PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 魔鬼 vs 天使 (統計) [打印本頁]

作者: 小糖^^    時間: 2009-11-5 11:38:33 AM     標題: 魔鬼 vs 天使 (統計)

作者: wesky    時間: 2009-11-5 11:46:21 AM

美心天使??
我食過, 幾軟身, 味道都OK, 材料唔多....
作者: 灰灰    時間: 2009-11-5 12:39:57 PM

如果你朋友係鍾意食甜野....我建議你買天使cake~
我2個都食過.....個人比較中意食天使多d~#^43^#
因為我覺得魔鬼個d 朱古力太勁...好似食緊75% 朱古力咁~有小小苦....但我家人就覺得好正law~
作者: 小糖^^    時間: 2009-11-5 02:55:22 PM

作者: lingyan    時間: 2009-11-5 03:35:16 PM

唔識點填tim...

我食過天使旦糕,但唔鐘意食,
天使真係唔甜既,但係就...總係覺得食緊d無味既cream有少少想嘔咁。
而家期待緊兔爸送魔使旦糕。
(我唔係好鐘意食好甜既野,特別係甜到起痰個種就最憎)
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-11-5 03:45:45 PM

兩款都好普通...
點解吾試東海堂果個芒果栗子旦糕呀?
作者: 小糖^^    時間: 2009-11-5 11:36:08 PM

作者: 雪姬女    時間: 2009-11-6 05:37:04 AM

我係古古力狂~由其係苦果隻古古力~愈苦愈love~魔鬼旦糕食過一次一試愛上了~!

p.s:你可以去apm吉之島有間高級西餅店~佢d生日旦糕勁正架~仲好過美心果d架~!
      你得閒可以去買散裝一件黎試下好唔好食架~!
作者: 小糖^^    時間: 2009-11-6 11:50:01 AM

作者: vice0926    時間: 2009-11-6 03:22:09 PM

我鍾意魔鬼!雖然好甜好漏..
不過討厭天使果種奶油味..好重好恐怖...:077:
作者: 小糖^^    時間: 2009-11-6 04:18:13 PM

作者: tongtong    時間: 2009-11-6 08:54:11 PM

魔鬼好好味!!
天使果堆白色cream....好似食cream咁...有d 唔敢試...:014:
作者: 小糖^^    時間: 2009-11-7 12:51:46 AM

作者: 雪姬女    時間: 2009-11-8 12:14:02 AM

原帖由 小糖^^ 於 2009-11-7 12:51 AM 發表

係﹖如果d cream唔甜都好好丫﹗但,我係怕佢太甜唧﹗

傻豬~你可以去某d cake專門店自定個生日cake架(地址我唔識講因為我只係識去,起尖沙咀黎架)~!
味道同款式要求可以自己同個師傅講架~不過貴舊幾二舊水lo~!
作者: Futagoza_Kaniza    時間: 2009-11-8 11:49:32 PM

原帖由 雪姬女 於 2009-11-8 12:14 AM 發表

傻豬~你可以去某d cake專門店自定個生日cake架(地址我唔識講因為我只係識去,起尖沙咀黎架)~!
味道同款式要求可以自己同個師傅講架~不過貴舊幾二舊水lo~!

尖沙咀, 唔通係"COVA"?
作者: lingyan    時間: 2009-11-9 12:09:43 AM

原帖由 小糖^^ 於 6-11-2009 04:18 PM 發表

即係天使係唔係好多cream﹖甜唔甜﹖

唔甜.
但唔鐘意食CREAM既感覺就要考慮一下
作者: rachellau19987    時間: 2009-11-9 01:34:01 AM

愛吃魔鬼蛋糕,雖然未試過天使,但唔想試
作者: 雪姬女    時間: 2009-11-9 03:03:06 AM

原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2009-11-8 11:49 PM 發表

尖沙咀, 唔通係"COVA"?

yes~你真好記性~我呢d路痴黎我~成日要人帶我先去到d地方~!XD
作者: Vinkivan    時間: 2009-11-9 03:05:05 PM

我兩款都食過, 個人鍾意食天使蛋糕, 鍾意佢夠簡單, 同埋唔甜, 啲蛋糕味都好出。
而魔鬼蛋糕就食咗兩啖冇食, 雖然係朋友嘅生日, 但都真係唔能夠俾面食晒佢, 因為個感覺似食朱古力多過食蛋糕, 朱古力味太重, 失咗原是一個蛋糕嘅意義, 有啲失望~!!

魔鬼蛋糕係我人生第一個冇食晒嘅蛋糕呢~!! 但我並唔係唔食朱古力呀~!!^.^
作者: Maggie))    時間: 2010-5-16 02:36:17 PM

:023: 兩隻都好鍾意食﹗
作者: fluffy    時間: 2012-10-30 10:34:47 AM

4.  兩種蛋糕也試過,只愛吃天使蛋糕
作者: WingBe    時間: 2012-10-30 08:06:40 PM

天使覺得麻麻...

魔鬼配埋d脆脆好食..
作者: Insomniahk    時間: 2013-1-21 09:55:14 AM

有點太Creamy

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2