今日行過葵芳經過Q-PET見到有兔兔..
停低望下佢地個得意樣,,,, =V="
之后有隻白色灰點既侏儒兔,跳過黎望住我,,
仲企左係到,,,HEHE,,,好似同我講 " 帶我走帶我走,,"
之后心思思問下STAFF,佢幾大同幾$,,
點知佢得2個月大,,我個心馬上沉一沉,,,,
因為聽你地講,,2個月係未介奶
如果帶佢返屋企我仲怕害左佢,,, /___\"
請問大家侏儒兔通常係幾多$$?

睇左兔兔野都成半年啦,,,不過都仲要忍住唔養住,,,
想準備好D先接個小生命返黎,,,話哂都要TAKE CARE佢好幾年,,,
所以成日上黎睇你地D可愛兔仔相,,HEHE =D
lingyan 2009-9-27 04:09:02 AM
如果係純正既話,至少4位數字。

普通個D幾百蚊一隻,你都要預佢唔係純侏儒兔。

Q-PET 見過唔少 POST 話呢間野D兔都係有問題,
所以都係小心為妙 ...
wesky 2009-9-27 09:41:12 AM
我小丸係元朗間q pxt 買既, 兩年都未病過
個人覺得果度環境好過旺角好多, 一個櫃一兩隻兔, 用紙粒做墊料
當然買既時候, 要揀最精神既
以上純粹作為參考
波丸媽 2009-9-27 10:16:57 AM
葵芳Q-PXT都係一堆兔仔一齊住的,隻隻都好細
small_tra 2009-9-27 10:33:03 AM
我覺得以前d兔兔都冇咁差架......

以前d同事買都好健康~!

e+好多都係可能有病~

不如係兔協到領養啦~!
ronniecheung 2009-9-27 10:35:20 AM
斐斐係將軍澳 q-pet 買的, 返黎之後又皮膚病又疥癬, 惹埋我, 所似喺呢d舖頭度買真係好似賭一鋪咁...
elvisli 2009-9-27 12:57:46 PM
MOCHA就係係呢間q-pet買.果間得2隻

應該係2兄弟

諗番起當時都幾冒險..mocha就同小丸相反..成日睇醫生..同埋已得知有潛在既巴氏特桿菌.呢個病會引起起頭症

詳情可以睇番健康版既post

如果你問我而家再揀一次.我都一定會叫你去領養

但緣份好難講~你有信心就去買.但要有心理準備比自己..兔兔未必養得大

如果在兔協睇得岩.就緊係領養最好
katkat 2009-9-27 01:26:08 PM
與其花錢買兔兔(買左仲要帶佢去睇獸醫做體檢�絕育),不如到兔協領養更安全,又可以幫助被遺棄既兔兔,同埋又學到正確既養兔知識,一舉數得。#^9_003^#

我兩隻兔兔都唔係買:小樹係家姐既朋友唔想養,發發就剛在兔協領養。
elvisli 2009-9-27 01:45:47 PM
感覺上以前寵物店既兔兔都尚算健康

可能而家生意好左.兔兔需求大左..所以質素就影響左

而家好多BB兔都未戒奶就拎出黎賣
blueca25 2009-9-27 03:14:57 PM

回復 4# 的帖子

次次經過葵芳嗰間,啲兔兔真係好細隻,個pat pat 好污糟。。。眼屎又多,我見猶憐呀。。。。。#^37^#
豆腐 2009-9-27 07:48:12 PM
我之前隻兔兔..係e間買既..
不過死左了

豆腐都係e間買..
不過都要睇e生.
wm20472 2009-9-27 09:44:08 PM
好似同我講 " 帶我走帶我走,," 若果你同佢之間咁有感覺, 咁你就不妨買

我都係第一次係竉物店見大細妹時, 佢哋係圍欄前企起身不斷望住我, 好似同我講 " 帶我返屋企、帶我返屋企..." 咁我哋就買左佢兩隻返來, 買了返來, 2隻都好精靈和得我們歡心, 只係買回來後發現有疥癬要看醫生

最緊要買有精神和有反應個d, 買完記得第二日即時約醫生bodycheck

快速發帖