PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 由7月至今, Momi 1st草質好差沒有改善 [打印本頁]

作者: wm20472    時間: 2009-12-31 12:34:59 AM     標題: 由7月至今, Momi 1st草質好差沒有改善

MOMI 1st的草質愈來愈差, 我同Q-pxt買開的
7, 9, 11月都買左一大箱 (5kgs, 1箱2包) MOMI 1st, 枯草情況持續沒有改善, 平均佔全包草1/3, 真係激氣
唔知大家同其他店買有無相同情況?
抑或係MOMI草本身問題?

附件: IMG064.jpg (2009-12-31 12:34:59 AM, 214.46 KB) / 下載次數 39
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTg0NTV8NGVlZGUzZmF8MTcxNzE3MjU1MXwwfDA%3D
作者: 千千    時間: 2009-12-31 12:43:26 AM

momi  真 係 差 左 好 多"
好 多 枯 草
作者: ronniecheung    時間: 2009-12-31 12:56:33 AM

我買開 2.5 kg, 都係 q-pet 買, 草質都 ok, 有少少枯, 但奇就奇在兔兔照食喎, 只係食淨部分硬枝!
作者: wesky    時間: 2009-12-31 12:57:59 AM

我之前買過一箱2nd cut, 幾靚
上星期買左箱 oxbow, 都幾靚, 只係粗枝多左d, 我兩隻唔係好肯食
要唔要轉草??
話時話, 上次買OXBOW, 8 號 sell 我要唔要轉momi草, 問佢1st or 2nd, 佢話1st, 就無買
好似話買兩箱有折, 點解唔做oxbow特價呢? 淨係1st cut @@
作者: 千千    時間: 2009-12-31 01:14:49 AM

原帖由 ronniecheung 於 2009-12-31 12:56 AM 發表
我買開 2.5 kg, 都係 q-pet 買, 草質都 ok, 有少少枯, 但奇就奇在兔兔照食喎, 只係食淨部分硬枝!

TRUBI 都 係 甘
作者: arlingling    時間: 2009-12-31 01:38:57 AM

原帖由 ronniecheung 於 2009-12-31 12:56 AM 發表

我隻兔兔都係喎
作者: 燒雞。﹏。))    時間: 2009-12-31 02:05:54 AM

但係我近呢幾個月喺8號個度拎草.都好靚喎
枯嘅得好少
作者: lunguide    時間: 2009-12-31 02:12:43 AM

我近月在r記及qpxt買過,都ok wo.
唔太差,只係有少少枯
作者: hh0    時間: 2009-12-31 09:00:19 AM

近呢幾個月momi都好靚喎
枯草情況改善左好多
兔兔都無咩呀
作者: tracy))    時間: 2009-12-31 09:17:00 AM

[quote]原帖由 wesky 於 2009-12-31 12:57 AM 發表
我之前買過一箱2nd cut, 幾靚
上星期買左箱 oxbow, 都幾靚, 只係粗枝多左d, 我兩隻唔係好肯食

我都係上星期買咗一包oxbow,又係勁多粗枝,棉花糖又係唔肯食,都唔知點好.....

momi ok wor,我大約12月頭果時買咗一包,d草都幾綠,又無咩枯枝
作者: katkat    時間: 2009-12-31 09:20:31 AM

剛在pxtegg買了momi 1st cut (10kg),開了第一包,好青綠,兩隻兔兔都好鍾意食(佢地之前食oxbow,葉比枝多),的屎屎仲大大粒好靚,又幫到佢地排毛。
作者: Goody09    時間: 2009-12-31 12:47:58 PM

我無咁既情況喎..呢兩個月我係8號X呢momi草好靚呀...係24號攞個包有D枯草...
作者: 咕咕媽    時間: 2009-12-31 01:10:05 PM

我係(兔x)12月22號訂了oxbow (9磅)一箱,我覺得比之前多了枯葉.............
作者: iris    時間: 2009-12-31 02:50:29 PM

我上次買左包9LB OXBOW~有2/3包入面既草都唔長過20CM, 太過份喇~
我以後都唔會再買OXBOW, E家轉左APD Timothy Gold + MOMI Timothy 1ST
作者: firen_freeze))    時間: 2009-12-31 10:37:32 PM

我上兩個星期又係去QPXT拎草,個店員話啱啱前一晚先返貨的MOMI 1ST CUT,未打開個袋就聞到好香,入面都係有少少枯,但係兔兔照食就算啦#^5_002^#

MAX同大家的兔兔一樣,都係食枯草都唔食枝....
作者: 喵喵    時間: 2010-1-1 05:03:17 PM

我上次果次就係 R記事件果次囉...
仲枯過你好多TIM呀...><"""
作者: coumpnet    時間: 2010-1-4 11:23:40 PM

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2