今朝起身返工...
一起身見到初五bb佢訓得好舒服...
已經覺得好奇怪...
之後我郁下個籠...見到佢冇反應...
之後我開籠摸下佢....
發現佢全身都變得好凍好凍...

好傷心...
小小的初五...
跟我返到屋企之後就已經滿身病痛...
首先係腳仔...雖然佢係一隻3腳既兔仔...
但係佢仍然生活得好堅強~~~
睇住佢一日一日咁康復...一日一日咁變得越黎越肥...
之後到到天氣潮濕佢就皮膚病...
岩岩先滴完蝨之後隔左幾個星期...
到底係唔係我唔識得照顧佢...
點解佢咁狠心咁快就離開的...

希望你去到彩虹橋會玩得開心...

debbie1222 2009-5-7 12:53:50 AM
唉..初五再見la
來世要健健康康 快快樂樂
初五媽唔好太難過la
FATO_W 2009-5-6 09:24:30 PM
雖然我係新黎既兔友
不過我都記得初五依隻兔仔
依個消息真係好突然
希望初五媽唔好太難過啦
初五一定都會記住你依個好媽媽
光之天使)) 2009-5-6 09:08:57 PM
冇病徵......
初五~記得要開開心心等媽咪呀~
尤尤 2009-5-6 08:40:57 PM
點解咁突然嫁....#^56^#
希望佢係彩虹橋會好開心.....
兔仔怡v3v 2009-5-6 08:09:23 PM
多謝曬各位兔爸兔媽既支持!!!
我都覺得真係好突然~~~佢去彩虹橋前係冇病徵...
我返到屋企仲開籠放佢出黎玩...
仲餵佢食糧...仲轉登簡d花俾佢食...
食完之後我就冇再理佢由得佢自己食草...
佢仲好食得...訓得...行得...走得...
真係估唔到訓醒左之後佢就咁就離開左我, 離開左大家...
兔爸佢好擔心我...
因為兔爸佢收工係晚上10幾11點先會返到屋企...
初五既出現都係因為兔爸想我可以有精神既寄託...
依家初五走左...兔爸即刻就要去買一隻新既兔兔俾我...
雖然黎緊會有一隻新既兔兔再黎到我屋企...
但係我唔會忘記初五的一切一切...
第一次餵佢抱佢, 第一次幫佢剪指甲, 第一次幫佢掃毛, 第一次幫佢將黃黃既手仔腳仔清潔到好乾淨, 第一次幫帶佢去睇醫生, 第一次帶佢去做手術, 第一次係醫院接佢返屋企, 第一次帶餵佢食藥, 第一次見到佢冇左腳仔但係好努力咁站起來, 第一次見到佢慢慢咁習慣訓係到用手仔洗面...第一次杜蝨...仲有好多好多...
呢一切一切都會永永遠遠咁記係我既心中...

希望如果兔爸佢真係帶一隻新兔兔來到家...
大家可以接受佢, 愛佢, 好似鍚初五一樣鍚佢!!!

最後初五bb將會係星期六下午五點鐘火化...
佢會永永遠遠咁快快樂樂生活係彩虹橋上...
保佑住所有既兔兔同埋兔媽兔爸...:038:
碧玉蘭 2009-5-6 08:09:07 PM
兔地既生命真係好無常.....唉
初五媽唔好唔開心
lingyan 2009-5-6 07:01:07 PM
好突然 ...
之前仲見到初五媽話想換個新籠俾初五 ..

初五上到彩虹橋會有好多兔兔朋友陪住佢,
以後亦都唔會再有任何痛苦跟隨著佢。

初五媽,唔好傷心,
初五會係彩虹橋到等你接返佢,
你地終有一日會遇見的~
光之天使)) 2009-5-6 06:03:05 PM
:046:
我岩岩返到黎...
一上黎見到呢個post~以為係邊隻初五bb...
心諗唔會係做完手術既初五掛...
入到黎竟然見到開post既係初五媽媽...

真係好突然....手術無左隻腳仔都捱得過...

不過唔緊要,初五會好好係彩虹橋同其他兔仔玩~

初五之前有無咩唔妥...??飲食果d正常嗎...?
比個警剔其他兔媽兔爸.....
因為一直聽你講都好好...太突然了...
cinnamoroll 2009-5-6 05:44:12 PM
初五你真係好堅強~你好乖仔..離開係代表你會生活得更好~更加無憂無慮..你會永遠守護你既主人咖~係咪?呢到個個兔友都好鍚你咖~你開心D離開去彩虹橋啦...#^56^#
cafekaleo 2009-5-6 05:16:27 PM
點解會咁突然..
初五要好好走下去 主人都唔好咁唔開心
應該為曾經有過初五呢隻咁堅強既兔仔而驕傲!
helen_laam 2009-5-6 04:21:10 PM
我都覺得好突然呀...
事情係咪乜癥兆都冇?
佢咁辛苦經歷o左咁多先可以同主人一齊...
真係好難唔難過......
不過初五媽你都要盡快振作起o黎呀~~
shanshan 2009-5-6 03:36:05 PM
初五媽你唔好咁傷心喇~
初五喺彩虹橋見到你咁都會好傷心,,
初五一定會喺彩虹橋上默默咁祝福你,
你傷心,佢都會好唔開心o架
`Shusonbaby||' 2009-5-6 03:27:35 PM
好突然啊...
#^37^#  點解會咁嫁..

初五~ 你而家既地方一定好開心
[小懶] 2009-5-6 03:22:49 PM
真你好突然,點解會咁架#^56^#
希望初五晌彩虹橋生活得快快樂樂!!

Goody09 2009-5-6 03:00:44 PM
點解會咁..上次見佢做手術後精神都唔錯..太突然了, 希望你唔好咁傷心, 天國有好多朋友仔倍佢..

快速發帖