真係一分錢一分貨

LEE 個係APD 既 A 草

LEE 個係KATYEE 既 A 草

本來諗住買OXBOW既A草
不過OXBOW都係好碎而APD既就好鮮綠
唉....為左同黑蚊蚊打好個低
A草就食貴少少啦,不過如果T草就真係食唔起喇

題外話:
今日上兔協同老公同埋個女
咁岩老公遇到個義工係佢以前既同事
佢話雙雙好多人要,佢又HELP唔到我
所以我第二個選擇就填左雪榚
douglasc614 2008-5-4 06:54:13 PM
唔知係唔係我個隻特別畏食呢:026:我都係買K牌草
佢最初返黎得2個半月o個時,最粗D枝佢就唔食:061: 唔知係唔係個咀仔太細
之後到3個月半月左右,佢不論粗幼大小,一D都唔放過,就連寄養o個隻D T草都搶返黎食:024:
好彩佢係咁,如果唔係就浪費好多錢錢:038:
K牌D A草有D真係好碎,我多數用個以前放兔糧個玻璃碗裝返比佢食,佢真係餓鬼咁"LAM"到好乾淨:059:
唔知係唔係我一D零食都唔會比佢食,包括兔糧:053: 所以佢冇得簡D草一點不留:040:
wesky 2008-5-4 06:44:33 PM
六個月以下以 A 為主~ 唔食T草都可以
六個月以上就要食T草~~
wing1994121 2008-5-4 06:41:53 PM
請問係咪一定要買晒兩種草(a草同t草)?
我隻毛mo依加食緊t草
casey 2008-5-4 01:59:42 AM
咁我唔要0個D草都係剩好少同比較碎0個D

黑蚊蚊都好中2食枝0家:078:
Colleen 2008-5-4 01:44:41 AM
原帖由 casey 於 2008-5-4 01:33 發表
放一日OR大半日就會開始冇香味喇
其實你都可以拎來閒下
我有時見佢唔食都會聞下
聞到唔香我就會唔要0家喇

黑蚊蚊真係幸福la,如果包包唔同我食晒佢我係唔會添ga,理得佢擺幾耐丫!!

唔縱得ga,如果淨係食葉唔食枝,點都要逼佢食,如果唔係到時d牙有事,成日要去剪牙,除左自己辛苦,兔兔仲慘丫,到時後悔都黎唔切丫:046:

包包由細到大比我訓練到好like食枝tim ar!

wesky 2008-5-4 01:36:46 AM
係啊~ D草放得耐會無左香味
同埋會吸收空氣中的水份
變到無咁好食
casey 2008-5-4 01:33:07 AM
放一日OR大半日就會開始冇香味喇
其實你都可以拎來閒下
我有時見佢唔食都會聞下
聞到唔香我就會唔要0家喇
大富翁 2008-5-4 01:20:27 AM
原帖由 casey 於 2008-5-4 01:19 發表
有時黑蚊蚊都唔食T草0家
不過佢冇哂野食時自然就會食T草0家喇
除非D 草放耐左冇味佢就唔會食囉

下..d 草真係會冇味咖??
大約幾耐呀...難怪caca都唔食喇.
casey 2008-5-4 01:19:03 AM
有時黑蚊蚊都唔食T草0家
不過佢冇哂野食時自然就會食T草0家喇
除非D 草放耐左冇味佢就唔會食囉
大富翁 2008-5-4 01:16:32 AM
我已經mix 左咖啦....就係一mix 先死!!
之前分開a 同t..佢都只係食好粗好黃個d a草.!
依加一mix....就只食a草葉..!!
t 草粗少少食到發火...要我一條一條喂俾佢食!!.
我又唔可以喂好多..所以只好係咁俾d a 草葉佢.!!
但都有俾少左....都見佢可能餓食少少...但只係搵d 好6.好鈿條個d食.!!
我見到佢真係想喊.!!!
casey 2008-5-4 01:11:56 AM
咁你買左咪MIX埋一齊食囉
不過我驚你兔兔咁識食
會唔肯食埋D KAYTEE咋:062:
大富翁 2008-5-4 01:09:57 AM
加上佢食葉唔食莖..好多都浪費左..!!
所以用得好快.
大富翁 2008-5-4 01:08:59 AM
a草大約仲有一半..
t 草大約仲有3分2左右...!!!
所以a草買定係時候~
casey 2008-5-4 01:07:21 AM
你仲有幾多KAYTEE呀??

快速發帖