9月7號晚上..BB肚瀉...但打了好多電話..但都找不到e生
直到陪到佢9月8號早上..立即飛的+打電話去..
但BeB已經開始全身抽緊..
去到急救...只是打了一支針..BeB就咁離開了我..
雖然短短3個月..但對我來說已經不可缺少
回到家後..以前每行一步.開關門都會看佢有無走來..
這個習慣令我地全家的行為...都無以前咁粗暴..現在就變得奇怪了..
剛帶佢回來時.還特別用玻璃瓶幫他儲錢..今日反而剛剛好用灑D錢幫佢做身後事..
BeB..媽媽好後悔.當e生說幫你自然死時..我就支持要努力救返你..要你辛苦都最後一秒
媽媽真係好自私..但媽媽真的好愛好愛你..你記得在彩虹橋等媽媽哦!

‵小瑩 :])) 2008-9-9 12:52:01 AM
你唔好話自己自私啦...
可能兔兔都唔想同你分開...想見你耐d..見埋你最後既時間..
beb佢會o係彩虹橋度守護住你,,
佢知道你咁愛佢,咁鍚佢~佢一定會乖乖地咁繼續o係彩虹橋生活落去!
ordinaryyung)) 2008-9-9 02:29:52 AM
但其實我想問...診所果邊幫我安排左火化
但我想知有D地方可以放骨灰缸的[一格格果D]
但我唔記得問..請問邊到有呢?
‵小瑩 :])) 2008-9-9 09:30:15 AM
原帖由 ordinaryyung 於 2008-9-9 02:29 AM 發表
但其實我想問...診所果邊幫我安排左火化
但我想知有D地方可以放骨灰缸的[一格格果D]
但我唔記得問..請問邊到有呢?

應該大部份既寵物善終既店都有~
下面3間係另一個壇, 有會員用過覺得好既..
5粒*最為最好~你可以上佢地個網或者打電話去問問..

最終有您 (*****)
http://www.hkpetsparadise.com/
3579 2728 九龍觀塘偉業街131-133號長輝工業大廈12樓1226室

寵之天國寵物善終服務 (***)
http://www.petsheaven.com.hk/
2755 6000 九龍灣啟興道2號太平洋貿易中心9樓18室

再見寵兒善後服務中心 (*)
http://www.goodbyedear.com.hk/
2951 0819 香港銅鑼灣謝菲道468號百達中心10樓01室
新界葵涌永立街8-14號榮來工業大廈A座六樓全層
pinwheelfish 2008-9-9 11:21:59 PM
唔好太難過啦~~ 佢而家去咗個冇痛苦嘅地方啦~~ 都唔好怪自己啦~~ 佢知你係錫佢先咁做~~ 佢而家一定同其他兔兔玩過得好開心啫~~
ordinaryyung)) 2008-9-10 12:02:21 AM
我想問D位係唔係一定要年租?
有無一次過的?
如果真的只有年租..邊到平點..因為我也差不多清灑D$$了
‵小瑩 :])) 2008-9-10 12:11:45 AM
原帖由 ordinaryyung 於 2008-9-10 12:02 AM 發表
我想問D位係唔係一定要年租?
有無一次過的?
如果真的只有年租..邊到平點..因為我也差不多清灑D$$了

其實你可以帶佢返屋企放啊...
咁你咪可以成日陪住佢..
pinwheelfish 2008-9-10 12:14:51 AM
都係woo~~ bring佢back home做個記念law, 如果你想咁做的話, 我個朋友佢隻狗狗走咗, 佢都bring咗back home, 有個容器盛住d骨灰, 上面仲有佢心愛狗狗嘅相tim~~
ordinaryyung)) 2008-9-10 12:40:31 AM
我一開始都是想帶佢回家..
但我家人不得..佢地說E D野唔可以帶返家中的~
雖然我想過偷偷帶回家..但我也怕會被發現
再不是就帶佢去一D自然環境的地方收起佢..
但我今日才知果間診所將BeB給了再見寵兒搞...
我今日才上網看過佢D聲譽好差..我好怕我BeB有事QQ星期五才去陪BeB到最最後了..

pinwheelfish 2008-9-10 12:45:42 AM
我自己都冇擇到帶佢回家, 我諗集體火化, 可能d骨灰能夠做到d幫環境好嘅野啦~~ 我自己希望ga 咋~~

快速發帖