或者MK金魚街個到係咪有?
要CUT指定SIZE一塊大約幾錢到嫁?
hkrchei2 2010-5-9 02:05:52 PM
@荃灣, 好似楊屋道附近有間雲石店, 不過唔CONFIRM...

金魚街既Q 兔有呀~ 不過細塊+好薄 $75

如果要指定SIZE, 就要去雲石鋪買了~
有兔友係九龍城訂, 好平~
http://mini-house.info/thread-8369-1-1.html

我昨日就係旺角砵蘭街訂左一塊 18" X 12" ...
我揀左D平既石$38 一平方尺 (有D貴既係$1XX 一平方呎)
之後磨邊, 最普通既邊 TOTAL  加就$107

因為都幾重, (店主同我講都成20磅WOR~~)
如果冇車,要自己拎就要交通方便既~~~
所以, 我冇去九龍城買去左旺角~~

明天去拎, 拎完再同大家分享~~~~

chacha 2010-5-9 02:29:49 PM
#2 你係旺角砵蘭街邊間,叫咩名呀?
期待你既分享
因為住荃灣,去9龍城幾唔方便,想睇下荃灣,mk會唔會有
hkrchei2 2010-5-9 02:40:01 PM
原帖由 chacha 於 9/5/2010 14:29 發表
#2 你係旺角砵蘭街邊間,叫咩名呀?
期待你既分享
因為住荃灣,去9龍城幾唔方便,想睇下荃灣,mk會唔會有

唔知可唔可以 POST 店名係度...
不如我PM你啦~~ #^60^# #^60^#
anthony 2010-5-9 04:17:52 PM
我都想去買- -大細囡就黎熱死啦 屋企又唔可以日夜開冷氣
chacha 2010-5-9 08:46:44 PM
hkrchei2
你話38蚊呎,最後107
即係要佢磨邊要加錢呀??
suetyi 2010-5-9 08:51:02 PM
我都想係MK買wo~~~九龍城唔熟路....:024:
唔知磨完會唔會冇咁刮呢~手姿ok的話我都想整返塊:039:
我琴日去左q兔...佢d雲石拎上手都幾薄....同埋佢四邊都好刮手下~所以都冇買到
hkrchei2 2010-5-9 10:59:40 PM

回復 6# 的帖子

係呀~ 係呀~~ 磨邊要加錢~

唔同邊就唔同價錢~ 有平有貴, 都係按呎吋計既~~

我都係揀左最平個種~~~#^77^# #^77^#
redbean 2010-5-10 02:54:08 PM
hkrchei2, 可唔可以影你個塊俾我地睇下?
我都想整返塊
hkrchei2 2010-5-10 03:34:29 PM

回復 9# 的帖子

冇問題~~ #^9_003^# #^9_003^#  
過兩日我post上黎丫~~
penny922 2010-5-10 03:51:18 PM
我昨天在屯門搵左間裝修鋪頭做,16.5 x 9 寸及15 x 8寸,
$30/尺,厚身,埋單$130,貴係貴在$20 磨一條邊,4邊便要$80,
我每塊磨一條咋~,其餘三邊打算厚包電線膠布
chacha 2010-5-10 08:45:15 PM
今日出MK睇左,去左同hkrchei2一樣個間,都選同一樣既石,哈哈
平石黎講,白麻好似最似樣咁
其實係街頭第一間建X見到磨錢平D,一塊為返可以平到十幾廿蚊
不過問過最快都要4日,星期4就開始又30度,所以去左第2間
redbean 2010-5-10 11:52:32 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-5-10 03:34 PM 發表
冇問題~~ #^9_003^# #^9_003^#  
過兩日我post上黎丫~~

好呀, 唔該曬呀~花花媽#^80^#
hkrchei2 2010-5-11 10:45:50 PM
我拎左塊雲石啦~#^72^# #^72^#
好鬼重丫~ 我拎左個背囊去拎...
(佢冇野包住, 只係比塊石你丫咋)

如果大家去買雲石 (去邊買都好啦)...
冇車既話, 記住拎架車仔 OR 小喼 #^14^# #^14^#

大約厚1.5CM

大約厚1.5CM

12" X 18"

12" X 18"

chacha 2010-5-12 09:23:27 PM
我今日都拎左啦
條邊磨得唔錯,不過真係好重:056:
鋪好左MEME魔魔好彩無當係怪物,好快就訓左係上面
我摸落去真係好涼,涼過出面賣個D散熱板好多

快速發帖