PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔bb好慘丫 [打印本頁]

作者: choi_ching    時間: 2009-11-1 07:28:39 PM     標題: 兔bb好慘丫

今日心血來潮諗起Pet Cxfe...上左佢地既website到睇啦

點俾我見到佢地將唔夠兩個月既兔bb拎出黎賣...擔心d兔bb咁早離開媽咪..唔知會點架#^62^#
唉#^56^#

http://www.pets-cafe.com/animal. ... mp;content=buynsell
作者: 我家的MOMO    時間: 2009-11-1 07:34:04 PM

太細啦......真係慘!!!
作者: 喵喵    時間: 2009-11-1 07:39:25 PM

離曬譜架...
e生都話其實有好多兔兔未夠兩個月就戒奶俾人拎出黎賣
根本佢地d器官都未完全成長.... 哎...
所以攪到好多多媽買左養左唔夠一兩年就睇住佢地走...好慘呀><
作者: choi_ching    時間: 2009-11-1 07:43:08 PM

唔知有咩方法可以咁到里d咁慘既兔bb呢
作者: fu楓ng    時間: 2009-11-1 09:10:05 PM

我呀囡買返來得7個星期大......果陣時聽到都有d驚......太細
作者: Futagoza_Kaniza    時間: 2009-11-1 10:52:55 PM

其實Pxt Cafe賣既兔咪同金魚街賣既兔差唔多大. 都係d兔場買嫁la. 冇可能知道果d兔幾時出世.
我見到Pxt Cafe領養果度有隻4歲幾既兔呀.
作者: lingyan    時間: 2009-11-2 01:06:36 AM

香港個d應該都係自己繁殖出黎,
如果係兔場,應該都唔會混種混得咁離譜,
兔場都係主要靠純種兔。

成日話d兔係荷蘭黎,
信佢都傻,
飛機運黎,10隻都唔知有幾多隻嚇死/熱死,
仲有飛機錢,都唔止一隻賣$600。
作者: Futagoza_Kaniza    時間: 2009-11-2 01:49:16 AM

有次朝早去旺角既某寵物店買鼠鼠野, 見到寵物店職員開紙箱, 一手扯開張牛皮膠紙, 一個扁身既箱入面裝滿左好多兔仔, 個盒密封的, 冇位透氣.
如果自己係外國帶返嚟, 連CHECK, 打針各樣都要HKD$8000以上/1隻兔.
作者: Jessie))    時間: 2009-11-3 02:53:02 AM

有日我經過龍貓XX, 有隻兔仔得我手掌咁大, 唔知有冇2個月=-=................

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2