哈哈 "
    過 左 一輪 TRUBI 都 出 返 晒 D 毛 毛"
之前  都 係 一 忽 忽"
           終於  靚 仔 晒"
星 期 6  兔協  個 PARTY"
有 無 人  一齊  去 牙 =3=

草 箱  "  咬 左 2 下  " 都 唔 SO 個 箱 LOU"

其實 TRUBI 間 屋 係 咪 太 細 呢 ?

一早 食 草 草" 一日 3 次  每次 一個 盆仔

背影~*

幫 TRUBI 著 左 件 衫衫"但 TRUBI 唔 鐘意"玩 左 30 S  就 除 左 LOU"  

MOMI  2 ND CUT" 黃黃 地 =口=

千: 跳 到 鬼 甘 高" 無 佢 甘 好 氣"
TRUBI:  高 D  " 風景好 D
千:  小 心D  快 D 落 黎 =口="

光之天使)) 2010-1-7 10:52:12 PM
五角廁所好似太大,
間小草屋又好似幾阻地方
千千 2010-1-7 10:55:29 PM
小草屋  都 抽 起 左 LA"
因為 TRUBI  咬 個 草屋 多"
依傢  放 係 廳  俾 佢 裝 草
sheepman 2010-1-7 10:56:00 PM
trubi d毛齊晒#^41^#
我個隻個pat仲一忽忽-_-
兔協個個活動係咩黎架?
sheena 2010-1-7 10:59:09 PM
希望你去兔協活動之後學好D養兔既知識,
最起碼學識剪指甲係唔需要剪到兔兔流血, 同梳毛係唔需要夾硬黎
主人亂咁養, 受苦既只會係被動既兔兔=)
千千 2010-1-7 11:01:54 PM
2010兔協會員大會 x 與兔同樂嘉年華‏

TRUBI  11月  仲 好 怪 XD"
依傢  再 等 頭 仔  D 毛 毛 長
elyse)) 2010-1-7 11:03:15 PM
星期六我去丫....我地可以約埋一起牙.....:073:
sheepman 2010-1-7 11:06:04 PM
wow我都好想去>_<
係咪截左止啦?
elvisli 2010-1-7 11:08:03 PM
可能仲有位.要打去兔協問問
千千 2010-1-7 11:09:35 PM

回復 5# 的帖子

剪指甲係唔需要剪到兔兔流血,"

只 有 兔 兔 D 血管  長 到 阻住 D 手腳  先 要 剪 到 流 血'
加 上  我 從來 都 唔會 剪 晒 兔 兔 D  甲"
因為 無 必要 "  更 加 唔 應該"( 最少  我 無 係 TRUBI  生 上 甘 做 )

但 可以  話 你 知 "  
有 D 既 寵物 鋪 要 跟住 主人既 要求  幫 兔兔 剪 到 D 甲 流 晒血"
黎 減短 血管 既 長度
之後 用 止血 粉 禁住 傷 口"
以上 既 經驗  係 曾經係 Q XXX  做過 寵物 美容 9 年 既太太  話 我 知

如果 你 對 我 有 咩 誤會"
不如 你  問 下 我 先~
千千 2010-1-7 11:12:43 PM
原帖由 sheepman 於 2010-1-7 11:06 PM 發表
wow我都好想去>_<
係咪截左止啦?

=W=  不 知 仲 有 無 位 呢~
不過  你  問 下  兔協 牙
elvisli 2010-1-7 11:19:13 PM
其實q-pet美容我諗9成都是幫狗狗美容的

而做9年亦未必完全正確

因為通常剪到見血的做法係在狗狗身上先常見.唔等如兔兔都有此必要
兔仔怡v3v 2010-1-7 11:22:24 PM
why trubi之前d毛會一忽忽既!?不過生出黎都係一忽忽咁既#^33^# 係剪毛剪到咁@@?
另外回覆一下你丫...狗狗要剪指甲要剪到流血我就聽過....兔兔就真係未聽過本人都做過寵物店:054:
我只係聽過狗狗因為指甲血管過長所以每次剪指甲都會流血...我都目見過幾單...我係捉住隻狗狗俾人剪個個...好慘嫁...剪一下就嗯一下...正如人一樣, 唔好話剪指甲流血...剪到手指忽肉都痛啦~

千千 2010-1-7 11:26:45 PM

回復 12# 的帖子

甘 佢 地 都 係 跟 主人講 既 做"

我 自己  就 唔 覺 有 必 要
TRUBI D 甲 好 靚 牙"
唔 會 過 長"
千千 2010-1-7 11:29:22 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2010-1-7 11:22 PM 發表
why trubi之前d毛會一忽忽既!?不過生出黎都係一忽忽咁既#^33^# 係剪毛剪到咁@@?
另外回覆一下你丫...狗狗要剪指甲要剪到流血我就聽過....兔兔就真係未聽過本人都做過寵物店:054:
我只係聽過狗狗因為指甲血管過長所 ...

因為 TRUBI  羅 返 黎 果 時"
成身 屎屎 同 尿   唔 剪 唔 得"
俾 過 DR BETTY 睇 佢 話  夏天 又 短 D 都 OK"
等 佢 慢慢 出 返 D 毛~

快速發帖