PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔上門牙後面既肉好似有兩粒野... [打印本頁]

作者: ccychoy    時間: 2012-8-6 09:43:21 AM     標題: 兔兔上門牙後面既肉好似有兩粒野...

係上門牙入面.係米本身係甘?

作者: 貓仔兔    時間: 2012-8-6 10:37:39 AM

牙肉黎???睇唔清楚...
作者: ccychoy    時間: 2012-8-6 01:31:12 PM

貓仔兔 發表於 2012-8-6 10:37 AM
牙肉黎???睇唔清楚...

上門牙後面生左兩粒圓圓地唔知咩尼
作者: all_loving_it    時間: 2012-8-6 01:38:02 PM

睇5到, 有無清楚D既相??
作者: ccychoy    時間: 2012-8-6 04:28:13 PM

好難影佢唔比張開個口
但照計應該門牙後面無除左牙肉就無?
作者: 花芝媽    時間: 2012-8-6 05:54:11 PM

我明啦  樓主話張相     兔仔個門牙後面多左2粒白色野      0.0  張相都影到既
作者: ccychoy    時間: 2012-8-6 08:23:15 PM

係呀花芝媽
有無事嫁?我好驚
作者: wendy    時間: 2012-8-6 09:49:10 PM

我睇過d資料話兔仔上顎有兩對門牙, 外面嗰對好似應該蓋住入面嗰對, 所以平時好難睇到。唔知會唔會同遗傳有關? 我諗你帶兔仔比獸醫睇下穩陣d。平時比多d 1st cut 兔兔食。
作者: 貓仔兔    時間: 2012-8-6 10:38:38 PM

如果係嗰粒係門牙呀!^^
作者: ccychoy    時間: 2012-8-6 11:38:54 PM

我知係門牙,但門牙後面既牙肉有兩粒米白色唔知咩尼
作者: wendy    時間: 2012-8-7 12:41:29 PM

我o地平時見到o既係一對上顎門牙,係一對上顎門牙後面有一對小門齒(又名:釘齒)
我都係睇o左呢本書o既電子板先明,因為以前睇o既資料無圖,唔明點樣有兩對門牙  

你可以去 兔兔飲食 Rabbit Diet適合兔子各年齡層的食物
試閱-http://booklook.morningstar.com.tw/pdf.aspx?BOKNO=0149011

好清楚o架,不過香港書局仲未有貨,睇住試閱版先啦!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2