想問下大家用緊咩手提袋呢??
今日諗住去買E款..

但原來好細個...唔岩我隻家兔...宜家都唔知買邊隻好!!

lingyan 2010-3-3 10:10:50 PM
屋企都有成4個兔袋...
1個AB綠色袋,1個JOLLY粉紅色(即係你個圖個隻),
1個大既狗袋(FOR 2隻兔一齊出街用),
1個普通軟狗袋(好似叫LOVELYPET)。

其實你可以去買個狗袋,之後去Q兔配返塊木板,
我個大狗袋都係咁做,有塊木板墊底。

P.S : 張圖係人地商業圖片,唔建議將佢貼係FORUM,以免商店投訴。
     講邊隻牌子,大部份兔友都知道邊種。
happygirl2009 2010-3-3 10:11:05 PM
AB大袋有冇睇過啊??

不過我見過有一種唔係袋,係手提籃但係外型幾靚同埋幾穩陣(好似手提寵物箱咁)
我覺得果種都幾好
因為用袋有時如果唔小心碰撞到兔兔會可以受傷
用果種箱就唔怕,因為有個殼頂住

PhoenixY)) 2010-3-3 10:15:05 PM
我都係用這個. 我隻兔仔都唔細架喎.
connie0909 2010-3-3 10:26:34 PM
如果用箱好難帶佢搭巴士...有..之前都用緊AB大袋,....但都5夠.;...兔兔大隻....
happygirl2009 2010-3-3 10:31:17 PM
咁買狗袋會岩d!
自己改裝:051:
zibet_friends 2010-3-3 10:34:52 PM
袋唔使好大...
jolly應該夠大
太大冇安全感
connie0909 2010-3-3 10:39:28 PM
太大會冇安全感嫁?? 但jolly真係太細,,可能真係要買狗袋..點改裝?:001:
FATO_W 2010-3-3 10:57:23 PM
JOLLY可能真係唔岩你兔兔
因為見佢耳仔同身形都幾大 (HAHA我鐘意!!)
狗袋既話可能要自己加塊版因為方便兔兔坐穩
唔會咁辛苦
光之天使)) 2010-3-3 11:10:04 PM
我本身都想買呢隻~~遲d出去睇下實物先~

ab大袋可能岩你隻兔兔~~
我見過都幾大~~
wesky 2010-3-3 11:15:03 PM
下次搵張無版權文字的圖片~~
用GOOGLE 圖片搜尋就可以搵到~
hh0 2010-3-3 11:39:02 PM
用環保袋入住個手提籃
搭車去邊都無問題
我個籃放2隻中型兔都可以
所以家兔用應該夠
太大真係好 "浪" 無咩安全感架
lingyan 2010-3-4 12:56:46 AM
係,個袋太大無乜安全感。

如果你有join下d兔聚,可以留意一下其他兔友,
佢地有籃個種寵物箱,好多時都會聚埋邊,
見到兔兔就縮係個角落到。

兔兔好多時都唔會係兔袋入面伸長訓,
都係坐係到,個袋夠佢坐就得ga la。
firen_freeze)) 2010-3-4 01:12:32 PM
我隻max應該同你隻兔一樣大隻...我去mk買左個比細狗用的狗袋俾佢(雖然我自稱係兔袋...)

個袋似一般出街袋咁搭車就唔會有人唔俾上車啦~ 揭開又有三面透氣網,夏天都夠位放到一支冰帶佢出街.

我搭過地鐵、巴士、小巴都冇事...

不過唔知點解max o係兔袋入面會伸長訓....同其他兔友的兔兔唔同...
connie0909 2010-3-4 01:51:59 PM
想問下有冇圖睇睇??你隻兔兔幾歲?:020:

快速發帖