PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 吊鹽水~~~(急) [打印本頁]

作者: kwaikwai    時間: 2008-8-31 07:12:17 PM     標題: 吊鹽水~~~(急)

星期一didi去剪牙~
之前個姑娘話係剪牙過程中吊鹽水會好d~
但聽兔友講, 吊鹽水係勁痛既...

但究竟聽日剪既時候吊唔吊好呢??

thxx^^
作者: vice0926    時間: 2008-8-31 07:45:51 PM

吊鹽水要吉落隻耳仔度..諗起都痛..><
不過姑娘話好D ge話..如果係我..都會聽佢講ge...
作者: kwaikwai    時間: 2008-8-31 07:53:42 PM

其實係今日同個專買兔兔野既老闆傾開~
佢d兔兔都有剪左牙~不過就o係大圍dr lam度整~
但佢就話一來兔兔會好痛~二來其實唔係真係咁有用.....

所以我就諗緊聽日同唔同佢吊好~
作者: jasmineyth))    時間: 2008-8-31 09:08:37 PM

:017: 其實點解要吊既?
作者: kwaikwai    時間: 2008-8-31 09:38:58 PM

姑娘話如果吊左係剪牙既過程中會比返d唔知咩佢~
(總之就對didi 有幫助)
特別didi 已經唔係細~
所以就建議佢吊~

但今日聽人講話會好痛~唔吊好過吊~
搞到我唔知吊唔吊好~

想問下兔友們既意見~
作者: chrisyan    時間: 2008-8-31 11:17:33 PM

如果係我,我就唔會吊...
作者: ‵小瑩 :]))    時間: 2008-8-31 11:46:19 PM

真係好難揀...
一黎唔想佢痛..但係又想可以幫到佢..
但係如果吊左..對佢呢個手術有大幫助既..
我會揀吊~
作者: jasmineyth))    時間: 2008-8-31 11:54:24 PM

娃娃之前絕育吊過啦=/\=
兔兔做完手街個樣已經令人好心痛啦..
不過唔係會麻醉架咩?咁就唔怕痛痛啦..
我覺得didi唔細,,寧願痛多d好過傷親身體..
作者: hh0    時間: 2008-8-31 11:54:26 PM

原來兔兔吊鹽水係吉耳仔既, THX !
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-1 12:26:21 AM

嗯嗯~~
jasmineyth 話寧願痛多d好過傷親身體~
都岩既~~

都係決定吊了~~~多謝大家既意見~~^^

同埋請祝福didi 快d好返~~~hahah :038:
作者: chole))    時間: 2008-9-1 04:26:13 PM

如果有幫助既,
咁就吊囉.....
佢打左針之後應該都唔會點痛掛~
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-1 07:54:24 PM

原來到佢剪完牙仔都仲會幫佢吊住呢~~
希望唔太痛啦.... :063:

雖然仲好似呆呆咁~
不過都肯食菜菜~~希望佢快d食返草啦~~

頭先佢好難得聞下個草架~
又咬左d草出黎~搞到我鬼咁開心~
但原來唔係..... 冇食~ :008:
作者: pinwheelfish    時間: 2008-9-1 10:11:57 PM

剪完牙啦~~ 攪咗幾耐?? 希望佢會乖乖食早唔駛再剪牙啦~~
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-1 10:21:57 PM

我10點半去到~5點度帶返佢返黎~

岩岩餵佢肯食少少草......
之後又唔肯食~

個樣仲呆呆地~食食下草好似好想訓咁~
所以抱起佢訓~不如幾乖~
希望過幾日會精神返d~食多d草啦~^^
作者: 阿度    時間: 2008-9-1 10:39:27 PM

原帖由 kwaikwai 於 2008-9-1 10:21 PM 發表
我10點半去到~5點度帶返佢返黎~

岩岩餵佢肯食少少草......
之後又唔肯食~

個樣仲呆呆地~食食下草好似好想訓咁~
所以抱起佢訓~不如幾乖~
希望過幾日會精神返d~食多d草啦~^^

最開心係醒到呀~相信好快會食返野
但需唔需要餵草粉呀~
作者: pinwheelfish    時間: 2008-9-1 10:59:29 PM

唔駛擔心啦~~ 兔兔食藥都會呆吓呆吓啦, 更何況佢要麻醉woo, 不過你陪佢多d, 佢會復完快d ga~~ 加油呀
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-1 11:08:20 PM

原帖由 阿度 於 2008-9-1 10:39 PM 發表

最開心係醒到呀~相信好快會食返野
但需唔需要餵草粉呀~

係呀~果幾個鐘真係擔心死我啦~
好彩之後打去診所, 姑娘話佢已經醒返~個心即刻定晒~ :037:

betty話就算肯食野都最好餵返2-3餐草粉~
聽日開始返新工lu~好怕冇咁多時間陪到佢~

不過呢~想問下剪完牙仔係唔係會即刻食返草??

作者: kwaikwai    時間: 2008-9-1 11:11:15 PM     標題: 回復 16# 的帖子

多謝你呀~~~
其實我係驚佢訓訓下.... :022:
應該唔會嫁可?
作者: pinwheelfish    時間: 2008-9-1 11:20:55 PM

俾d正能量佢啦~~ 最擔心都係做手術嗰陣啫, 佢又唔係病, 唔駛太擔心嘅, 如果佢唔食野, 唔飲水, 你一定要迫佢食草粉, 唔好由得佢, 如果佢牙仔唔舒服, 跟住唔食野你又由佢, 可能慢慢佢身體差, 就更加唔食同好難好ga la~~
作者: hh0    時間: 2008-9-2 12:18:02 AM

想知道剪左牙仔會唔會再生長
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-2 11:49:10 PM

佢唔食草就一定會再生長~
而家佢仲未肯食草.....
到時年紀再大又要諗同唔同佢剪.......

di呀di..........快d食草~~:022:
有冇咩好方法教下小妹????
作者: pinwheelfish    時間: 2008-9-3 08:33:27 PM

didi好d未?? 肯自己食草未?? 肯唔肯玩呀??
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-3 10:47:38 PM

都算正常~肯食菜肯玩~
不過仲未肯食草...
點餵佢都唔肯食....:024:
d cc都細粒左d.....

我打算聽日打去問下betty 點~
作者: pinwheelfish    時間: 2008-9-3 11:04:26 PM

我曾經試過濕用木將D草整濕少少扮新鮮菜, 都肯食D GA~~ 可以試吓, 咩都耍試, 最重要係佢肯食!!
作者: kwaikwai    時間: 2008-9-3 11:25:58 PM

我特登渣檸檬汁比佢"點"住食都唔食~
下次要試下橙汁...
食草粉剪碎d草混埋比佢都係食少少既~
但真係好少..... :016:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2