你地吸唔吸煙ga呢?

我就極之非常討厭d人吸煙..
我自己就當然係唔吸煙ga la!
我三個哥哥都係吸煙..
由細聞二手煙聞到大..
宜家起呢間公司做野..officed同事都會起個位度吸煙..
office咁焗又抽唔到d煙味走..
每次放工都成身煙味!((尤其是頭髮!))臭到死..
我仲要鼻敏感..一聞到煙味就係咁打黑痴流鼻水個鼻好痕好痕!
真係無敵痛苦!!!!!!

唔係針對吸煙ge人..只係想佢地吸煙之餘可以考慮下身邊唔吸煙ge人..
單選投票, 共有 66 人參與投票
10.61% (7)
89.39% (59)
您所在的用戶組沒有投票權限
chrisyan 2008-6-19 04:47:00 PM
其實食煙就自私架啦~
因為你食煙搞到周身病~
你身邊ge人咪又會因為咁而傷心~
vice0926 2008-6-19 05:15:56 PM
原帖由 wesky 於 19-6-2008 03:54 PM 發表
返緊工可以上網??  :017:

哈!梗係得啦~~
做乜都得呀..
宜家就查緊指甲油!=w=
wesky 2008-6-19 05:16:50 PM
你做咩工啊?? 介紹我去做啊~ 哈哈~
阿度 2008-6-19 05:18:31 PM
返工冇得上網會死人架:029:
vice0926 2008-6-19 05:22:45 PM
哈哈..OL喎我係..XD
engineering公司黎ga~超free的..
阿度 2008-6-19 05:27:05 PM
原帖由 vice0926 於 2008-6-19 05:22 PM 發表
哈哈..OL喎我係..XD
engineering公司黎ga~超free的..

黎緊暑期,我都好free...有排悶
返工冇野做~
`Shusonbaby||' 2008-10-4 09:43:38 PM
我一聞到d煙味就咳咳咳咳,,.
唔鐘意=/\=
logon 2009-7-24 06:49:28 PM
2.  非吸煙
長時間聞著仲會頭痛 T_T

突然係度諗兔地又會唔會有頭痛架呢:056:
Miyako)) 2009-8-30 10:57:31 PM
原帖由 vice0926 於 2008-6-3 09:35 PM 發表
哈哈..真係好好喎~
我男朋友都為左我戒煙咁囉初時..
但咪又係成日偷偷地食~
之後我就冇理佢lu~總之唔好起我隔離食啦..

哈哈,我個件都係,不過似乎唔係為左我介,但後尾都係食返
bonedog 2009-9-25 12:42:45 PM
其實真係有心戒煙既唔係咁難架咋..!
好多時都係心癮同藉口..
我小四開始食..食到中四中五 開始戒~ 其實都幾快, 真係話唔食就好快唔食..
初初係唔慣架啦, 但搵多d 有意義既野做下呀, 一心癮起想食個時就即刻搵其他野做分散自己想既欲望~
雖然有時依家見身邊有人食都會心思思..不過我都唔會再食~

送俾想戒煙既朋友..!

快速發帖