PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 驚見"""兔販賤Ken成屋兔籠 [打印本頁]

作者: 珊迪小姐    時間: 2010-6-1 12:21:40 PM     標題: 驚見"""兔販賤Ken成屋兔籠

正衰人!!!
係uwxnt寵物區 見到賤ken又開post賣兔
係堆兔相中 不難發現佢屋企成屋兔籠 簡直當左自己屋企係"生產"工場
今次一賣賣7只 真係慘不忍睹 #^56^#
http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D2
究竟我地有無野可以做到?救下d被人當做生仔工具既兔兔&打壓無良兔販???
作者: Maggie))    時間: 2010-6-1 12:52:24 PM

其實我地係咩都做唔到﹗只能講比forum d 人知道,佢完全唔識養兔同埋佢係兔販。:050:

講比forum d 人知又點呀,佢地咪又會話我地多事﹖﹗:052: 但唔知點解,佢都有die-hard fans............

但,我睇返d相,想講,如果佢果d係純種侏儒兔的話,我真係未見過咁長耳既「侏儒兔」................:052:
作者: 千秋王子    時間: 2010-6-1 05:11:27 PM

http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D1
呢d兔仔都係女賤ken嫁!!
作者: `c0ney:)    時間: 2010-6-1 06:05:06 PM

我覺得話佢賤都唔夠 - -
兔都唔識養仲話咩繁殖專家 #^31^#  

仲有 個到好多人都當兔仔係貨.
一d尊重生命既意識都冇 剩係知唯利是圖 #^62^#
作者: 古古力;$    時間: 2010-6-1 06:18:05 PM

岩岩睇錯佐以為係ken要賣曬佢一屋既兔籠
我仲鬼咁開心以為佢終於收山tim
原來吾係= =
作者: 珊迪小姐    時間: 2010-6-1 06:40:28 PM

原帖由 古古力;$ 於 2010-6-1 06:18 PM 發表
岩岩睇錯佐以為係ken要賣曬佢一屋既兔籠
我仲鬼咁開心以為佢終於收山tim
原來吾係= =

佢d兔籠都幾殘 邊都開始生"秀"
而且佢做甘多衰野 害甘多兔兔 真係送比我都吾要!!哼!!#^62^#
作者: syl    時間: 2010-6-1 07:21:07 PM

我希望佢只係張d兔仔係擺埋一齊影相啦...
咁我見佢寵入面有木板, 有廁所, 又有教d兔仔去廁所, 都冇寵物店咁污糟
生活環境應該都唔會太差既 (希望事實都相見的一樣)
我地做唔到d咩, 剩係希望佢真係提供一個好既環境比d兔兔健健康康咁成長啦
作者: wesky    時間: 2010-6-1 08:17:46 PM

有個新post賣5隻侏儒兔, 一 pair pair, 似係生完唔要果種
作者: jackal_1102    時間: 2010-6-1 10:51:22 PM

係段片入面可以見到..佢成個露台都係養兔既~
係大量繁殖...佢不斷賣兔~黎搵錢~   每隻賣$400
不過又有D人會同佢買..呢個先係問題..:044:
作者: elvisli    時間: 2010-6-1 11:19:41 PM

上去留下言..話佢之前d衰人就ok
作者: 千秋王子    時間: 2010-6-2 01:53:12 AM

:052: 忍無可忍呀!!
報警拉佢啦!!!
咁對d兔仔....
作者: firen_freeze))    時間: 2010-6-2 01:52:09 PM

:051: 係咁俾人罵都仲敢出黎賣兔。

簡直無恥
作者: `c0ney:)    時間: 2010-6-2 07:20:21 PM

相信如果大家睇佢yahxx blog既話會仲氣憤 -  -
d兔仔關係亂到 .. 仲唔知係唔係近親
作者: alaneva    時間: 2010-6-2 07:36:16 PM

呢個賤ken真係好厚面皮:056:
作者: pooh2347    時間: 2010-6-3 11:04:38 AM

如果我要告佢!要有咩證據!
作者: anthony    時間: 2010-6-3 06:39:11 PM

=.=好嬲 如果可以搵到廿幾三十人一次買哂佢d兔等佢冇得再搞咁多野就好
不過事實冇咁容易- -"我未養兔兔個陣已經留意佢 到我大囡都差唔多一歲- -仲搞緊
作者: wesky    時間: 2010-6-3 10:01:32 PM

有人同佢買, 佢咪繼續買黎生囉 = =
作者: KANGAI=]    時間: 2010-6-3 11:07:58 PM

呢個人真係好賤...
都唔知佢咩人黎既...
超無良心...
D兔兔好慘!!!!
作者: Jessie))    時間: 2010-6-6 10:35:10 PM

大家一人一個account 努力咁罵佢啦, 點醒d人等佢地唔好再買
作者: happygirl2009    時間: 2010-6-6 10:43:26 PM

佢擺明長期自己係屋企大量繁殖之後出售
可唔可以告到佢ga?無牌係度賣兔!
作者: 11.21    時間: 2010-6-10 05:27:48 PM

應該好多呢D人
我有個fd都係呢行,,根本冇人捉
作者: adamchan1023    時間: 2010-6-13 05:05:03 PM

為左賺錢…不擇手段…人揸…
甘對D兔兔…兔兔真慘……大家一定要努力轟炸距…
作者: 瑤妖=)    時間: 2010-6-27 12:05:50 AM

我岩岩諗住養兔兔果時.我諗住去佢到買架.
因為我唔知佢係咁鬼衰@@.
好彩我冇同佢買姐.

而家我養緊老虎仔^^
老虎仔唔係係佢到拎架.
作者: KooDevil    時間: 2010-7-6 11:18:31 AM

in some way these bunnies are treated better than those in pet shop and the only way to stop them is the government setting up laws, which is really impossible in hk

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2