PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 今次媽媽死緊啦~ [打印本頁]

作者: MonicaWong    時間: 2013-3-8 11:57:22 AM     標題: 今次媽媽死緊啦~

話說我一向以為小女MOMO無咁大膽,以往佢係廳玩都唔係離開ABC墊範圍,而家佢個籠會放係我房,我會放佢係房周圍走,佢唔會周圍痾屎痾尿,比較乖,上床都無問題,房門有裝左欄,以防小兒DODO 係絶育前走黎UN佢。

尋晚老公返夜班,我就諗住好放心俾MOMO陪我瞓,點知因為我臨入房時踢甩左個欄其中一個鈎 (有4個,左右各2個鈎住門框),諗住佢出唔到去廳,誰不知.........

一早上網,上唔到,然後發現MOMO姐唔係房,一出廳見佢好似示威咁企係電視櫃面,咁咪抱返佢入籠,之後我咪檢查電視櫃後面d電線 ( 注意:我地已經用欄圍左電視櫃 ) 。由於時間趕急要返工,暫只有粗略檢查,如下: -

發現一.  router火牛電線咬斷左
發現二.  wifi router火牛電線咬斷左
發現三. 老公新wii u 义電座電線咬斷左
電視著無問題、xbox著問題,PS3未試,音響未試..........
今早已經搵左屋企用剩0既火牛換左rounter個隻先,其他要今日係我老公返屋企之前攪掂返晒

之前繼DODO咬爛一條無得配0既音響線後,已經用豬腸包好晒見光0既電線,諗住乜都圍住包住,廚房門廁所門房門閂晒無事啦,就黎要用圍欄圍住我自己~

主給予我這少少懲罰,教我以後瞓覺一定要困籠~ 又訓練左我忍耐力!

附件: IMG-20130308-WA0001.jpg (2013-3-8 11:03:36 AM, 46.29 KB) / 下載次數 202
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY1ODF8MTA4M2ZiMmZ8MTcxNTk2NjU0OHwwfDA%3D
作者: Insomniahk    時間: 2013-3-8 04:47:59 PM

經歷豐富你的人生

作者: Insomniahk    時間: 2013-3-8 04:49:12 PM

will u 嗰條最難配
因為係日本版
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-8 05:06:57 PM

我老公提早返到屋企啦~ 仲俾佢發現左

will u 我打算買個新!
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-8 05:46:25 PM

Insomniahk 發表於 2013-3-8 04:49 PM
will u 嗰條最難配
因為係日本版

俾人鬧~

俾老豆鬧到死晒狗~

作者: kwan104kwan    時間: 2013-3-8 05:58:27 PM

啊…

一次過…大大獲

作者: MonicaWong    時間: 2013-3-8 06:05:40 PM

kwan104kwan 發表於 2013-3-8 05:58 PM
啊…

一次過…大大獲

我老公係facebook留言話:  MoMo繼咬斷充電線後又一傑作,估唔到佢彈跳力驚人,穿越重重阻礙,成功到達家中禁地,咬斷router加Modem火牛線,殺我地一個措手不及,令到全屋無WiFi用,仲慘過無錢開飯!佢今晚可能用Ipad睇唔到“我們這一家“,咁仲點訓得著?願住祝福你!阿門!

哈哈哈哈~
作者: rannes.qq    時間: 2013-3-8 07:11:56 PM

好難想像佢點出到去個禁地
作者: Yuki78    時間: 2013-3-8 08:36:21 PM

同情你的遭遇!多謝你分享經歷,我會更加留意我家小頑皮!
作者: freeling820    時間: 2013-3-8 09:04:24 PM

我MO仔彈跳力同你MOMO一樣咁驚人
作者: hh0    時間: 2013-3-8 09:45:58 PM

你老公係fb既留言都無火既,無事啦無事啦
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-9 11:19:30 AM

最後發現低音喇叭條線都咬斷埋

無得嬲,或者應該嬲我唔好好鎖佢入籠。

呢個故事唔會有下次,否則我咬電線電死我好過
作者: warm_warm    時間: 2013-3-9 11:31:50 AM

係呀!唔好嬲兔兔,佢地唔明白,佢地只係bb,話兩句就算啦
今次當係一個難忘既經驗,下次唯有小心d啦
作者: wmkcnw    時間: 2013-3-9 01:59:35 PM

我新買的NOTEBOOK條電線都俾佢咬爛. 要去配過.
作者: DomDomPig    時間: 2013-3-9 04:56:59 PM

兔兔真係好得意,牙尖咀利。
建議維修電器既師傅可以養隻兔兔,幫口咬電線,連鉗都慳返☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-9 06:49:14 PM

一定搵到食

尋晚我老公俾返條斷左嘅電線鬧momo, 佢夠膽仲咬, 仲好齊口, 真係吹佢唔脹
作者: DomDomPig    時間: 2013-3-9 06:57:13 PM

MonicaWong 發表於 2013-3-9 06:49 PM
一定搵到食

尋晚我老公俾返條斷左嘅電線鬧momo, 佢夠膽仲咬, 仲好齊口, 真係吹佢唔脹 ...

係架,咬電線係好齊口架,如果可以開埋罐仲正
作者: DomDomPig    時間: 2013-3-9 06:57:56 PM

係罐頭呀,哈哈
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-9 09:50:12 PM

哈哈~我都係,今日睇小左八妹一眼...就咬爛左條電線了~~~~~
作者: smallsuishan    時間: 2013-3-11 08:52:12 AM

一係你去五金鋪或者十蚊店買d專包電線既野俾兔兔

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2