PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 26-01-2010從兔協BLOG中剛發的,一對無良的棄兔者棄兔片段(YouTube Version) [打印本頁]

作者: 小糖^^    時間: 2010-1-26 03:06:41 PM     標題: 26-01-2010從兔協BLOG中剛發的,一對無良的棄兔者棄兔片段(YouTube Version)

作者: bonedog    時間: 2010-1-26 04:13:15 PM

其實有段片..可唔可以報警處理...
呢兩條友已經犯左法... 好想講粗口#^62^#
作者: uumeme    時間: 2010-1-26 04:24:44 PM

真係想打獲佢:072:
作者: katy))    時間: 2010-1-26 04:58:58 PM

O係 FACEBOOK睇到... 果隻係小賓賓黎ga ja...  點解可以咁冇良心 :013:
作者: Jessie))    時間: 2010-1-26 05:08:09 PM

唔知個Cam有冇得好似天眼咁幾千萬像數, 放大佢地個樣印街招"尋人"
作者: Vinkivan    時間: 2010-1-26 06:34:20 PM

好想可以將佢哋繩之於法, 以警效儆~!!
作者: wesky    時間: 2010-1-26 06:36:33 PM

繩之於法, 以後d無良既人要棄兔, 就只剩返SPCA 及街頭兩個選擇
作者: Vinkivan    時間: 2010-1-26 06:54:13 PM

原帖由 wesky 於 2010-1-26 18:36 發表
繩之於法, 以後d無良既人要棄兔, 就只剩返SPCA 及街頭兩個選擇

所以政府真係應該立例嚴懲呢啲棄兔者, 等佢哋唔好見得意就買, 買完就棄!!
作者: 光之天使))    時間: 2010-1-26 06:57:09 PM

會唔會係d家長黎架?
佢地唔似係有愛心既人,
可能係小朋友買返黎養,佢地唔比所以棄兔~

anyways!
應該報警!
就算唔係咩大罪,要佢地罰錢都好!
棄兔已經衰架la~搵個好d既袋都唔願意~
兔兔咁樣分分鐘走左去又或者死左係入面喇!!
作者: FATO_W    時間: 2010-1-26 07:52:16 PM

希望可以告得入佢地
實在太過份
為左自己既一時之便就咁樣對兔兔 好無良心!
作者: 我家的MOMO    時間: 2010-1-26 10:54:02 PM

真係好衰......無人性!!!:052:
作者: tadpole619    時間: 2010-1-26 11:29:29 PM

呢D人好過份囉:052: ,,,養之前又唔諗清楚..
真係好唔尊重生命:028:
作者: sheena    時間: 2010-1-27 02:07:50 AM

個隻兔得3個月大咋!!!
我覺得政府係應該立例, 所有買兔既人都應該依兔協既領養程序,
pass哂test, 上哂堂之後先批准買兔

其實可唔可以有一日, 寵物店賣兔俾個客之前,
一定要個客自費去兔協上堂考試, pass左先俾佢買兔呢
咁樣確保返兔主可以正確養兔之餘(老實講呢度都有好多人連基本養兔既知識都好貧乏, 更何況普遍兔主呢), 又提高養兔既入門費用, 就會少D無誠意既兔主啦

作者: 陳皮妹    時間: 2010-1-27 02:08:08 AM

d人真係...激到我都唔知講咩好,咁冇良心,
你唔要佢還唔要佢吖,都唔駛靜靜雞呀,
用個適當d既方法得唔得嫁,兔兔都有亞媽生嫁,
去死吧~:052:
作者: baby_fire    時間: 2010-1-27 08:31:14 PM

首先我唔明點解要棄兔,等人領養既時間好長架咩?
再者我唔明點解要用個軟林林既環保袋裝住,佢放落去果陣仲要係好似放垃圾咁既力,你唔要,都唔該用個箱吖...
作者: carmen89134    時間: 2010-2-16 01:22:53 PM

佢地都吾會好衰,有d掉係街既仲衰
作者: kittyz    時間: 2010-2-16 02:37:04 PM

d人好賤呀!:074:
作者: Miyako))    時間: 2010-2-20 12:44:06 AM

我初頭睇第二個仲有小小唔明,因為我只係見到個黑色軟林林既袋,原來個個就係放兔既袋!:069:
作者: 小糖^^    時間: 2010-2-20 08:55:36 AM

作者: 勞仔    時間: 2010-2-22 11:08:53 AM

人在做,天在看!!:052:
作者: emily_520825    時間: 2010-2-22 12:44:34 PM

等我係facebook勁forward 出去!!! 睇下有無人識呢兩個衰人:069:
作者: williamchw    時間: 2010-3-1 12:58:36 AM

d人真係不知所謂 :028: :028: :028: :028:

接d兔兔返來時都唔諗清楚!!!!!!!!!!!!

仲要用環保袋??!!!  :004: :004: :004:  唔通要讚你地夠環保咩!!!!:019: :019: :019: :019:
作者: 珊迪小姐    時間: 2010-3-11 09:53:31 AM

上星期睇到TVB預告 今個星期吾知邊個節目會講
類似係d吾負責任既主人
有(播)講關尼兩段片wo~ 不過我忘了係邊個節目....#^40^#
有無兔友知呀??
作者: 小糖^^    時間: 2010-3-11 10:52:23 AM

作者: 喵女))    時間: 2010-3-17 09:26:01 PM

原帖由 williamchw 於 2010-3-1 12:58 AM 發表
d人真係不知所謂 :028: :028: :028: :028:

接d兔兔返來時都唔諗清楚!!!!!!!!!!!!

仲要用環保袋??!!!  :004: :004: :004:  唔通要讚你地夠環保咩!!!!:019: :019: :019: :019:

如果你係fb講~我讚好'''笑左XD
十卜十卜大家~
作者: ccychoy    時間: 2011-1-31 05:24:13 PM

人渣!!!!!!!!!!
作者: crystal0202    時間: 2011-1-31 06:19:29 PM

5明D人Y要咁做
真係好想打佢- -
作者: Qewi'B    時間: 2011-2-1 01:47:59 AM

唔要隻兔仔都偷偷摸摸甘.. 有無搞錯牙??:004: :005: :007:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2