PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔6個鍾冇大便...我好擔心!!!! [打印本頁]

作者: happyyuki    時間: 2012-3-17 08:03:28 PM     標題: 兔兔6個鍾冇大便...我好擔心!!!!

2點鍾餵完糧同ALFAFA到而家, 兔兔都冇大便
成個下晝佢都好冇心機, 趴係到, 訓係到, 蹲係到
我成個下晝都好擔心, 但兔兔有自覺去飲水, KEEP住有幾次去廁所小便
我開草袋(ALFAFA) 佢都會衝過黎食, 但食完又趴係到

我初初以為兔兔下午想休息, 但而家已經夜晚8點!!!
平時呢個鍾數佢實好活躍, 不停咁食T草, 但2點到而家成堆T草冇食過!!

我真係好擔心, 發生左咩事....

作者: 奶茶媽    時間: 2012-3-17 08:13:14 PM

我兔兔都係呀!!!!!!!但岩岩有便便啦,但好深色同好硬,不過佢肯食草飲水,肯郁,但係個肚好突,同埋按摩嘅時候,佢個肚郁一郁,見到好似一串串圓形咁,我都好驚呀
作者: happyyuki    時間: 2012-3-17 08:17:31 PM

佢而家又醒神左少少, 仲起左身自己食T草..
而家係個廁所上面, 希望今次有大便!!!!!!!!!
作者: happyyuki    時間: 2012-3-17 08:24:07 PM

有便便喇, 有便便喇, 有便便喇
去完又趴係到, 兔兔係唔係好辛苦
係唔係今日熱左, 攪到佢地冇心機......
作者: 奶茶媽    時間: 2012-3-17 09:55:23 PM

我大人冇事啦,正常返
作者: wesky    時間: 2012-3-17 10:38:17 PM

按摩下肚仔
作者: MIA    時間: 2012-3-18 12:13:18 AM

wesky 發表於 2012-3-17 10:38 PM
按摩下肚仔

要點按摩肚子?
作者: MIA    時間: 2012-3-18 12:13:18 AM

wesky 發表於 2012-3-17 10:38 PM
按摩下肚仔

要點按摩肚子?
作者: happyyuki    時間: 2012-3-18 12:35:27 AM

我兔兔都正常返喇, 多謝你地關心*
而家終於明白點解d 媽媽見到bb有便便要俾LIKE*
見到佢終於有便便果一刻真係放心哂
作者: wesky    時間: 2012-3-18 01:09:40 AM

MIA 發表於 2012-3-18 12:13 AM
要點按摩肚子?

打圈咁輕按, 便便位上少少既位置

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2