PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 謝謝各位祝福momo的兔友 [打印本頁]

作者: momo兔    時間: 2011-4-7 02:52:58 PM     標題: 謝謝各位祝福momo的兔友

各位,+萬分感激你地祝福momo,有些兔友問為何她走了.我其實也不理解,情況是這樣的..311日本大地震之後的第一個星期日,香港部份地區也感受到餘震,我住在屯門,1樓且近山,當然感到了,約十秒吧,以安撫了momo...但之後開始食量減半,但屎蛋仲係金色的.直至24日早上,見她完全不吃,連心愛油麥菜也只吃了一條,我便立即約九龍城的vet.但下午去到dr.ma(因dr.yan full booking,betty放假)話佢腸幔左,吃一些藥和草粉會好咖,一星期後再覆診,覆診便睇dr.yen了,他檢查後話情況冇差到,再開了一些藥回家..原先係今天覆診的.因4月4日她還有吃藥吃草粉,小量菜菜和草.但到晚上十時多她行為開始奇怪,平日鼻仔郁郁即佢同我地講嘢,但佢當時郁得都好快,好似有好多野想講咁...講左一陣就開始向家裏望了一圈,之後便望着門口,我便抱她在門外行左一陣,她當時精神還好的,但回到屋後情況開始壞了,她越來越放軟身子,我知道去唔切急救啦,因我住在屯門,我便和兔爸抱着她,陪她迎接這難過的一刻,十一時四十五分...叫了一聲,給我一篤大尿,她走了....或許.....是腸突然停了吧.:054:
作者: 千千    時間: 2011-4-7 03:07:36 PM

><"
momo 媽 你 都唔好 甘傷心la"
trubi 都係 上個月 有腸慢既 情況
但好好 彩 個衰仔 病左3 日就 好返晒"

希望 momo   係 彩虹 橋 玩得開心d la
作者: 小小夕    時間: 2011-4-7 03:08:47 PM

MOMO係彩虹橋一定活得好開心  仲有好多兔兔陪佢玩
MOMO媽 唔好唔開心:054:   
MOMO知道自己有1個好兔媽同兔爸錫自己  佢已經好開心

題外話   MOMO走了後 你點處理佢既遺體?   火化既話會幾多錢?
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 03:21:07 PM

原帖由 小小夕 於 2011-4-7 03:08 PM 發表
MOMO係彩虹橋一定活得好開心  仲有好多兔兔陪佢玩
MOMO媽 唔好唔開心:054:   
MOMO知道自己有1個好兔媽同兔爸錫自己  佢已經好開心

題外話   MOMO走了後 你點處理佢既遺體?   火化既話會幾多錢?

4月4日晚走後,在第二日清明我和兔爸送了她去火化,做埋dna鏈,共1800元
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 03:25:02 PM

原帖由 千千 於 2011-4-7 03:07 PM 發表
>

多謝你,祝turbi日日都精精靈靈,金屎蛋常滿...
作者: brendang    時間: 2011-4-7 03:35:51 PM

MOMO媽,不要太難過了.兔兔在生時得你悉心照顧,已經足夠了.我之前的PUIDO賓利兔也離開了年多了,我會代禱叫PUIDO TAKE CARE MOMO, 放心.
作者: 小小夕    時間: 2011-4-7 03:38:38 PM

你係邊到做?  有冇名((有名我上網睇下資料))
火化係米可以睇埋佢係米真係拎去火化?
者係放係盤到  佢火化完拎返個盤出黎比你睇係米真係火化左兔兔

我之前上網睇 有D商店唔好良心
因為我有朋友寵物好老  幫佢問一下資料:054: :054:
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 03:50:13 PM

原帖由 小小夕 於 2011-4-7 03:38 PM 發表
你係邊到做?  有冇名((有名我上網睇下資料))
火化係米可以睇埋佢係米真係拎去火化?
者係放係盤到  佢火化完拎返個盤出黎比你睇係米真係火化左兔兔

我之前上網睇 有D商店唔好良心
因為我有朋友寵物好老  幫佢 ...

我在再見寵兒做的,可簡自己送上去或他幫你運走先冷藏,由火化到拎返出黎都可以睇住,這裏員工很好,見我哭到豬頭,D阿姐即時比杯暖水我.
作者: phoebe))    時間: 2011-4-7 03:50:39 PM     標題: 回復 1# 的帖子

唔好甘傷心l,太難過了,有你陪佢,我想佢好開心
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 03:55:56 PM

原帖由 phoebe 於 2011-4-7 03:50 PM 發表
唔好甘傷心l,太難過了,有你陪佢,我想佢好開心

thx,我相信平伏後便好的,到時再等待有緣兔的來臨...
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 03:57:30 PM

原帖由 brendang 於 2011-4-7 03:35 PM 發表
MOMO媽,不要太難過了.兔兔在生時得你悉心照顧,已經足夠了.我之前的PUIDO賓利兔也離開了年多了,我會代禱叫PUIDO TAKE CARE MOMO, 放心.

thank you from the bottom of me and momo's heart
作者: yanyi:)    時間: 2011-4-7 04:23:37 PM

我都好明白兔兔忽然走左既感覺.__.
節哀順變啦.
momo可以係你懷中過身佢一定覺得好幸福!
佢臨終前一定係同你講緊多謝同我愛你!
作者: berki    時間: 2011-4-7 04:38:52 PM

你等多一段時間
再見到有緣兔
可能就係MOMO既化身黎
MOMO知你同兔爸錫佢,已經覺得好幸福架啦#^9_003^#
作者: PILLOW.MA))    時間: 2011-4-7 04:52:00 PM

MOMO好愛你地
MOMO媽同MOMO爸你地唔好太傷心
唔係既話MOMO會唔開心

睇完你咁講...搞到我都想喊......
作者: m1k1    時間: 2011-4-7 05:33:31 PM

完全明白你既感受, 我dingding都系1月走左. 請不要太難過
作者: katy))    時間: 2011-4-7 05:38:28 PM

momo RIP.
感覺到momo真係好愛妳,同埋好有靈性!
作者: sakixxshum    時間: 2011-4-7 06:11:30 PM

R.i.p
momo真係好生性..
可能佢想同你講,
mama5好咁傷心..
我一定再番黎..
到時再一齊生活呀...
一定會變得更可愛更生猛.
momo ma你takecare呀
作者: smallsuishan    時間: 2011-4-7 06:17:05 PM

momo ma and momo ba
唔好咁傷心啦~~
momo去左彩虹橋會有好多兔兔幫你照顧momo
你地都要加油!!!
作者: ccychoy    時間: 2011-4-7 06:55:03 PM

唉~so sad.....
作者: wongvennesa    時間: 2011-4-7 07:32:27 PM

momo RIP
希望兔媽可以很快遇到momo化身
作者: 傘仔))    時間: 2011-4-7 09:28:49 PM

MOMO R.I.P
作者: rbtdoria    時間: 2011-4-7 09:58:09 PM

momo rip...
mo媽要振作呀...
節哀順變...!!
作者: angelaska    時間: 2011-4-7 10:39:20 PM

momo rip
兔兔真的好愛主人
誰說兔兔不像貓狗有靈性啊

毛毛會係彩虹橋遠遠陪住你的!
作者: momo兔    時間: 2011-4-7 10:55:39 PM

原帖由 smallsuishan 於 2011-4-7 06:17 PM 發表
momo ma and momo ba
唔好咁傷心啦~~
momo去左彩虹橋會有好多兔兔幫你照顧momo
你地都要加油!!!

thx hill ma....
作者: ching`    時間: 2011-4-8 10:20:28 PM

唔好唔開心丫~
唔係momo見到你咁~佢都玩得唔開心ga ! !
其實有時係呢面睇下d文..我都會睇到喊
anyway ! momo一定會再番泥搵你 ga ! 因為佢知你好愛佢 ! ><

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2