PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: PreStige(簡稱ps) [打印本頁]

作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-8-13 02:10:46 AM     標題: PreStige(簡稱ps)

PreStige(簡稱ps)高級糧 水果糧

容量800g

i X raboit

大包37  細包25

(原本想買細的...不過見價錢差不多....^^||)

另外其他的價

x蘿蔔45

寵物森林49 會員價41.(?)

龍x樂園42

附件: 200808122057.jpg (2008-8-13 02:10:46 AM, 201.59 KB) / 下載次數 119
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTMyN3w0OGRhNDgzY3wxNzE3MDE4MzYyfDB8MA%3D%3D
作者: 甜品糕    時間: 2008-8-13 11:37:48 AM

如果有埋入面d糧個樣就好喇:001:

我而家仲係喂緊mini果隻~ 不過好多人都話高級呢隻好好多喎~~~~
所以我想知呢隻糧同mini糧有咩分別呢~~~
作者: 檸啡    時間: 2008-8-13 04:08:36 PM

我也不知mini既糧是什麼樣子的,包裝倒是看過的
從來也餵開ps糧800g啊...鼠鼠也很愛吃
作者: hin63732127    時間: 2008-8-14 12:09:23 AM

我家的鼠鼠5 like 水果糧同合成糧:050: :050:
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-8-14 12:32:43 AM

兩隻都餵過.....但mini的是什麼樣子已經忘了^^||

800克的料比400克的更多....

size差不多~~與其說是生果糧~

有些價錢牌寫是纖維糧~~我覺得是生果+雜糧

因為裡面連瓜子和花生這些零食也有啊!

不過餵開ps的話~~很難再轉其他糧....尤其是想轉淨糧的...^^||

牠比較豐富的料~~所以沒偏向致肥或是不夠營養的問題

細至小鼠~大至老年鼠都適合吃的~~因為像mazuri和星星糧這些就不適合了

還有ps的糧沒使用太多色素~~~起碼種子和澱粉糧都不會太"鮮"色...^^||

五方的連鎖店都愛賣日本牌子的糧~~它們的香料多~~澱粉多....沒營養又易致肥

還有LM...相比PS貴得來不太值....雖然裡頭的料也很多元化~~而K字頭的聽說致癌...

ALEX的我從未試過.....不知如何....這樣^^
作者: hin63732127    時間: 2008-8-14 12:34:58 AM

原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-8-14 12:32 AM 發表
兩隻都餵過.....但mini的是什麼樣子已經忘了^^||

800克的料比400克的更多....

size差不多~~與其說是生果糧~

有些價錢牌寫是纖維糧~~我覺得是生果+雜糧

因為裡面連瓜子和花生這些零食也有啊!

不過餵開 ...

LM都致癌的
作者: 甜品糕    時間: 2008-8-14 12:50:59 AM

餵開ps真係冇咩可能轉其他淨糧的-0- 頂多混糧-0-

我真係好想知ps高級d糧係咩樣呢~~個個都話好哦~~~

其實mini我都已經好滿意了~~ 不過有得再好梗係要試啦^^
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-8-14 12:52:37 AM

那下次你去Q兔買包大來試~~反正價錢差不了多少^^
作者: 甜品糕    時間: 2008-8-14 12:56:11 AM

原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-8-14 12:52 AM 發表
那下次你去Q兔買包大來試~~反正價錢差不了多少^^

呢排我都唔會去mk了:026: 應該係唔敢去.....:026:

而且我幾日前先買左包新mini呢^^(不過係一間有賣兔仔既pet shop~_~....我而家都驚驚地架~_~)
作者: 檸啡    時間: 2008-8-14 12:56:35 AM

-0- 其實仲平好多添....
係艾笠兔買平D~~~
mini 400g $25
但高級糧800就$37
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-8-14 12:59:03 AM

對不起.....是在艾苙買才對....

不知搞什麼...我總是將艾笠記錯成q兔.....^^||||

q兔賣的九成是自己溝的糧....

我看到不敢買.....一來沒什麼信心

二來...看到有蟲!。0。|||||
總之買前看得清清楚楚就對了^^|||

作者: 檸啡    時間: 2008-8-14 01:08:33 AM

因為都是價錢比較便宜平隱,而且又算係信得過既鋪頭丫.....(mk內的店)
作者: 甜品糕    時間: 2008-8-14 01:15:03 AM

其實除非我要來個大shopping鼠鼠用品, 不然我都係樓下果間pet shop到買野算了~
我樓下果間400g mini糧賣$35, 算過分嗎??~_~ 不過有時貪方便我會照買了~
作者: 檸啡    時間: 2008-8-14 01:38:24 AM

講真都係丫,我之前都係CWB買左好多野....雖然真係貴D
但計返出MK......至少要平返40蚊先和返條數.....
除非真係去掃貨........有時懶果陣又唔係買得多野....都係會去返近自己果間

不過依排都唔去小寵店LU~~~怕怕
作者: 傻小妹    時間: 2008-8-14 02:28:02 AM

我個2位少爺而家就食緊呢隻…
但係mini唔係for小型鼠架咩?
而呢隻for熊仔個d中至大至鼠架咩?
因為我覺得佢都幾大粒下(d餅餅同生果)~
所以仲買左包mini返黎諗住轉添~
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-9-14 12:22:17 AM

前陣子終於開封了~~
這是800G SIZE的
之前好像有人說想知道裡面的樣子
我便把它們全倒出來拍張照~~但又覺單調
便放唯唯上去大收特收~XD
我今次開封~~給我看到完整一大片香蕉乾呢@@
我弄碎之後給一小片唯唯吃~~牠都不知吃得幾滋味~XD

附件: 200808302154.jpg (2008-9-14 12:22:17 AM, 446.96 KB) / 下載次數 57
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1NnxjOTZiNDAwMXwxNzE3MDE4MzYyfDB8MA%3D%3D

附件: 200808302157.jpg (2008-9-14 12:22:17 AM, 370.48 KB) / 下載次數 60
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1N3w1NjgzNTFjMXwxNzE3MDE4MzYyfDB8MA%3D%3D
作者: tsac_ever    時間: 2008-9-14 12:30:20 AM

我都係嫌ps糧瓜子&花生多~~
以下就係一包800g既ps糧所收集既瓜子&花生~~~
(其實都唔知算唔算多==)

附件: IMG001.JPG (2008-9-14 12:30:20 AM, 280.15 KB) / 下載次數 54
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1OHxkMzRjZjUxZHwxNzE3MDE4MzYyfDB8MA%3D%3D
作者: 甜品糕    時間: 2008-9-14 01:15:24 AM

嘩~~你不怕唯唯在上面便便喔:046:

高級糧比mini糧豐富多了~~ mini糧只有部分高級糧的成份, 而且size好像差不多罷了, 而且價錢又比較抵, 實在找不到理由去買mini而不買高級@@
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-9-15 11:51:53 PM

嗯嗯.....不過它的瓜子和花生又真的是...挺豐富^^"

就像之前的網友說....把ps當成零食

真的是不錯...不過前提是,鼠鼠在這之前肯吃淨糧^^|||
作者: 檸啡    時間: 2008-9-16 04:31:47 PM

每次開PS糧時,都1定會揀起所有瓜子,花生,生果乾於平日當零食給鼠鼠
不過見到唯唯....係酒池肉林中...........囧" 呀....真係嘆.......!!!:070:
作者: 0772    時間: 2009-4-9 07:18:49 PM

我隻倉鼠唔食果D餅餅同生果:022: :022:
作者: ctwk    時間: 2009-4-13 02:52:55 AM

大包800g定係細包800g???:056:
細包25蚊都幾抵:078:
等我遲D轉呢隻都好!
作者: panda0v0    時間: 2009-8-7 06:02:28 PM

我屋企d鼠鼠都系食緊呢隻<:
真系幾好嫁(:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2