見到好多兔友都買了雲石板,我見行開街、順便去大埔中心的龍x村睇下,格下價。

入到鋪頭,平時見到果兩姐妹唔見哂,見到有個大姑同個串串地咀既姐姐,其實都心知不妙,貨物又唔執好俾位人入去睇,問野又串串咀咀咁答,見到個串咀姐姐成日都好大聲講野,問佢地有無雲石磚時又o咀咁笑我,又話咩用途先,又講兔子唔用雲石板只用散熱板,問佢地有無蒲公英賣,又回返我兔子唔食果d佢地食萍果片,

轉左sales姐姐後,行過都唔想,好掛住果兩姐妹呀!!!平時果兩姐妹成日都細細聲講野,唔會嚇親人和兔子,對鋪頭既小動物好細心,仲會好樂意分享心得,只會介紹平靚正的野給我們、

我諗如果兩姐妹不在鋪中,我一定唔再去買野!!!!! !(如果post錯區,或唔post得個人感覺請通知)
m1k1 2010-5-16 11:10:22 PM
系我實忍吾住鬧佢!!#^62^#
Jessie)) 2010-5-16 11:13:11 PM
你應該O咀咁笑返佢連雲石板都唔識不如返鄉下種田啦唔該
光之天使)) 2010-5-16 11:59:03 PM
咁就唔好再去la~
費事受氣~
如果係我,我只會笑佢無知識~
hamster1013 2010-5-17 12:08:46 AM
既然咁樣就唔好去喇~
好明顯佢就無養兔知識啦!
同佢講都係嘥氣.......
eggegg0806 2010-5-17 12:38:32 AM
我有日放工諗住睇兔仔,點知收咗舖(寫9:30收,果陣先9:15)
Maggie)) 2010-5-17 12:47:07 AM
原帖由 eggegg0806 於 2010-5-17 12:38 AM 發表
我有日放工諗住睇兔仔,點知收咗舖(寫9:30收,果陣先9:15)

佢成日都早收工,遲開工GAR﹗:013: 原來哩件事你都知呀﹗:054:
ping.tat 2010-5-17 12:48:32 AM
我尋晚(星期六)出旺角, 見到家姐係太子鋪, 咪入去問佢阿妹去左邊,
點解大埔唔同左sales, 佢話妹妹無做啦, 要考試#^56^#
唉~~又少一個地方去傾計,
依家行過都費時入去睇兔兔, 費時唔開心走人 #^62^#
Maggie)) 2010-5-17 12:54:52 AM
原帖由 ping.tat 於 2010-5-17 12:48 AM 發表
我尋晚(星期六)出旺角, 見到家姐係太子鋪, 咪入去問佢阿妹去左邊,
點解大埔唔同左sales, 佢話妹妹無做啦, 要考試#^56^#
唉~~又少一個地方去傾計,
依家行過都費時入去睇兔兔, 費時唔開心走人 #^62^#

真係行過都唔想入去……都唔係做生意既……同埋十問九唔應……之前阿妹同我地咁多個向佢地鋪頭買野都有講有笑……而家望都唔想望..............:050:
千秋王子 2010-5-17 01:03:03 AM
我之前打去問無聊野....有無兔仔賣^^
之後好好人講曬有咩兔幾多錢咩品種話曬我知A_A
重要好詳細咁答我~~~SO GOOD
如果無左佢地兩姐妹咁就NO GOOD LA:055:
ping.tat 2010-5-17 01:07:01 AM
家姐係太子 i love 鋪頭囉,
下次買嘢都會出去太子買啦, 以後都唔會幫襯 #^80^#
ping.tat 2010-5-17 01:10:48 AM
我之前都打算去買野~行幾次都見吾到兩姐妹,
只係見到新人(串串咀),每次入鋪頭好多時見佢大大聲講野
(一係同人吹水,一係講緊電話)
如果我係鋪入面小動物,一定嚇死
firen_freeze)) 2010-5-17 01:20:51 AM
我記得以果對姐妹....真係好好人(雖然我乜都冇買...)
ping.tat 2010-5-17 01:30:48 AM
係呀, 兩姐妹都好好人#^49^#  我家三兔兔都係果度買
Maggie)) 2010-5-17 10:35:08 AM
:057:

見到阿妹每次買走d兔/mouse/龍貓,都會好唔捨得咁,都已經知阿妹真係對d小動物好好﹗

:050: i miss 阿妹同佢家姐so much﹗:054:

快速發帖