 02:13:49 PM
d大陸人有咩做唔出嫁..
可能佢地連人都食嫁啦
之前睇夾兔仔都不知所謂啦
Panda)) 2009-8-7 02:36:35 PM
睇完有D想嘔.....#^31^#
波丸媽 2009-8-7 04:45:45 PM
文明富裕的國家先會將佢地視作寵物並愛護有嘉
係落後D既國家, 佢地只係食物既一種, 同雞鴨無咩分別, 只係樣子可愛一點
eggegg 2009-8-7 04:52:13 PM
大陸總之四隻腳一條尾就可以食

其實所有的動物最初都係野生, 都可以叫係"食物"
唔同0既地方, 有唔同品種的動物.
食0既野都會因而唔同.

只係而家人類將佢地變0左寵物, 身份地位唔同0左.

外國一樣有野兔打獵.

外國一樣有人將豬做寵物.

所以你話佢地殘忍嘛 ? 咁其實我地食豬豬牛牛都係一樣 #^26^# #^26^#

firen_freeze)) 2009-8-7 05:21:52 PM
其實大陸真係一個好奇怪的國家....

一邊箱有人食兔肉,另一邊箱又有寵物街賣兔兔as竉物....

E兩張就係廣州某街上的兔兔....
全場最精神的兔兔#^11^#

alaneva 2009-8-8 12:38:26 AM
係大陸冇野係冇可能!好討厭!
Vinkivan 2009-8-8 03:38:33 AM
原帖由 Mika_T 於 2009-8-8 02:47 發表
大陸有人既胎盤賣tim la. 係d大陸人要落左個生多左既BB, 賣比人地煲湯...仲話好補身TIM...有咩係冇可能ya,
D人話兔肉都補身TIM...

( 以下LINK有關"東莞出現人食「嬰兒湯」"內含照片令人嘔心, 如果驚就唔好睇喇. ...

真係好嘔心囉~~ 痴線咖!! 成個BB咁食, 仲食得咁理直氣壯, 啲人嘅良心究竟去咗邊呀?? 係咪食埋落肚喇??
cordero 2009-8-8 10:04:46 AM
黎到澳洲之後遇到好多大陸人,佢地既文化非常扭曲...
d人好多都是非不分...
當然好人係有...但佢地既文化背景令佢地既價值觀變得不可理喻

快速發帖