PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Mazuri 倉鼠糧 [打印本頁]

作者: 檸啡    時間: 2008-8-2 06:26:53 PM     標題: Mazuri 倉鼠糧

原來唔係淨係得station-R有得賣...
station-R 賣$62

我發現原來多多龍都有Mazuri 倉鼠糧賣...
跟住..知道cwb總統地庫右手邊果間"寵物屋"都係多多龍的分店...
所以今日走去睇下...原來都有Mazuri 倉鼠糧賣...
cwb總統地庫右手邊果間"寵物屋" 問左價賣$68

雖然貴幾蚊,,但實際上唔洗走到咁遠又可以買到Mazuri 倉鼠糧..
我覺得都幾好丫....

"寵物屋"仲有Mazuri牌子既其他寵物糧添...

今日行街既報告係咁多...多謝收看!!*:054:

附件: mazuri_hamster.jpg (2008-8-2 06:26:53 PM, 29.78 KB) / 下載次數 49
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTE5NXwyODE0OTU0OXwxNzE3MTUwNjE2fDB8MA%3D%3D
作者: hh0    時間: 2008-8-2 06:42:06 PM

我隻鼠食開ps, 下次想轉, 考慮緊mazuri or oxbow
mazuri 好唔好, 好似大大粒
作者: 檸啡    時間: 2008-8-2 07:01:41 PM

原帖由 hh0 於 2008-8-2 06:42 PM 發表
我隻鼠食開ps, 下次想轉, 考慮緊mazuri or oxbow
mazuri 好唔好, 好似大大粒

我既鼠鼠都係食開ps..
昨日有個鼠友俾左少量mazuri糧我返去試...
其實都真係幾大粒下...
好多鼠友都教話要將mazuri糧"mei"開1半...
我自己就更加索性用交剪..1粒剪開3粒...
剪完既大細就好似ps糧既餅糧大細差唔多...

我諗住試完睇下佢地既反應先...
遲d真係覺得ok既...就去買返包:039:
作者: sodmichelle    時間: 2008-8-2 07:04:50 PM

我反而想知邊度有細細包ge Mazuri買呀?? 聽講SR同多多X都有, 唔知仲有冇邊度有呢~~
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-8-2 07:17:59 PM

大圍獸醫院也有!
價錢差不多吧~忘了^^||
作者: hh0    時間: 2008-8-2 10:37:39 PM

要逐粒剪細咪好麻煩
鼠鼠可以捧住慢慢吃吧

之前試過隻slute, 鼠鼠都中意食
不過陣味大d 同埋貴d
作者: 檸啡    時間: 2008-8-3 04:08:19 AM

唔係咖∼其實計返係平d~~
ps 800g 都$39-$45啦~~
mazuri糧 2Lbs 就$62-$68~~

同埋mazuri糧係大眾鼠友應同營養高~~
所以我都有諗住買包咁解....:002:
作者: hh0    時間: 2008-8-3 11:32:52 AM

價錢就ps平, 每100g 約 $4.875 - $5.625
mazuri 每100g 約 $6.82 - $7.48
都相差3成幾架
but 我都贊同mazuri營養高d, 所以考慮轉
作者: 檸啡    時間: 2008-8-7 12:25:49 AM

但我既鼠鼠...竟然連小紫都覺得唔岩食....
佢地都係中意食ps.....

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2