PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 絕育問題 [打印本頁]

作者: Sylvie_Law    時間: 2012-12-23 02:02:14 AM     標題: 絕育問題

我兔兔27號去絕育了,不過果日得17-20度。而家好緊張,晚晚發夢去診所遲到

我想問絕育後去接佢時需唔需要比暖包擺入袋?
仲有就係返到屋企除左比vet bed需唔需要比暖水袋?

作者: ccychoy    時間: 2012-12-23 07:39:49 AM

我會暖包貼系袋度
又5會比兔兔食左
作者: hh0    時間: 2012-12-23 11:06:38 AM

如果係17-20度就唔使特別要D咩,呢個溫度對兔兔來講好舒適,再凍D12-13 先預備多條毛巾,入左袋都唔會凍,屋企有vet bed夠了。
Book左邊度做呀?

作者: Suzanne    時間: 2012-12-23 11:49:21 AM

我聽Dr.Ma講,兔兔的御寒能力好叻, 以香港的氣候來說,基本上佢地自己自理都好OK。如果我無記錯,佢好似話5度左右先需要做一D措施。

不過呢...佢話兔仔唔喜歡飲凍水,所以天氣凍少少,佢地飲o既水就會少左好多,但唔代表佢地可以飲咁少水。佢建議貼個暖包係個水樽度~

希望你家兔兔手術順順利利!
作者: Sylvie_Law    時間: 2012-12-23 11:50:39 AM

明白了,唔該晒。Saa做唔到絕育所以book左dr. Gerry

作者: Sylvie_Law    時間: 2012-12-23 11:52:58 AM

我而家好緊張,好怕佢麻醉藥敏感
作者: Insomniahk    時間: 2012-12-24 11:16:43 AM

hh0 發表於 2012-12-23 11:06 AM
如果係17-20度就唔使特別要D咩,呢個溫度對兔兔來講好舒適,再凍D12-13 先預備多條毛巾,入左袋都唔會凍, ...

我認同呀
我地都係照正常出街做法

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2