1P 幣
我諗住過幾日買兔兔養/__\
上網查左資料話果間野比mk啲兔兔健康`
Maggie)) 2010-7-17 03:06:26 PM
無左果兩姐妹,我對哩間鋪頭無信心﹗完全失去所有的信心﹗我地好多住北區、大埔等區既人,都唔會再去果度買野了,草、糧等都唔再同佢買了﹗因為個職員係唔係太識照顧兔仔﹗所以,你都係去領養吧LA。

我有朋友同我講返,哩間野,愈來愈多完全唔夠月(唔知夠唔夠一個月)既兔仔出售﹗ 你自己好好諗清楚吧﹗
stupiliu 2010-7-17 03:33:40 PM
我4個月前去買過隻兔仔, 冇問題
不過我都支持領養=] 可以幫下其他兔仔
ping_1312 2010-7-17 05:49:06 PM

回復 2# 的帖子

但我上次去見到啲職員幾識養兔仔-,-
簡易養兔仔既知識都答到人啊=,=
ping_1312 2010-7-17 05:51:45 PM

回復 3# 的帖子

我上過兔友會話咩做義工先-_-
但我想去買.領養果d到好大隻-_-;
但又驚養養下死左.
之前系mk到買左隻賓尼兔定吾知貓貓兔-_-
養左1個禮拜死左/__\我以後冇去到間野買兔兔.v.
stupiliu 2010-7-17 07:08:57 PM
其實入面個D SALES 都幾好, 對動物都幾有愛心( 我算係識識地佢)
如果你真係想買又唔係好識點樣都可以問下佢地, 佢地都會慢慢教你啦~
wesky 2010-7-17 07:47:47 PM
健唔健康好難講, 買左都係要body check 下
Maggie)) 2010-7-17 09:04:57 PM

回復 6# 的帖子

你識果個會唔會就係我地所講既「兩姐妹」:055: ,全部SALES(新SALES)我都扮唔識咁問佢地一D知識,只係得「兩姐妹」答到岩既答案比我,其他﹖連我想買雲石版都唔知點解……:054:
ping_1312 2010-7-17 09:05:59 PM

回復 6# 的帖子

哦哦.佢地會吾會叫我買止柯水.對兔兔有影害果啲野?
Maggie)) 2010-7-17 09:07:08 PM
兔協果D唔係大丫,有好多隻都係得過3-10個月大........養得好的話,我朋友都養到12歲........(通常兔兔未絶育可養到5-10年,絶育可養7-10年)
ping_1312 2010-7-17 09:10:26 PM

回復 10# 的帖子

兔友會吾系要上去家訪既咩?
我上左個網睇話會啊.
Maggie)) 2010-7-17 09:14:26 PM
原帖由 ping_1312 於 2010-7-17 09:10 PM 發表
兔友會吾系要上去家訪既咩?
我上左個網睇話會啊.

有咁既可能,但唔一定的,別的朋力都有做領養,但沒有家訪下就領養左:055:
ping_1312 2010-7-17 09:15:07 PM

回復 12# 的帖子

兔友會果d系咪自己買果d健康d嫁?
Maggie)) 2010-7-17 09:18:45 PM
原帖由 ping_1312 於 2010-7-17 09:15 PM 發表
兔友會果d系咪自己買果d健康d嫁?

一定﹗﹗﹗因為唔健康的,唔會被領養的﹗我成日都見到買返黎果D唔係傷風、就皮膚病、再唔係就係先天有問題........兔協果度係DESEX埋先比你,我當初都好後悔無去領養,不過好在小B買返黎都幾健康(這是LUCKY)﹗
ping_1312 2010-7-17 09:44:49 PM

回復 14# 的帖子

我同媽媽都驚買左番黎會養養死左.
媽媽系咁叫我吾好養啦.吾想你為左隻兔兔喊.v.
但我之前諗過系兔友會領養.但人地講話申請領養到就要家訪;)
我又驚吾得.先放棄領養兔兔.揀左自己買.v.

快速發帖