事發今日見佢個pat 臭臭地
所以就捉左佢黎剪pat D 毛~ (我家姐剪)
剪完之後放係大脾度
點知...佢...一個唔該都無就咬左落去.....
痛死我啦!! 即刻俾我大閙一餐, 仲罰佢訓係我大脾度唔準郁!!
個傷口有少少紅腫, 流左少少血. 仲有佢既牙印!!!
:022:
nievedith 2008-5-6 01:17:42 AM
兔兔好少氣架, 波子咬親我, 我都係彈佢咀仔當罰佢, 不過罰完佢會發脾氣, 一捉佢便即閃 :050:
wesky 2008-5-6 01:33:11 AM
佢依家一見到我就閃架啦
因為我成日捉佢做埋D佢唔鍾意既野~~
seefun 2008-5-6 02:23:27 AM
俾人剪毛捉住咁耐梗嬲la,咪即時還手囉.
兔兔係小氣兼奀皮la,性格黎既,
兔兔太曳我都會抱住佢唔放,罰下佢又乘機抱下.hehe.....
不過唔好打ar,人的力唔知大細,佢地咁細隻.......
而且這班小氣記仇的小孩會怕左人,辛苦建立的信任會冇晒ga.
nievedith 2008-5-6 02:28:26 AM
原帖由 seefun 於 6-5-2008 02:23 發表
俾人剪毛捉住咁耐梗嬲la,咪即時還手囉.
兔兔係小氣兼奀皮la,性格黎既,
兔兔太曳我都會抱住佢唔放,罰下佢又乘機抱下.hehe.....
不過唔好打ar,人的力唔知大細,佢地咁細隻.......
而且這班小氣記仇的小孩會怕左人,辛 ...

>>> 我都會咁架, 不過係呢D時候, 手一鬆, 它便會以九秒九咁跑反去籠度....

不用擔心, 我係好輕力咁彈佢咀仔, 等佢知咁會係錯的.
nievedith 2008-5-6 02:29:02 AM
原帖由 wesky 於 6-5-2008 01:33 發表
佢依家一見到我就閃架啦
因為我成日捉佢做埋D佢唔鍾意既野~~

咁你仲做過D 乜呀 :017:
wesky 2008-5-6 07:10:33 AM
咪剪 指甲 梳毛 囉 :050:
christineo_o 2008-5-6 07:52:17 AM
哈哈 小丸好惡添  唔知bu bu會唔會都愈來愈惡呢
007reborn 2008-5-6 09:31:35 AM
原帖由 nievedith 於 2008-5-6 01:17 發表
兔兔好少氣架, 波子咬親我, 我都係彈佢咀仔當罰佢, 不過罰完佢會發脾氣, 一捉佢便即閃 :050:

彈咀仔有無阻嚇性架? 有嘅話等佢曳想衝梳化底嘅時侯我又試吓先!
elyse)) 2008-5-6 10:10:45 AM
我都覺兔兔好少氣阿..個次佢咬完我之後..
我就立刻叫佢入籠..唔比佢出來..
....點知佢發脾氣唔食野,唔理我...

要我之後幫佢按摩陣,同佢忍錯
個皇帝仔先食野
真係做人mother:044: 真不易
lingyan 2008-5-6 10:43:07 AM
咁我好彩,我個隻唔小氣 :053:
暫時都仲未有試過發脾氣唔食野,
今朝係佢食緊糧既時候,唔小心撞到佢一下,佢都有咕左一聲,
之後佢都係好乖咁俾我梳毛 :054:
Colleen 2008-5-6 05:21:10 PM
原帖由 elyse 於 2008-5-6 10:10 發表
我都覺兔兔好少氣阿..個次佢咬完我之後..
我就立刻叫佢入籠..唔比佢出來..
....點知佢發脾氣唔食野,唔理我...

要我之後幫佢按摩陣,同佢忍錯
個皇帝仔先食野
真係做人mother:044: 真不易

果日我幫包包剪手甲,個衰仔嬲到一路叨7住咁跑返籠,比糧, 青瓜同蘋果都唔食,兇神惡(殺)咁望住我,咁我咪唔理佢lor,2-3個鐘之後見到佢肯食野再放佢出黎佢已經唔嬲lor:057:
007reborn 2008-5-6 06:35:52 PM
原帖由 wesky 於 2008-5-5 22:42 發表
事發今日見佢個pat 臭臭地
所以就捉左佢黎剪pat D 毛~ (我家姐剪)
剪完之後放係大脾度
點知...佢...一個唔該都無就咬左落去.....
痛死我啦!! 即刻俾我大閙一餐, 仲罰佢訓係我大脾度唔準郁!!
個傷口有少少 ...

我日弟左個老外網站, 佢話如果你被大力咬時尖叫甘兔兔下次咬就會輕力好多, 我試過呢個方法, 好work!
wesky 2008-5-6 06:40:29 PM
係架~~ 佢次次咬完我都會大聲閙佢
閙到佢郁都唔敢郁
007reborn 2008-5-6 06:45:17 PM
原帖由 wesky 於 2008-5-6 18:40 發表
係架~~ 佢次次咬完我都會大聲閙佢
閙到佢郁都唔敢郁

尖叫的用意係當兔仔受到極度痛苦時會尖叫, 你尖叫佢會知你好痛, 下次會調較力度口下留情, 但係鬧就未必.
oz-17 2008-5-6 07:10:09 PM
:015:
BB一有咩大錯誤
我就會困返佢返籠
對佢黎講出黎玩下跳下跑下......
係好緊要的
同埋我會督住佢個頭同佢講No !唔可以咁架)

快速發帖