PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Marukan 兔糧 [打印本頁]

作者: WingBe    時間: 2012-9-3 02:34:54 AM     標題: Marukan 兔糧

都知大家食開Oxbow / Momi 糧

B仔尼我到時..樓下間Q-pet無喱2隻牌子..

個店員就介紹左哩隻所謂的日本糧..話好d wor

甘我5識就買左啦

後來有兔友畀左少少佢兔兔食開既糧我

對比下聞1聞...我隻兔糧系香好多!!

系米我鼻聞錯呢??我硬系覺得系陣肉香味

好彩B仔D糧都去左6成...有咩好介紹

附件: 照片.jpg (2012-9-3 02:30:59 AM, 107.14 KB) / 下載次數 42
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjUzNDZ8OWFkZjYxZGV8MTcxNTc5NTMyOHwwfDA%3D
作者: Admin    時間: 2012-9-3 09:46:25 AM

買 oxbow / apd
日本糧好多添加香料/味精
作者: all_loving_it    時間: 2012-9-3 04:15:00 PM

日本糧係好香好味, 好多兔兔都鐘意, 之所以禁香同好味, 係因為入面添加左味素之類既化學物質

兔兔長期攝入依類化學成份, 對肝腎, 腸胃同皮膚都吾好

建議樓主同兔兔轉糧, 下面幾只牌子都吾錯

OXBOW, N.E., MOMI, APD依幾只

不過, 樓主吾好一次過轉, 要新糧溝而家食既糧分10日完成轉糧過程, 一次過轉糧, 兔兔未必可以適應過黎
作者: all_loving_it    時間: 2012-9-3 04:17:28 PM

屋企樓下無, 敢咪去遠d到買, 或者訂草既時候買埋
作者: siutung    時間: 2012-9-3 04:21:57 PM

阿B食開OXBOW
作者: WingBe    時間: 2012-9-3 05:50:47 PM

我都知衰咖啦....

唔會再買所謂既日本糧

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2