我發覺b女除左玩兔奴...同跳/捐紙箱之外....
俾d咩佢佢都唔識玩既....
放佢出黎玩佢又唔太熱衷,寧願留係籠入面...
有時見佢係籠入面不是發呆就是咬水樽咬籠....
有咩方法令佢無咁悶?
其他兔兔平日又玩d乜?
cordero 2008-11-4 04:31:06 PM
b女都唔鍾意抱....次次梳毛剪甲我都要用毛巾包到佢實....如果唔係一定俾佢抓到一身傷
hamster1013 2008-11-4 04:38:09 PM
原帖由 cordero 於 4/11/2008 16:31 發表
b女都唔鍾意抱....次次梳毛剪甲我都要用毛巾包到佢實....如果唔係一定俾佢抓到一身傷

我個囡叫布甸
佢都係唔鍾意梳生,基本上係應該話佢唔鍾意俾人反轉搞個肚仔.
cordero 2008-11-4 04:49:44 PM
原帖由 hamster1013 於 2008-11-4 04:38 PM 發表

我個囡叫布甸
佢都係唔鍾意梳生,基本上係應該話佢唔鍾意俾人反轉搞個肚仔.

但佢長毛一定一梳毛gawor....

我隻衰女都唔比人反肚仔架....不過我俾佢抓得多\
而家諗到一個辦法治佢....
我會用條大毛巾包住佢抱起佢先....包淨個頭...唔理佢係毛巾入面點掙扎都唔放
然後乜都唔做抱佢一陣,一邊摸下佢頭仔一邊請佢食少少野...(菜菜之類)
等佢掙扎到無乜力咁上下,我就一部分一部分咁梳毛/剪甲...
其他部分仍然用毛巾包住
完成獎佢木瓜丸一粒....
基本上咁多次都好順利
BB囡 2008-11-4 05:04:54 PM
你真係叻呀
個次餵bb囡食藥,用你個d方法毛巾包住
都係唔得,佢跑左出黎
比佢激死
而家佢反肚都唔得嫁
真係睇佢心情既
hamster1013 2008-11-4 05:12:14 PM
原帖由 cordero 於 4/11/2008 16:49 發表

但佢長毛一定一梳毛gawor....

我隻衰女都唔比人反肚仔架....不過我俾佢抓得多\
而家諗到一個辦法治佢....
我會用條大毛巾包住佢抱起佢先....包淨個頭...唔理佢係毛巾入面點掙扎都唔放
然後乜都唔做抱 ...

我都試過用毛巾,但一樣唔得.
佢會發脾氣,咕咕聲,送整隻天殘腳俾我,有時仲想咬我添~:050:
梳完我都有請佢食嘢架!!!
BB囡 2008-11-4 05:13:26 PM
原帖由 hamster1013 於 2008-11-4 05:12 PM 發表

我都試過用毛巾,但一樣唔得.
佢會發脾氣,咕咕聲,送整隻天殘腳俾我,有時仲想咬我添~:050:
梳完我都有請佢食嘢架!!!

咁兔兔同bb兔都一樣咁惡wor
wesky 2008-11-4 05:14:26 PM
原帖由 hamster1013 於 2008-11-4 03:50 PM 發表
我都想呀, 但係我唔識整呀~
可唔可以教我呀!!

有教學架~ ^^
http://mini-house.info/thread-3169-1-1.html
hamster1013 2008-11-4 05:27:33 PM
原帖由 BB囡 於 4/11/2008 17:13 發表

咁兔兔同bb兔都一樣咁惡wor

你講得一d都無錯. 布甸真係好惡架!!! :046:
cordero 2008-11-4 05:28:57 PM
我隻b女唔惡.....但走佬好叻.....抱親佢都走架.....
唔用毛巾我係無可能捉得住佢
hamster1013 2008-11-4 05:38:30 PM
原帖由 wesky 於 4/11/2008 17:14 發表

有教學架~ ^^
http://mini-house.info/thread-3169-1-1.html

唔該晒~
佢叫布甸,係貓貓兔,女仔嚟o既
佢好惡架,但我依然都係咁鍾意佢同錫佢,呵呵!!! :053:

cordero 2008-11-4 05:41:32 PM
隻惡妹咁可愛....好難唔錫佢:037: :037:
wesky 2008-11-4 05:42:39 PM
D 毛一定好軟淋淋啦 :039:
hamster1013 2008-11-4 05:49:01 PM
原帖由 cordero 於 4/11/2008 17:41 發表
隻惡妹咁可愛....好難唔錫佢:037: :037:

我都係咁覺得,但佢都有乖o既時候o既,雖然好少....
hamster1013 2008-11-4 05:49:55 PM
原帖由 wesky 於 4/11/2008 17:42 發表
D 毛一定好軟淋淋啦 :039:

你講得啱呀~ 佢d毛真係好軟好滑架!!!:023:
BB囡 2008-11-4 05:58:37 PM
係咪你成日寵佢呀
個時同bb囡睇e生,連dr yan都話佢曳
佢話可能我太就佢

快速發帖