PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 整左張地墊 [打印本頁]

作者: raywong521    時間: 2010-12-6 08:35:35 PM     標題: 整左張地墊

天文台話今晚就開始轉涼喇~前幾日趕工整定張地墊,凍既時候兔兔就唔使訓地板了:055: 同埋阿女原來收埋左一個好大既腳枕:056: ,仲可以保護腳腳呢~~

第一日放入去果陣,兩個小朋友都左聞右聞:057:
[attach]13286[/attach]

第一日,仲一齊唔訓地墊:050:
[attach]13287[/attach]

第三日,兩個小朋友都好鐘意墊墊喇~有時會跳舞,同埋係墊墊訓覺覺
[attach]13288[/attach]

[attach]13289[/attach]

想訓邊,兔兔自己揀:031:
[attach]13290[/attach]

附件: DSCF3700a.jpg (2010-12-6 08:35:35 PM, 261.16 KB) / 下載次數 56
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE4NDR8ZDFjMTgzMGJ8MTcxNTYzMzc4OHwwfDA%3D

附件: DSCF3679a.jpg (2010-12-6 08:35:35 PM, 237.08 KB) / 下載次數 54
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE4NDV8OGVmMDEyY2F8MTcxNTYzMzc4OHwwfDA%3D

附件: DSCF3718a.jpg (2010-12-6 08:35:35 PM, 269.2 KB) / 下載次數 50
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE4NDZ8NTQyZjA5Yzl8MTcxNTYzMzc4OHwwfDA%3D

附件: DSCF3716a.jpg (2010-12-6 08:35:35 PM, 234.58 KB) / 下載次數 51
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE4NDd8NmUxMmI2OTZ8MTcxNTYzMzc4OHwwfDA%3D

附件: DSCF3711a.jpg (2010-12-6 08:35:35 PM, 276.83 KB) / 下載次數 57
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE4NDh8OWY4NTJkODl8MTcxNTYzMzc4OHwwfDA%3D
作者: PILLOW.MA))    時間: 2010-12-6 08:56:26 PM

嘩好靚呀!!
可唔可以講下入面夾左咩綿?
同係邊買? thx

而家我都拎左塊vetbed出離喇
但係佢冇咩興趣
希望遲下會好似你2個小朋友咁鍾意用啦
作者: 月愛貓貓兔    時間: 2010-12-6 08:58:46 PM

好令呀^^樓主好有心思
是用一小塊的布,逐一砌成的嗎??
作者: long~spirit    時間: 2010-12-6 09:35:03 PM

樓主好有心機,兩隻兔都好合拍^^
作者: meimei    時間: 2010-12-7 01:04:44 AM

真係好好心機呀.我都係放咗條大毛巾係地下比佢哋咋~~~
作者: Darling:o)    時間: 2010-12-7 03:51:51 AM

用左咩料整;o 驚吾驚佢地VV><?
作者: angelaska    時間: 2010-12-7 04:08:30 AM

好靚呀!
等我得閑都去深水埗物色下布料整先#^45^#
作者: ping.tat    時間: 2010-12-7 08:40:40 AM

好正~入面用左咩布料
作者: twpig    時間: 2010-12-7 09:35:34 AM

牠倆現在好friend喎~
你真有心思為兩位小朋友整墊墊~
我呢d懶的家長只買現成的:054:
作者: hkrchei2    時間: 2010-12-7 12:08:04 PM

真係... 好犀利丫~~~
好靚丫~~~#^65^# #^65^# #^65^#

最緊要係兔兔用得開心!!!!!
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 03:40:32 PM

原帖由 PILLOW.MA 於 2010-12-6 08:56 PM 發表
嘩好靚呀!!
可唔可以講下入面夾左咩綿?
同係邊買? thx

而家我都拎左塊vetbed出離喇
但係佢冇咩興趣
希望遲下會好似你2個小朋友咁鍾意用啦

我係深圳買,係布藝用棉,
我無買vetbed呢~~凍既時候我諗兔兔會好鐘意呢,暖笠笠
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 03:50:07 PM

原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-6 08:58 PM 發表
好令呀^^樓主好有心思
是用一小塊的布,逐一砌成的嗎??

係用一塊一塊的布拼接而成~我平時都好鐘意玩拼布,同埋整地墊比兔兔,仲可以幫手清緊d細塊既布布,兔兔有得用,我就有得玩:009:
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 03:53:54 PM

原帖由 long~spirit 於 2010-12-6 09:35 PM 發表
樓主好有心機,兩隻兔都好合拍^^

haha~佢地兩個真係好合拍架,成日痴埋一舊
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 03:56:32 PM

原帖由 meimei 於 2010-12-7 01:04 AM 發表
真係好好心機呀.我都係放咗條大毛巾係地下比佢哋咋~~~

我本來都想比毛巾就算,但係阿女同我作對,同條毛巾有仇咁~上網查過資料,又問過人,話地墊兔兔比較喜歡,見自己又有布,就整張比兔兔
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 04:05:04 PM

原帖由 Darling) 於 2010-12-7 03:51 AM 發表
用左咩料整;o 驚吾驚佢地VV>

用左棉布,棉,防滑,若果兔兔尿尿,就要羅去洗了,我整多左張方便替換
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 04:07:10 PM

原帖由 ping.tat 於 2010-12-7 08:40 AM 發表
好正~入面用左咩布料

都係棉布,棉,兔兔踩上去會有少少軟,但都係腳踏實地的,兩個小朋友都幾鐘意
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 04:08:32 PM

原帖由 twpig 於 2010-12-7 09:35 AM 發表
牠倆現在好friend喎~
你真有心思為兩位小朋友整墊墊~
我呢d懶的家長只買現成的:054:

我慳家啊嘛~~見屋企有布,有料,就自己整,其實,我都覺得兔協果陣好靚架:033:
作者: raywong521    時間: 2010-12-7 04:10:42 PM

原帖由 hkrchei2 於 2010-12-7 12:08 PM 發表
真係... 好犀利丫~~~
好靚丫~~~#^65^# #^65^# #^65^#

最緊要係兔兔用得開心!!!!!

係啊~我就係見佢地用得咁開心,我就"的"起心肝整多左一張喇~~~見到兔地舒服的樣子,真係連我都開心埋一份呢:023:
作者: 光之天使))    時間: 2010-12-7 07:21:11 PM

我見到佢地咁sweet訓係上面....
真係覺得好溫馨呀!!!!!!:012:
作者: sakixxshum    時間: 2010-12-7 08:46:23 PM

真係幾靚。
等我得閒又去下買布先。
但係防滑係邊買架?

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2