1P 幣
請問有冇店好介紹呢? 唔想買到病兔, 但係係兔協spca都真係睇唔岩...雖然真係想領養多d...
(順帶一問有冇人有一歲或以下的純色賓尼兔待領..未絕育都唔緊要..我會帶佢去... )

講返正題先~~ 我知mk果d一定信唔過架啦~
但係都想搵幾間d 兔係健康d.......
有冇好介紹???

另外, 如果要book dr gerry or dr betty body check, 要等幾耐?
因為買完我想盡快帶兔兔睇e生...
同埋body check要幾$? 如果驗出有病, 咁total 大概要幾$$?? (我知好難估, 但係around咁上下得架啦, 我想預好budget )

係兔籠方面, 我都係好多forum度睇過~
但係就擔心兔兔噴尿, 如果AB標準籠 , 會唔會好麻煩?? (同埋兔兔幾歲開始會噴尿?? 如果絕左育係咪就唔會噴架啦?)

墊料方面, 係咪未學識去廁所ge兔兔要用膠一格格果d版? 果d洗唔洗要密舖個籠??

知道好多人都用oxbow草, 但係都有人話愈黎愈差, 咁而家邊一隻草對兔兔最好呢??

仲有, 初初買兔返到屋企, 有咩要注意??
同埋 家中好多電線, 而且好分散, 度度都有幾抽咁, 用果d膠管應該唔work, 咁點算好??

我知道我好多問題= = 但係希望問清楚 好好迎接兔兔, 希望唔好見怪  ^^"

threefour 2012-2-25 10:46:51 PM 來自手機
你喜歡那隻bb bunny 嗎?在hkrs喜歡的那隻是什麼樣呢
奶茶媽 2012-2-25 10:47:50 PM
threefour 發表於 2012-2-25 10:44 PM
http://m.facebook.com/photo.php?fbid=347262375306937&id=100000695330865&refid=0#!/photo.php?fbid=362 ...

看不到圖片呢~~
講返隻bunny~  佢真係好細隻wor!! 會唔會未介奶/_____\
奶茶媽 2012-2-25 10:49:22 PM
threefour 發表於 2012-2-25 10:46 PM
你喜歡那隻bb bunny 嗎?在hkrs喜歡的那隻是什麼樣呢

我好中意呀!!! 我sd 左email去問架啦~
但係真係怕太細...同埋會有病....
好擔心...
奶茶媽 2012-2-25 10:50:53 PM
threefour 發表於 2012-2-25 10:46 PM

hkrs 果隻係新黎架~
灰色bunny, 應該最少有1-2歲架啦~我估~~
staff話佢好曳
係早排比人放係hkrs門口的~~
wm20472 2012-2-26 03:53:44 PM
買兔抑或領養, 最緊要合眼緣, 和牠對你有沒有反應
看到合適的, 最檢查佢健康

我經常出mk買草, 覺得i lovexxx、竉物便x、紅蘿x都OK, 其他的又多眼屎又腳黃又無精神

body check若無大問題$500有找, 記得買草粉看門口

奶茶媽 2012-2-26 04:05:00 PM
wm20472 發表於 2012-2-26 03:53 PM
買兔抑或領養, 最緊要合眼緣, 和牠對你有沒有反應
看到合適的, 最檢查佢健康

最後我決定左領養
有2隻兔兔係心水
一隻係兔協, 一定唔怕啦

另一隻係hkdr , 問題黎啦, 好細隻
我岩岩都開左post問大家意見
呢個機構到底好唔好.....

快速發帖