我見momi 有d係好簡單綠色半透明袋一個咁裝住.
有d牌子 就包裝好好睇.

而家我有一包momi, 一包佢前主人既1kg , 一包minizoo介紹既草3溝比佢. 佢無揀. 算係咁.
不過係咪其實佢地機做同埋大量做. 好難講邊隻無咁多草碎?
有時真係太多. 我用黎散響屎兜邊都仲有好多剩.......
而家佢食完籠邊果一lock草都跌一堆響個籠邊入面.....我唯有一手新草. 執d籠邊草及草碎.一手新草. 籠邊草及草碎. 咁樣翻用幾次比佢地唔覺唔覺食左佢....不過都浪費唔少講真....

衰仔(00) 2011-11-11 08:32:24 AM
syt174698 發表於 2011-11-10 11:02 PM
你公司仲請唔請人呀??我想轉工

我個部門就吾請嚕~其他就吾知
sanny0066 2011-11-11 09:02:48 AM
衰仔(00) 發表於 2011-11-11 08:32 AM
我個部門就吾請嚕~其他就吾知

我同Kay都係放星期6,日同紅日...所以我先選擇呢份工
明日媽 2011-11-11 09:50:37 AM
sanny0066 發表於 2011-11-11 09:02 AM
我同Kay都係放星期6,日同紅日...所以我先選擇呢份工

我都係喎!
不過都係人工唔高
sanny0066 2011-11-11 09:52:23 AM
明日媽 發表於 2011-11-11 09:50 AM
我都係喎!
不過都係人工唔高

同病相憐呀明日媽
靜妍媽 2011-11-11 09:54:23 AM
Momi 1st cut 我個人覺得最少草碎~因為本身少葉~
聽聞oxbow好碎
明日媽 2011-11-11 09:57:51 AM
靜妍媽 發表於 2011-11-11 09:54 AM
Momi 1st cut 我個人覺得最少草碎~因為本身少葉~
聽聞oxbow好碎

oxbow真係好碎同埋好唔新鮮,
我由keytee,之後到oxbow,而家就momi,
如果momi都唔好,我都唔知轉咩好啦!
明日媽 2011-11-11 10:05:48 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-11 09:57 AM
唔需要聽聞...

家下屋企有齊oxbow APD 1st 同 Momi 1st...

係囉!
我開始轉oxbow嘅時候都仲好好,而家愈來愈差啦!
sanny0066 2011-11-11 10:07:45 AM
溝草都係離唔開呢3隻嫁啦
我而家淨係餵momi 1cut炸
明日媽 2011-11-11 10:09:50 AM
sanny0066 發表於 2011-11-11 10:07 AM
溝草都係離唔開呢3隻嫁啦
我而家淨係餵momi 1cut炸

有時momi斷貨,我就搵oxbow頂住先
靜妍媽 2011-11-11 10:12:12 AM
Momi靜妍由入住我家第一日食到而家,都幾好,佢又唔抗拒,價錢品質都唔錯,冇唸住轉lu~
明日媽 2011-11-11 10:13:34 AM
靜妍媽 發表於 2011-11-11 10:12 AM
Momi靜妍由入住我家第一日食到而家,都幾好,佢又唔抗拒,價錢品質都唔錯,冇唸住轉lu~ ...

我兩個小姐會用浪費黎抗議啲草唔好食
靜妍媽 2011-11-11 10:15:41 AM
其實momi應該係最難食(係兔兔角度),我見好多兔都對momi麻麻地~反而oxbow,apd多葉,佢地會中意啲~
如果一開始靜妍唔係食momi,我唸佢應該唔肯食haha
sanny0066 2011-11-11 10:29:02 AM
靜妍媽 發表於 2011-11-11 10:15 AM
其實momi應該係最難食(係兔兔角度),我見好多兔都對momi麻麻地~反而oxbow,apd多葉,佢地會中意啲~
如果一開 ...

momi多粗枝ma...又硬wo..我第一次入momi 1cut時都覺得勁硬...因為我係由2cut轉1cut..所以都怕佢地初初唔肯食
明日媽 2011-11-11 10:29:12 AM
靜妍媽 發表於 2011-11-11 10:15 AM
如果一開 ...

唔知喎~
佢地轉咗momi又好似食多咗草喎~
sanny0066 2011-11-11 10:33:02 AM
其實雖然食moni1cut我2隻都會揀草食...但係佢地之後會食返揀出黎既草...同埋柯出黎D便便真係好金黃...又乾身...好正

快速發帖