PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔一日瞓幾多個鐘? [打印本頁]

作者: mizumi    時間: 2012-5-7 07:25:11 PM     標題: 兔兔一日瞓幾多個鐘?

我兔豬一日瞓好多個鐘, 我睇過資料話其實兔兔一日係瞓大約四個鐘, 但係我0個隻臭豬既瞓覺時間分別係: 半夜兩三點至朝早六點, 下午一點到夜晚七點, 即係廿四小時裡面瞓咗十個鐘有多 咁樣有冇問題架?
但係佢食得玩得, 去廁所都好有規律, 便便都正常架~

作者: all_loving_it    時間: 2012-5-7 07:59:12 PM

佢可能中間有起過身你5知道

因為兔兔期間一定有起過身食野, 正常兔兔係最少會1個鐘進食一次, 5會幾個鐘都5食, 食完又訓, 訓完又食

兔兔訓覺同人一樣有淺睡, 熟睡

好多兔兔其實佢地只要係半合眼狀態已經係訓緊覺

作者: mizumi    時間: 2012-5-7 08:14:55 PM

all_loving_it 發表於 2012-5-7 07:59 PM
佢可能中間有起過身你5知道

因為兔兔期間一定有起過身食野, 正常兔兔係最少會1個鐘進食一次, 5會 ...

佢半夜有冇起身食嘢就唔知, 但係佢瞓晏覺時係完全唔起身架, 就算搵嘢食引佢都唔會出黎, 因為我日日下晝都0係屋企看住佢, 所以知囉, 佢瞓晏覺時係完全唔食嘢, 唔飲水, 唔去廁所架喎...咁正唔正常架?
作者: all_loving_it    時間: 2012-5-7 08:24:08 PM

mizumi 發表於 2012-5-7 08:14 PM
佢半夜有冇起身食嘢就唔知, 但係佢瞓晏覺時係完全唔起身架, 就算搵嘢食引佢都唔會出黎, 因為我日日下晝都 ...

噢, 如果佢無咩問題, 又5洗太過擔心, 可能係佢既習慣罷
作者: mizumi    時間: 2012-5-7 08:42:54 PM

all_loving_it 發表於 2012-5-7 08:24 PM
噢, 如果佢無咩問題, 又5洗太過擔心, 可能係佢既習慣罷

我真係有d懷疑我養既唔係兔兔, 係狗狗 佢除咗瞓得多之外, 仲習慣食嘢時唔會便便, 便便時唔會食嘢, 同一般兔兔唔一樣...
作者: Dylan    時間: 2012-5-7 09:05:04 PM

我bB晏晝就係唔食野唔飲水,浄係瞓
作者: mizumi    時間: 2012-5-7 09:31:28 PM

Dylan 發表於 2012-5-7 09:05 PM
我bB晏晝就係唔食野唔飲水,浄係瞓

呵呵...咁即係bb同兔豬生活習慣一樣, 咁我都安心d, 我仲驚佢唔正常
作者: candy_ysf    時間: 2012-5-8 12:01:57 PM

mizumi 發表於 2012-5-7 08:14 PM
佢半夜有冇起身食嘢就唔知, 但係佢瞓晏覺時係完全唔起身架, 就算搵嘢食引佢都唔會出黎, 因為我日日下晝都 ...

哈哈 咁訓得,好攪笑~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2