PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 呢度有冇人有養魚呢? [打印本頁]

作者: wesky    時間: 2008-10-5 07:50:44 PM     標題: 呢度有冇人有養魚呢?

唔知呢度有冇人有養魚呢?
作者: ‵小瑩 :]    時間: 2008-10-5 08:42:58 PM

以前有養-v-養親都死既/___\
可能係我唔識養既問題掛XD
而家轉行養龜-口-...希望龜龜佢地長命百歲啦~
作者: sos    時間: 2008-10-5 09:07:13 PM

宜家養緊孔雀同米奇,啱啱孔雀仲生咗十幾條魚bb:020:
作者: hh0    時間: 2008-10-5 10:26:33 PM

每次養左段時間就死晒
依家個缸得番一條
由死死下變得生猛肥左
暫時唔會再加魚, 由得巨自由自在啦
作者: babyflower0875    時間: 2008-10-17 05:32:56 PM

我有養...
養左3隻孔雀...
岩岩生左2幾條bb...好得意:039: :039:
作者: stephen28    時間: 2008-10-17 09:15:38 PM

之前有養過啊.:061:
但死了.:061:
作者: peacelai2229    時間: 2008-11-15 12:39:27 PM

宜家養緊紅劍魚:055: !!!!!!!!!!!!!
作者: Tommy123    時間: 2009-2-12 08:14:37 PM

養緊 3 條唔知咩品種既魚 -  - "

有 2 條系街執 - o -  "  2 條買 _ 不過有條死左 -  - "
作者: mi127950    時間: 2009-2-12 09:53:48 PM

有 2 條系街執?!.0.?
我之前養過,,吾知咩品種
作者: 0772    時間: 2009-6-1 09:22:37 PM

養過-3333-.

but死左-3-.

冇養啦而家.

養倉鼠xd
作者: Vicky    時間: 2009-7-11 11:20:25 AM

我都係,我養親魚都死,連龜都死,所以廢事再做壞事,都係決定唔再養呢類寵物~
作者: 小小    時間: 2009-10-20 01:41:10 PM

我養過
佢地比一條魚咬到死曬!!!
所以我好憎果條魚!!!
作者: vincent    時間: 2009-12-10 04:31:33 PM

曾經養過:044:
作者: asd26900200    時間: 2009-12-22 07:32:57 PM

我正在養金魚
有3條凸眼
2條蘭壽
3條"片"地金
作者: 牙健__    時間: 2010-4-1 10:11:21 AM

曾經養過=]
作者: ★呀紫☆    時間: 2010-4-1 07:42:14 PM

曾經養過...
不過好細個既事...係玩game拎反黎的...
作者: BiBi    時間: 2011-7-1 11:58:22 AM

之前中秋節嘉年華有得撈金魚,在1分鐘撈到十條以上就送十條,我撈到二十六條,送哂比我!
作者: itotisaac    時間: 2012-1-22 10:58:24 PM

養緊 2 條Q版大白鯊,正確是淡水大白鯊!

淡水大白鯊最大可以生長至三公尺長!

所以必須要有個心理準備和一個大魚缸。
這條魚因樣子像大白鯊,所以叫淡水大白鯊,其實他是鯰魚一種。
養大白鯊不是太難,最重要是空間還有溫度,因為大白鯊是非常容易出白點病。
只要需要一枝暖管,令溫度保持28度或以上,大白鯊就不會那麼容易出白點。
牠是一種肉食性的魚類,所謂的肉只是魚而已,不用害怕。
養魚不需要過多餵食,就算你強塞進魚缸,只會影響水質。
只要每兩~三天餵1、2次就行了。
由於他的生長速度非常快,所以我每一週只餵3~4次。
我試過餵了太多,一個月就大了2吋..最後我還是怕了..

參考資料
我的經驗
作者: fluffy    時間: 2012-10-31 07:16:39 PM

我養緊
作者: Insomniahk    時間: 2013-1-18 05:58:35 PM

兩缸
紅燈籠
金魚
作者: jiofewerf    時間: 2016-8-29 06:23:41 PM

雪碧外送茶坊Line:plus288即時:plus288 SK:plus288各行各業高檔頂級兼職美女全套外約外送服務 開啟你的賴或 SK請加入雪碧賬號詳談(加了請敲一下喔!) 出差→旅遊→招待→住家→賓館→旅館→M T→皆可→保密→可打槍 安全→方便→快速→免受騙→不轉帳→不匯款→不買點數卡→現金交易 外送地區:台北 台中 高雄 彰投 南投 新竹 屏東 嘉儀 宜蘭 基隆 全套服務:洗澡 口交 愛愛 按摩 69 後門 顏射 哈拉趕緊加入雪碧帳號 加入即可享受半價折扣唷!!

賴plus288****雪碧平價優質外送茶*****

是不是很想打炮 是不是很想愛愛 是不是很想摸大奶 寂寞難耐的夜晚來找雪碧 雪碧為你 清火 幫你找優質大美女 美腿絲襪 細腰 紅唇 翹屁屁 性感火辣 擁有超級厲害的舌工  奶工 口交技術一流 只要你來找雪碧 雪碧為你量身選優質小姐 你心中的大女神 是誰 ?是不是想要女神的哪種fu 想要就趕快找我吧我叫雪碧 雪碧透徹心涼夏天的清涼茶

找清涼 降火 鮑魚等著你喲~~~~有舔鮑 喇舌 69  觀音坐蓮 毒龍 後門 火車便當 老漢推車 奶交 等服務讓你大屌甩起來!!

女神聯絡方式:

LINE:plus288      是雪碧外送茶喲

及時通:plus288

sk:plus288

雪碧給你四大保證!

1.保證20分鐘以內火速趕到旅館

2.保證優質 素質 口碑 服務 是最好

3.保證處女就是處女 絕對沒有一句謊話

4.保證健康 安全 有保障
作者: 幼女蘿莉瀨34386    時間: 2023-5-13 04:01:42 PM     標題: 幼女蘿莉瀨34386高中生大學生初次下海TG:nini9595

‵小瑩 :] 發表於 2008-10-5 08:42 PM
以前有養-v-養親都死既/___\
可能係我唔識養既問題掛XD
而家轉行養龜-口-...希望龜龜佢地長命百歲啦~ ...

幼女蘿莉瀨34386高中生大學生初次下海TG:nini9595

幼女蘿莉瀨34386高中生大學生初次下海TG:nini9595

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2