PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 尿墊 [打印本頁]

作者: lunguide    時間: 2010-7-1 12:08:43 AM     標題: 尿墊

備長炭寵物尿墊,R記今個月做特價($95),唔知有無兔友用過,用開,唔知好唔好用,厚唔厚,吸唔吸得多呢?
作者: 傘仔))    時間: 2010-7-1 12:26:03 AM

我用緊呢一隻尿墊, 無用過其他,因為8號x(最近我家)只有呢1牌子。

因為Jacqueline識去廁所,只係墊一墊在籠底以防萬一痾出界, 所以都夠應付了。但其實呢隻唔夠吸濕, 兔兔一篤尿已經濕晒,摸上去會有感覺到幾濕, 。但勝在消臭強, 尿尿吸了上去會無乜味。一張尿墊最多頂到2篤尿。

我無用過其他牌子,所以無從比較, 不過, 我覺得大概似3張廚房紙疊埋的吸濕情況。
作者: lunguide    時間: 2010-7-1 04:48:50 PM

WA,.....都真係唔太吸WO
作者: hkrchei2    時間: 2010-7-1 09:53:51 PM

我用緊呢隻呀~~ 備長炭丫MA.. 吸味OK~~

我而家用尿墊+木粒放廁所, 一D味都冇~!!!#^79^# #^79^#
另外一張就放籠底... 防花花係出面V V......

因家中姐姐要我確保花花唔臭臭... 先比花花係家...
作者: wanwahpenny    時間: 2010-7-2 05:27:36 PM

我都係用尼隻~
吸味係ok....但真係好濕..
試過吸唔曬....搞到底盤濕左
泡泡重要咬= =
唯有鋪拉盤
如果佢唔咬就好la= =
作者: angietsang    時間: 2010-7-6 07:01:32 PM

其實我想問下用尿墊好定係woody cat木砂好??

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2