PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 矇豬(兔栛Teresa) [打印本頁]

作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-9 03:36:53 PM     標題: 矇豬(兔栛Teresa)

矇豬(兔栛Teresa),尋晚係兔栛帶佢返屋企

附件: DSC01424.JPG (2012-6-9 03:36:44 PM, 483.26 KB) / 下載次數 121
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjQ2Njd8YzE2NDM4MTJ8MTcxNjA2ODY1OHwwfDA%3D

附件: DSC01422.JPG (2012-6-9 03:36:37 PM, 453.33 KB) / 下載次數 123
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjQ2NjZ8NTc0YjQ1NDZ8MTcxNjA2ODY1OHwwfDA%3D

附件: DSC01418.JPG (2012-6-9 03:36:32 PM, 404.86 KB) / 下載次數 118
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjQ2NjV8YTBlM2U5MTN8MTcxNjA2ODY1OHwwfDA%3D

附件: DSC01414.JPG (2012-6-9 03:36:26 PM, 426.22 KB) / 下載次數 117
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjQ2NjR8NDg5OGMwYzl8MTcxNjA2ODY1OHwwfDA%3D
作者: all_loving_it    時間: 2012-6-9 04:20:07 PM

矇豬你好呀!

為你有個新家而高興

祝你同爸爸媽媽會開心快樂!

矇豬同我總理都做左幾日鄰居

作者: hkhrachel    時間: 2012-6-9 05:47:51 PM

矇豬你好呀
歡迎你呀
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-9 05:58:25 PM

頭先放呀囡出鐵欄玩,呀囡開心到跳兔仔舞
作者: 小黑與我    時間: 2012-6-9 09:59:48 PM

你好呀矇豬,so cute~~
作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-9 10:09:20 PM

矇豬D毛好似好滑喔!

個樣仲好乖巧tim!

作者: freeling820    時間: 2012-6-9 10:41:26 PM

歡迎矇豬

作者: LkCheng    時間: 2012-6-10 12:35:35 AM

你好~~矇豬
作者: joycewongws    時間: 2012-6-10 01:50:28 AM

矇豬... 歡迎你呀!
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-10 09:28:42 AM

kwan104kwan 發表於 2012-6-9 10:09 PM
矇豬D毛好似好滑喔!

個樣仲好乖巧tim!

都係,暫時小解識去廁所(小弟暫時决定一星期内,日日用白醋洗籠底(廁所除外),教到佢完全識去廁所),尋晚放佢岀黎玩,佢又係開心到跳舞俾我地睇

注:今脕10:00PM,呀囡先來到我家48小時
作者: yingxbb    時間: 2012-6-10 11:29:09 AM

矇豬好靚女丫~~!!~~~
welcome!!!
作者: 月野兔    時間: 2012-6-10 01:46:06 PM

矇豬~歡迎你呀
作者: Dylan    時間: 2012-6-11 02:10:47 PM

棄兔真係知道比人遺棄咗,所以一返新屋企,就跳兔仔舞架喇!
我見兔兔都有講,一返屋企就跳兔仔舞!
兔兔真係好想有人錫喔
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 02:53:03 PM

Dylan 發表於 2012-6-11 02:10 PM
兔兔真 ...

但係仲未同佢熟,佢唔俾我梳毛
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 03:00:40 PM

Dylan 發表於 2012-6-11 02:10 PM
兔兔真 ...

但我阿囡到而家黎左個半月都未跳兔仔舞俾我睇
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 03:04:14 PM

同朦豬打下朝呼先

同我阿囡同品種~....遲下我都放阿囡相上黎先~~
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 03:06:15 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:04 PM
同朦豬打下朝呼先

同我阿囡同品種~....遲下我都放阿囡相上黎先~~

你係兔栛領養??
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 03:19:23 PM

4A-GZE 發表於 2012-6-11 03:06 PM
你係兔栛領養??

係呀~我阿囡都係兔協領養ga~
佢之前o係兔協叫Regan~係1歲既賓尼兔兔

佢好有個性...
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 03:30:05 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:19 PM

咁好有可能我地個兩隻係同一個主人,因為主人外地工作,所以唔要,接收日期同一日,領養號碼係前後腳,係呢,你隻囡有幾個性???
作者: Dylan    時間: 2012-6-11 03:47:13 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:19 PM

我係兔協見到佢,哈哈,原來一早比你 hold 咗
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 05:21:39 PM

4A-GZE 發表於 2012-6-11 03:30 PM
咁好有可能我地個兩隻係同一個主人,因為主人外地工作,所以唔要,接收日期同一日,領養號碼係前後腳,係呢,你 ...

哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!!

佢呀..我覺得佢好有自己一套style...叫佢o係toilet上面食草, 佢知ga, 不過之後我無望佢一眼就跳返出黎第2度食, 明知自己有vv既地方已經俾我po左d aspen落去, 佢想攤o係度就點都推走o個度d aspen, 但佢又會o係第2度攤ga 喎...

而家都仲係咁- -
初時可能真係同佢唔熟啦, 抱佢放我大脾佢都係要走開, 而家都肯o係我大脾扒好耐都唔走, 不過我覺得佢未係好鍾意人地摸佢咁, 至少去到唔抗拒啦.....

一直以為阿囡繼續佢有佢o個套( 即係唔係咁理我啦), 尋晚有突破性發展, 就係我o係床上面click緊電話, 佢跳左上我張床google一番之後行到我身邊, 舔左我幾下......

好開心呀!!
我知道佢可能係比較慢熱....見到佢而家同岩岩黎o個陣已經都有d唔同架啦~

作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 05:27:07 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:21 PM
哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!! ...

因為之前都有睇中你隻囡,我隻囡返左屋企三日,唔太怕人,大至識去廁所大小便,但係好懶
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 05:31:40 PM

Dylan 發表於 2012-6-11 03:47 PM
我係兔協見到佢,哈哈,原來一早比你 hold 咗

阿囡好似o係兔協上場無耐就俾我睇中了
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 05:35:16 PM

4A-GZE 發表於 2012-6-11 05:27 PM
因為之前都有睇中你隻囡,我隻囡返左屋企三日,唔太怕人,大至識去廁所大小便,但係好懶 ...

可能佢地真係同一個父母同一個前主人!! 我都覺得我阿囡真係..幾懶....放佢出黎行兩行就扒左o係度休息

我o個度大至上都叫識得去toilet痾vv, 不過...佢而家當埋食草附近位置都係可以痾vv....初時我好勤力用醋抹, 但佢依然都係o係個位痾, 所以我都係接受佢咁了, 但佢唔係日日痾既份量一樣架喎, 有時好少, 有時痾勁多
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 05:47:21 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:35 PM
可能佢地真係同一個父母同一個前主人!! 我都覺得我阿囡真係..幾懶....放佢出黎行兩行就扒左o係度休息{:3_ ...

咁我隻囡返左黎三日,大小便命中率都好高,除左有D便便比較大粒,跌唔到廁所度先走出廁外,VV就大約99%中,放佢出黎玩就行完一轉就返入籠訓,訓一陣又起身行一轉返入去籠再訓一陣,有一次食糧懶到扒係糧碗面前就咁食,我就晚晚用白醋洗籠底,廁所就用清水清乾淨
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-11 05:50:38 PM

4A-GZE 發表於 2012-6-11 05:47 PM
咁我隻囡返左黎三日,大小便命中率都好高,除左有D便便比較大粒,跌唔到廁所度先走出廁外,VV就大約99%中,放 ...

你就好啦...你個囡vv命中率咁高.........我阿囡就.....哈哈哈, 不過都接受左嚕~

你阿囡係咪當正自己出去行下就叫玩左呀~?
但我阿囡...出去唔夠一陣...已經扒左o係籠出面><
有時用草引下佢就會即刻跑返入籠食草....
之前試過放d玩具出黎, 佢對d玩具一d興趣都無....

作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-11 05:52:51 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:50 PM
你就好啦...你個囡vv命中率咁高.........我阿囡就.....哈哈哈, 不過都接受左嚕~ ...

一係你試下用多D白醋洗籠底,日日洗,睇下好唔好D

我俾廁紙筒佢玩,佢當佢係眈頭
作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-11 07:48:30 PM

4A-GZE 發表於 2012-6-10 09:28 AM
都係,暫時小解識去廁所(小弟暫時决定一星期内,日日用白醋洗籠底(廁所除外),教到佢完全識去廁所),尋晚放佢 ...

替你高興呀!

作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-11 07:50:53 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:00 PM
但我阿囡到而家黎左個半月都未跳兔仔舞俾我睇

我個隻咬足我兩個月先接受我呀!

計下計下:黎左半年都未跳過舞俾我睇,仲未中過槍tim!

作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-11 07:54:25 PM

lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:21 PM
哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!!

佢呀..我覺 ...

「舔左我幾下…」

點解我無試過?

搽點草粉係隻手度,會否好點?!
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-12 12:21:22 AM

kwan104kwan 發表於 2012-6-11 07:54 PM
「舔左我幾下…」

點解我無試過?

可能到時諗都唔諗,一野咬落你隻手指度
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-12 09:31:21 AM

4A-GZE 發表於 2012-6-11 05:52 PM
一係你試下用多D白醋洗籠底,日日洗,睇下好唔好D

我俾廁紙筒佢玩,佢當佢係眈頭 ...

我有用白醋同佢洗籠架....但佢"依然固我"
咁我就唯有接受佢..................啦

哈哈,,,,枕頭? 係咪成隻咁扒o係上面呀?
我都有整過隧道俾佢, 佢捐過幾下咁啦, 之後就扒埋一面架啦...
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-12 09:32:13 AM

kwan104kwan 發表於 2012-6-11 07:50 PM
我個隻咬足我兩個月先接受我呀!

計下計下:黎左半年都未跳過舞俾我睇,仲未中過槍tim!

@@ 咬足兩個月?! 嘩...佢因咩事咬你呀?

我阿囡好似都差唔多養左佢一個月先中槍....
作者: lovin_gloria    時間: 2012-6-12 09:33:57 AM

kwan104kwan 發表於 2012-6-11 07:54 PM
「舔左我幾下…」

點解我無試過?

其實我無預期佢會舔我, 因為佢都未試過舔人既, 係幫佢按摩耳仔佢就會係咁舔你~
但o個次就係佢自己舔我幾下咁.......

可能你隻兔兔都係好慢熱.....要多少少耐性~
作者: 4A-GZE    時間: 2012-6-12 10:00:56 AM

lovin_gloria 發表於 2012-6-12 09:31 AM
我有用白醋同佢洗籠架....但佢"依然固我"
咁我就唯有接受佢..................啦

佢打側眈住廁紙筒訓
作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-13 12:08:50 AM

lovin_gloria 發表於 2012-6-12 09:32 AM
@@ 咬足兩個月?! 嘩...佢因咩事咬你呀?

我阿囡好似都差唔多養左佢一個月先中槍.... ...

我估:佢怕陌生!

同厭我幫佢按摩時間太短!
作者: kwan104kwan    時間: 2012-6-13 12:10:55 AM

4A-GZE 發表於 2012-6-12 12:21 AM
可能到時諗都唔諗,一野咬落你隻手指度

頭個兩個月日日都俾佢咬到即瘀!唔係就流血要貼膠布!
作者: nan0kay    時間: 2012-6-14 12:17:07 AM

有人錫實在太好啦~要好好珍惜^_^

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2