7月5號買左箱草..
apd timothy high fiber hay 5lbs
幾香..少少枯草..少少碎..冇上次咁完整..
都算幾ok~兔兔們係咁食係咁食..

報告完畢

vice0926 2008-7-8 02:38:59 PM
wesky呢箱草幾靚丫~
lingyan 2008-7-8 02:55:32 PM
原帖由 vice0926 於 2008-7-8 11:58 AM 發表
oxbow今次真係好似多枯草左少少.......

係呢..想問下你地買一箱ge草果時佢地有冇開箱比你check??

梗係無啦,完全係靠運數 ...

WESKY個箱幾令,好綠。
vice0926 2008-7-8 03:16:50 PM
因為我有少少疑惑呀..
我不嬲去開station r度買ge..
咁就唔會開箱比我check..
但係之前有一次去開旺角就去q兔度買過一次..
果次佢竟然開箱比我check..
不過個紙皮箱d膠紙睇到係痴過無數次ga la..
應該係比人開過黎ga..
同埋個大膠袋唔係apd個原裝膠袋黎ga!><只係普通膠袋..
點解會咁ga?會唔會佢同我換左d草?d草唔通唔係apd黎ge?
係咪其實冇得開箱check ga??
lingling 2008-7-8 03:22:28 PM
小瑩同WESKY個箱草都好靚好綠呀!
lunguide 2008-7-8 03:24:37 PM
你有無問清楚那箱草是apd或是q兔自家入貨無牌子美國草呢?
佢有兩隻草的。
lingling 2008-7-8 03:25:41 PM
原帖由 vice0926 於 2008-7-8 03:16 PM 發表
因為我有少少疑惑呀..
我不嬲去開station r度買ge..
咁就唔會開箱比我check..
但係之前有一次去開旺角就去q兔度買過一次..
果次佢竟然開箱比我check..
不過個紙皮箱d膠紙睇到係痴過無數次ga la..
應該係比人開 ...
旺角Q兔應該得一隻無牌子既草,上次去聽到個姐姐仔同客講,話佢D草唔係APD,係佢地直接係美國訂返黎架!
lunguide 2008-7-8 03:27:07 PM
wesky,
你箱oxbow草好綠啊!!好似無咩枯草wo..
邊處買嫁?
lingyan 2008-7-8 03:27:31 PM
apd既袋有分既咩 ?
之前我o個個只係透明既大膠袋,之後有一個好大個既扣扣住個袋口咋。

其實正常既應該就唔會俾人check,
正如你呢個心態一樣,一開過個箱,人地實知道,
人地知道商店拎過一箱開過既草俾你睇,心入面一定會唔舒服同好多疑問。

如果箱草真係睇到有痴過既,都係唔好買比較好,
寧願算自己倒楣買到差既草,都好過包草俾人開過唔知做過d乜。
lingyan 2008-7-8 03:28:43 PM
原帖由 lingling 於 2008-7-8 03:25 PM 發表
旺角Q兔應該得一隻無牌子既草,上次去聽到個姐姐仔同客講,話佢D草唔係APD,係佢地直接係美國訂返黎架!

你既意思係q兔只係賣無牌子既草定係q兔只賣一隻無牌子既草 ?

lingling 2008-7-8 03:31:37 PM
原帖由 lingyan 於 2008-7-8 03:28 PM 發表

你既意思係q兔只係賣無牌子既草定係q兔只賣一隻無牌子既草 ?
我無記錯的話,Q兔得一隻無牌子既草賣架咋!
lunguide 2008-7-8 03:31:45 PM
q兔一箱箱嘅草除自家入貨外,亦有apd的。
但要先問清楚有無貨
呢幾日就淨返2nd cut
lingling 2008-7-8 03:34:18 PM
原帖由 lunguide 於 2008-7-8 03:24 PM 發表
你有無問清楚那箱草是apd或是q兔自家入貨無牌子美國草呢?
佢有兩隻草的。
不過上次真係親耳聽Q兔個姐姐仔同客講佢地個隻唔係APD!
lingyan 2008-7-8 03:37:03 PM
之前我去q兔買草球,個時有幾個人係到等個女仔磅草,因為佢地散買草,
咁o岩個時佢地個藍色大膠箱入面d草賣哂,就去貨架頂到拎左一大包草放落去個藍色大箱,
當d人買哂草之後,可能箱草太多,個藍色箱比較難合返個蓋,
跟住有一個女人 (佢買個倉鼠籠俾佢個女,佢個女仲用手拎住隻倉鼠,好似想捏死佢咁) 佢可能同個q兔熟呱,
佢就講"我幫你",之後就一個大屁屁坐係d草上面,跟住坐左一陣,q兔個女仔就話ok la。
完全無阻佢呢個行動既意思。

雖然隔住個膠袋,
但係我覺得個動作好不雅同好污糟,自此之後我完全無諗過係q兔買草 ....

買俾兔兔既食物,做咩要俾一個大屁屁坐過 :011:
lunguide 2008-7-8 03:43:25 PM
原帖由 lingling 於 2008-7-8 03:34 PM 發表
不過上次真係親耳聽Q兔個姐姐仔同客講佢地個隻唔係APD!

你都啱,佢哋真係有賣唔係apd的草
但亦都有apd
可能當日個姐姐係指現場個客見到那箱唔係apd囉.

為免自己記錯,我打左去問la
真係有一箱箱apd賣的。
lunguide 2008-7-8 03:46:20 PM
原帖由 lingyan 於 2008-7-8 03:37 PM 發表
之前我去q兔買草球,個時有幾個人係到等個女仔磅草,因為佢地散買草,
咁o岩個時佢地個藍色大膠箱入面d草賣哂,就去貨架頂到拎左一大包草放落去個藍色大箱,
當d人買哂草之後,可能箱草太多,個藍色箱比較難合返個 ...

嘩!你見到咁嘅場景,都唔知係好彩定係不幸
簡直大開眼界.....:046:

快速發帖