PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: lucky 做咩事呢?? [打印本頁]

作者: Panda))    時間: 2009-1-21 09:05:31 PM     標題: lucky 做咩事呢??

今日岩岩同lucky清過個籠~~佢由5點幾我放佢入房...到依家9點喇~~
>>>>一粒屎屎都冇~尿尿都冇<<<<<~~係死都要坐係個廁所度...有時申長個身...
我開左門好耐佢都唔出黎~~
6點島~~~一入返籠stay係個廁所度...做咩事呢究竟#^77^#

岩岩比平時佢會發癲既alfalfa佢...都咬一咬拎開...
依家成隻扮雞咁pa左係廁所度.......

我岩岩摸到佢肚仔好硬...一摸就彈起...好似好痛咁呀~!!!
點算好呀............

作者: LatteMum    時間: 2009-1-21 09:18:36 PM

肚仔痛可大可小丫..快d帶lucky去睇醫生..
咁佢有無食t草呀?
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 09:39:20 PM

冇食~~我岩岩比左粒木瓜丸又食....
但到依家都係咁...
作者: 大富翁    時間: 2009-1-21 09:44:38 PM

咁佢有冇食草呀...如果冇..就要俾草粉啦!~
再加上按摩肚仔...我諗可能係腸停!
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 09:57:21 PM

我屋企冇草粉呀...><
我按左一陣...佢好似想咬我咁...
我又唔大力又唔細力...
俾木瓜乾果d又食~!!

作者: lingyan    時間: 2009-1-21 09:57:51 PM

肚仔痛 ? 肚仔有風?
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 10:07:26 PM

好擔心呀...依家又咁夜...屯門都冇得睇vet...
但最慘依家係唔知咩事.....
同佢出去我驚佢仲辛苦......
依家佢勁痴我...係咁要我摸頭仔......
好驚呀.................

作者: hh0    時間: 2009-1-21 10:20:31 PM

不如去元朗24hrs, 但可能唔係gerry當值
可先打去問下
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 10:23:56 PM

原帖由 hh0 於 2009-1-21 10:20 PM 發表
不如去元朗24hrs, 但可能唔係gerry當值
可先打去問下

岩岩打左去了~講左情況比reception知~~
佢話要等doctor睇完証幫我問...再覆返我...
元朗果面話今晚係dr.joyce...但佢唔係專睇兔仔...
有冇人睇過佢?
gerry聽日係屯門...不過我怕lucky捱唔到咁耐.......
又冇食野又冇便便咁耐............

作者: hh0    時間: 2009-1-21 10:28:12 PM

希望無事      .
作者: tiffany2003hk    時間: 2009-1-21 10:56:26 PM

去元朗東方dr.lam到 ,佢識睇兔兔
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 11:00:16 PM

原帖由 tiffany2003hk 於 2009-1-21 10:56 PM 發表
去元朗東方dr.lam到 ,佢識睇兔兔

但佢唔知依家係唔係度~~
同埋係24 hrs 的?
有冇地址呀????><
作者: 大富翁    時間: 2009-1-21 11:04:43 PM

你依加一直留意住lucky!
仲有一定要按摩肚仔呀!!!!!!!快d 同佢睇vet!
仲有!!所以零食唔好再俾啦!只係俾草佢食!!!!
作者: tiffany2003hk    時間: 2009-1-21 11:05:22 PM

地址:新界元朗鳳攸北街昌威大廈19-至20號地下

tel:24747680

我唔知收左工未~
作者: elyse))    時間: 2009-1-21 11:09:41 PM

如果無草粉...
你有無糧牙...浸濕D糧比下LUNKY仔食...

起未搵到醫生前...
你而家最好不停地同佢按摩個肚仔牙
加油牙
作者: Panda))    時間: 2009-1-21 11:16:24 PM

多謝你地~~我依家出門口了~><
book 左12:00~~
東方close左了~我去元朗~
希望lucky bb 冇事啦~~#^37^#
作者: small_tra    時間: 2009-1-21 11:32:29 PM

希望有你好消息~!!!

加油丫lucky bb~!:010:
作者: hamster1013    時間: 2009-1-22 12:21:15 AM

lucky加油呀~
你要乖乖唔好嚇媽咪呀?
等你好消息!!!!
作者: nievedith    時間: 2009-1-22 02:03:52 AM

無事既, 等你話我地知LUCKY平安呀!
作者: Panda))    時間: 2009-1-22 02:17:07 AM

LUCKY 返黎lu...vet話佢肚仔唔郁~~佢意思應該係指腸停啦...
同佢打左支針...話佢情況唔係太嚴重~
不過都要4~6 hrs餵草粉~
頭先姑娘餵lucky食左一次...但佢咬到人地流血#^31^#
見佢好慘咁...係度叫...但係姑娘又話冇法唔操老d~~

聽朝約左gerry 打埋果支介癣針~~~唉~~
我依家最擔心既問題係我餵唔到佢~屋企又冇咩人可以幫我~~
好內疚呀...點解lucky要成日出入睇vet...又打針又要驚~~
lucky~~係咪媽咪照顧得你唔好.....? 媽咪對你唔住.......#^37^#

2:45 a.m

lucky 出黎玩左一陣...走左入籠食草草呀~~!!!
不過要睇埋佢有冇便便先...由5點到依家都未有一粒....
god bless lucky...

作者: Vinkivan    時間: 2009-1-22 06:52:38 AM

希望Lucky仔快啲好返啦~~~!!!
作者: hamster1013    時間: 2009-1-22 09:49:15 AM

lucky你要快d好返呀!!!
作者: cordero    時間: 2009-1-22 11:02:16 AM

lucky同lucky媽要繼續加油~
有咩要幫手唔怕麻煩都可以搵我ar~
作者: hh0    時間: 2009-1-22 11:35:00 AM

只要餵到草粉就放心D
如果肯食草就更好
lucky快D all cc 啦
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-1-22 01:09:13 PM

想問下...通常d兔兔無啦啦點解會腸停ga??
係咪肯食野就即係無停?
我擔心緊...平時我番工番足大半日
萬一期間兔兔腸停我咪吾知囉!!#^19^#
作者: momopig    時間: 2009-1-22 01:15:54 PM

Lucky快0的0好番~Lucky媽錫晒~
作者: 大富翁    時間: 2009-1-22 03:40:14 PM     標題: 回復 25# 的帖子

腸停有好原因咖!
有時可能係兔兔驚都會唔食野!
係咪肯食野就即係無停?<-----唔係咖!!!就算肯食反野!可能個肚入面冇野!都唔得!
而且腸停唔一定係停哂!有時係會有DD 停!兔兔又唔會冇屎屎!只可能係比較少,但咁已經都需要去睇E生啦!
因為腸停唔可以停咁耐!!會令兔兔死亡咖!
作者: elvisli    時間: 2009-1-22 08:48:46 PM

其實外來壓力都會引起腸停

聽話話因為有隻兔仔夜晚靜靜地既時間聽到滴水聲而感到有壓力

而平時屋企好嘈都唔驚
作者: Panda))    時間: 2009-1-22 11:39:06 PM

lucky 情況:
今朝睇左gerry...佢話聽到lucky肚仔冇事~
但係明明佢又冇cc冇尿尿~~所以我都好迷惑~~
最後都係幫佢打第二支介癣針...餵佢食左次草粉...

lucky至今已肯食返少少 t+a 草~
今日夜晚先有幾粒cc...之後我返到黎屋企又多左幾粒~
一陣要餵草粉~~
呢兩日都食唔安坐唔落...唉~~~
更加ma煩了芷同珍珍媽了~
佢地唔怕夜...都幫我搵左好多資料~
幫我手上網搵資料...搵電話....
真係唔該晒~~我同lucky都好感激你地#^39^#

當然仲有各位~~遲d再同大家報平安~~#^65^#
作者: cordero    時間: 2009-1-22 11:41:01 PM

一D都麻煩AR~最緊要係LUCKY仔無事
LUCKY仔同LUCKY媽繼續加油~~
作者: hamster1013    時間: 2009-1-22 11:46:04 PM

繼續努力呀!!
等你o既好消息~
lucky仔一定無事o既 ^^
作者: hh0    時間: 2009-1-22 11:51:32 PM

lucky加油, panda努力, 好快無事架
作者: 波丸媽    時間: 2009-1-23 12:05:17 PM

一d都唔麻煩呀,最緊要lucky仔冇事^^
佢痾得就好啦~~~^^
你地兩母子加油努力啊!!!

作者: Panda))    時間: 2009-1-23 04:43:21 PM

最新消息:
lucky仔今朝都all 多左cc~~不過水反而冇咩點飲~
尋晚第一次自己餵lucky食草粉...
以為會大戰啦.....因為兩次係vet度都發癲地咬人抓人~~
不過尋晚買左bb仔蘋果汁+水去溝草粉....

好啦...開頭諗住試下...就咁隊支針筒埋去比佢...
點知佢竟然一口咬走左囉~!!! 好似平時自己搶鍾意食果d野咁...#^15^#
之後拎返黎餵佢啦~~佢自己係度lam...我抱都唔洗抱佢囉...XD
仲成日嫌我比佢食得慢...係咁咬支針筒....真係完完全全冇諗過會咁...#^64^#
真係笑死我啦尋晚~~~不過都要thanks芷幫我搵左呢個方法~~
如果唔係我諗我都要同佢大戰啦~~!! 今朝我仲整左幾粒草粉波波比佢食~
佢又係食完要問我拎囉~~~好好笑~!! 唔知有冇兔兔會鍾意食草粉嫁呢?
不過lucky應該都係鍾意蘋果汁多過d草粉~~~haha~~

等我今晚post lucky 食草粉個樣先~~真係好傻仔~~XD
我諗佢好左7成lu~~不過都仲要觀察~~
多謝大家關心~#^65^#
作者: momopig    時間: 2009-1-23 04:48:12 PM

好0野!lucky仔真係叻,咁快好番~仲氹得lucky媽咁開心~

lucky仔要乖乖地,唔好再嚇媽媽喇~
作者: elyse))    時間: 2009-1-23 04:55:09 PM

不過為左佢日後著想,唔好比蘋果汁佢啦..
同食少d水果牙零食牙...要食多d草...
之前睇過你講lunky仔好少草..(唔知有無記錯,可能我記錯左...)

有阿....我2隻兔兔都係好鐘意食草粉家....
之前都驚佢唔食..
佢地食個包起兔協買家,apd 香蕉味既草粉..
作者: hamster1013    時間: 2009-1-23 07:48:46 PM

lucky仔好返咁多就好喇~
不過,lucky仔仲要繼續努力呀!!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2