PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 有咩方法唔比兔兔跳上床~~~~~??? [打印本頁]

作者: 藍月兒))    時間: 2010-7-29 04:07:07 PM     標題: 有咩方法唔比兔兔跳上床~~~~~???

兔兔對我張床好有興趣:015:
我會比兔兔係我間房周圍走,不過就係唔想佢跳上床.....因為佢仲未識去廁所:047:
佢成日都跳上黎...抱佢落地...佢又上黎~~~~~抱佢落地...佢又上黎:036:

作者: Maggie))    時間: 2010-7-29 04:21:50 PM

有d東西欄住佢..................佢跳唔到上去就唔會跳了﹗
作者: 傘仔))    時間: 2010-7-29 04:25:24 PM

用好惡死的語氣說"no", 然後用手推佢pat pat, 推佢落床。一見跳上床就要即刻咁做, 千祈唔好等一陣先"no"佢,唔好俾佢逗留。

不斷重複教佢, 肯定會成功的。俾少少耐性。
作者: 勞仔    時間: 2010-7-29 04:39:49 PM

兔仔佔有欲好大嫁,你越唔比,佢係越要做,唯有不停訓練(記得唔好打佢丫)或者搵野欄住佢
作者: 光之天使))    時間: 2010-7-29 05:47:15 PM

都係佢上左黎就要抱返佢落去,+鬧
佢再跳,又抱落去+鬧,甚至罰坐監
如果望到佢開始準備想跳,就要叫定唔好~
作者: syl    時間: 2010-7-30 01:26:12 PM

我覺得兔仔鬧幾次就識架啦, 不過佢有時會好鬼鼠 =3=
我隻兔成日偷走入廚房, 一聽到我行緊過佢就跑都跑唔切

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2