PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 剪指甲失敗了... [打印本頁]

作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 01:21:52 PM     標題: 剪指甲失敗了...

只係剪左一隻手既手指甲...佢就走上個箱到訓....咁係咪叫我唔好攪佢....

好無奈~~~~

附件: 2013-03-14 13.12.01.jpg (2013-3-14 01:20:55 PM, 1.14 MB) / 下載次數 263
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY2NDd8MzBjMzE2MGN8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D
作者: Bube    時間: 2013-3-14 02:50:53 PM

你第一次花左幾多時間同佢剪呀?
我就用左 10分鐘左右先剪到3隻手指
可能佢地會覺得累  想郁動下掛
因為一路剪佢地一路郁 ~_~

ps: 從此  我就放棄左自己剪喇
     寧願帶佢地去美容一次過搞晒
     仲貴過我去一次 salon
作者: yancyan520    時間: 2013-3-14 05:04:14 PM

Bube 發表於 2013-3-14 02:50 PM
可能佢地會覺得累  想郁動下掛 ...

哈哈..我最高紀錄剪左兩隻指甲..
不過最後都係決定去美容店整=.=...
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 05:15:05 PM

哈哈~其實我都係...一反佢轉身..唔夠半分鐘就逃走左....
有時真係想帶佢去寵物美容...但要出到去旺角果D地方先有....八妹又唔係好鐘意出街街....
只好...隔幾個鍾頭試一次...唔得就第二日再試....
作者: Bube    時間: 2013-3-14 05:23:59 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:15 PM
哈哈~其實我都係...一反佢轉身..唔夠半分鐘就逃走左....
有時真係想帶佢去寵物美容...但要出到去旺角果 ...

依家好多地方都有了  
淨係官塘都有幾間~

上門剪都有
方便好多~
作者: Bube    時間: 2013-3-14 05:24:23 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:15 PM
有時真係想帶佢去寵物美容...但要出到去旺角果 ...

依家好多地方都有了  
淨係官塘都有幾間~

上門剪都有
方便好多~
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 05:34:36 PM

Bube 發表於 2013-3-14 05:24 PM
依家好多地方都有了  
淨係官塘都有幾間~

哦..有上門剪架?幾錢左右?
但我住天水圍...依到除左銀座有間Q-PET賣寵物用品外..都好似唔覺有其他了.
作者: Bube    時間: 2013-3-14 05:40:01 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:34 PM
但我住天水圍...依到除左銀座有間Q-PET賣寵物用品外..都好似唔覺有其他了. ...

住唔同地區   收費都唔同架
我夜d 得閒去搵果個上門服務既資料比你睇

我呢個大嬸依家要準備晚餐- -
唔好意思呀

作者: Twinklesin    時間: 2013-3-14 05:40:18 PM

我都係一反轉佢...貝貝就走左佬...所以我都係叫人上門剪....100蚊包上門
Q-PXT 都係144~
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 05:50:55 PM

Bube 發表於 2013-3-14 05:40 PM
住唔同地區   收費都唔同架
我夜d 得閒去搵果個上門服務既資料比你睇

好呀~真係唔該哂你
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 05:54:38 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 05:40 PM
我都係一反轉佢...貝貝就走左佬...所以我都係叫人上門剪....100蚊包上門
Q-PXT 都係144~ ...

佢地係咪蝦我地...但比其他人剪就會乖乖地座定定.....
作者: Twinklesin    時間: 2013-3-14 06:10:41 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:54 PM

比其他人剪都唔係乖乖地....都係禁爭扎....今日一剪完...貝貝都好緊張禁既樣...
但係我一個人又搞佢唔掂...唯有叫人上離搞....
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 06:16:03 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:10 PM
比其他人剪都唔係乖乖地....都係禁爭扎....今日一剪完...貝貝都好緊張禁既樣...
但係 ...

原來係咁.....佢地真係咁驚比人反轉同比人剪....
有時諗住梳下個肚肚D毛...都唔得....依家見到把梳就追住黎咬咬咬.........
作者: Bube    時間: 2013-3-14 06:49:53 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:34 PM
但我住天水圍...依到除左銀座有間Q-PET賣寵物用品外..都好似唔覺有其他了. ...

pm左你了
作者: Twinklesin    時間: 2013-3-14 06:56:29 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 06:16 PM
原來係咁.....佢地真係咁驚比人反轉同比人剪....
有時諗住梳下個肚肚D毛...都唔得....依家見到 ...

肚仔D毛通常我都係趁佢打橫"BOM一聲"訓低左既時候順便疏埋...佢又冇反抗...
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 07:48:55 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:56 PM
肚仔D毛通常我都係趁佢打橫"BOM一聲"訓低左既時候順便疏埋...佢又冇反抗... ...

嗯....咁我下次可以試下喎...不過如果佢咁訓...多數我一郁一郁佢就即刻起身.........
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 07:56:00 PM

Bube 發表於 2013-3-14 06:49 PM
pm左你了

唔該哂~~~
作者: WingBe    時間: 2013-3-14 07:58:52 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:56 PM
肚仔D毛通常我都係趁佢打橫"BOM一聲"訓低左既時候順便疏埋...佢又冇反抗... ...

我仔5會系我面前中槍訓咖

只會系籠入面甘訓///佢梗系知我實會搞佢啦///
作者: Twinklesin    時間: 2013-3-14 08:10:03 PM

佢一日會禁樣訓幾次....不過禁大力訓落去都唔知會唔會痛...
同埋我一向唔理佢理唔理我....我都會照搞佢....
作者: kwan104kwan    時間: 2013-3-14 08:50:46 PM

最好兩個人一齊剪指甲…

老公幫我捉住佢地…

我就一路大叫…一路幫佢地剪……

作者: kwan104kwan    時間: 2013-3-14 08:52:53 PM

我都住係天水圍…大家加油…剪剪下…就剪到啦!
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 10:07:09 PM

kwan104kwan 發表於 2013-3-14 08:52 PM
我都住係天水圍…大家加油…剪剪下…就剪到啦!

但我對住佢頭都大埋....你大約幾耐到就應付到呀?
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 10:12:31 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 08:10 PM
佢一日會禁樣訓幾次....不過禁大力訓落去都唔知會唔會痛...
同埋我一向唔理佢理唔理我....我都會照 ...

係...真係"呯"一聲咁達落去... 我都想知佢會唔會痛....
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-14 10:14:05 PM

kwan104kwan 發表於 2013-3-14 08:50 PM
最好兩個人一齊剪指甲…

老公幫我捉住佢地…

哈哈~咁我星期六試下叫埋老公一齊剪先....
大叫係咪要嚇佢地先得呀?
作者: syt174698    時間: 2013-3-15 12:36:42 AM

你哋怕剪唔到可以去兔協,天水圍可以去八號仔同R記,再唔係我都係住天水圍幫你哋兔兔剪囉
作者: Suzanne    時間: 2013-3-15 01:09:08 AM

我兩個仔女都勁唔喜歡梳毛剪甲!!

兔奴我又唔想假手於人,所以咬實牙根自己慢慢學慢慢捉門路,兩個都要BB抱先搞掂,我自己一手包辦....

女女我要大概兩個幾月先可以自己搞掂,之前要兔爸幫手。仔仔因為有之前的經驗,所以我無畏懼! BTW, 仔仔因為右耳做過手術,所以我要隔兩三就要幫佢撩耳屎呢....
作者: raywong521    時間: 2013-3-15 02:00:29 AM

巳前我自己幫兔兔剪,之後發覺兩個人一齊剪快好多,我捉住兔兔,兔爸剪~

我巳前有一對兔兔,佢地巳經去左彩虹橋......識得自己咬手腳甲.......由細養到大,開始果陣有幫佢地剪甲,但之後發現,原來佢地見自己甲長,識得自己咬甲,仲修得鬼死咁滑,真係磨甲都慳返
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 09:24:45 AM

syt174698 發表於 2013-3-15 12:36 AM
你哋怕剪唔到可以去兔協,天水圍可以去八號仔同R記,再唔係我都係住天水圍幫你哋兔兔剪囉 ...

原來都有不少兔友住天水圍哦....
請問八號仔同R係邊到架?
不過都再試下親自操刀先.....但最多只可以一隻手仔或者腳仔....
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 09:26:59 AM

raywong521 發表於 2013-3-15 02:00 AM
巳前我自己幫兔兔剪,之後發覺兩個人一齊剪快好多,我捉住兔兔,兔爸剪~

我巳前有一對兔兔,佢地巳經去左彩虹 ...

嘩...佢好叻叻呀~八妹都識就好LU~
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 09:30:43 AM

Suzanne 發表於 2013-3-15 01:09 AM
我兩個仔女都勁唔喜歡梳毛剪甲!!

兔奴我又唔想假手於人,所以咬實牙根自己慢慢學慢慢捉門路,兩個都要BB抱先 ...

你好厲害哦....我都有兩個月了...但...仲未應付到佢...每次剪要差不多個幾星期先完全攪掂.....
作者: Hitan    時間: 2013-3-15 09:31:43 AM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:54 PM

我最近睇到篇文章, 話兔兔比人反轉係會超 stress...
而且佢地被反轉後唔郁...
原來係因為佢地身為大自然裡面被獵食既對象, 於是過度驚慌之下而扮死保命...
篇文章仲話研究顯示反轉兔兔其實會令佢地心跳加速...
長期黎講係對兔兔身體唔好架...
所以有好多兔被反轉時都會掙扎...
而且, 出去比人剪佢地好似定啲, 並唔係因為佢地蝦熟人, 只係因為唔熟既人反轉佢地會令佢地更加驚...

P.S. 我有曾經聽講過有隻兔兔因為被反轉太耐而突然抖大氣然後死亡

P.P.S. 詳細可以參考呢篇文章: http://www.hopperhome.com/Tranci ... 20Immobility%20.pdf

作者: Hitan    時間: 2013-3-15 09:43:18 AM

Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:10 PM
但係 ...

其實反轉兔兔係會令佢地超 stress 架, 長期黎講對佢地健康唔好...
詳細你睇番呢度第四版, 第一篇 comment 喇...
我啱啱 post 左出去...

加上, 剪指甲其實唔一定需要反轉隻兔...
你試下抱佢去某啲屋企地方佢係未踏足過既, 例如廁所...
然後你比佢坐喺你大脾中間...
就咁攞起佢隻手仔就剪到架喇...
至於腳仔, 將佢背脊靠你肚腩坐, 咁雙腳離地就 ok 架喇
作者: Insomniahk    時間: 2013-3-15 10:13:52 AM

小朋友都係想偷懶
要比佢知一定要剪
慢慢會肯
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 10:29:26 AM

Hitan 發表於 2013-3-15 09:31 AM
我最近睇到篇文章, 話兔兔比人反轉係會超 stress...
而且佢地被反轉後唔郁...
原來係因為佢地身為大自然 ...

乜原來係咁架,怪唔知得啦,次次一反佢,佢就超想走,隻手掂一掂到佢肚肚即走!咁我真係要再用下其他方法先得喇,多謝你提醒我呀!
作者: Twinklesin    時間: 2013-3-15 10:36:14 AM

Hitan 發表於 2013-3-15 09:43 AM
其實反轉兔兔係會令佢地超 stress 架, 長期黎講對佢地健康唔好...
詳細你睇番呢度第四版, 第一篇 comment ...

以前既兔兔D指甲都係白色的...以前果D一拎住佢地D手腳就剪到....
而貝貝果D係黑色....唔知點解佢好憎我掂佢D手手腳腳...我一捉住都未照到血管位...佢就好大力禁縮開要逃走

作者: DomDomPig    時間: 2013-3-15 01:25:50 PM

你隻兔兔好得意呀, 個樣好似好委屈咁, 我想鍚佢一啖
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 02:51:53 PM

DomDomPig 發表於 2013-3-15 01:25 PM
你隻兔兔好得意呀, 個樣好似好委屈咁, 我想鍚佢一啖

哈哈~多謝多謝~佢確實表情多多....又八卦又鐘意跳黎跳去...
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-15 03:26:17 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-15 10:36 AM
以前既兔兔D指甲都係白色的...以前果D一拎住佢地D手腳就剪到....
而貝貝果D係黑色....唔知點解佢 ...

我尋日先發現我個隻都係咁,仲係左手白色,右手黑色,點解會咁 ?
作者: syt174698    時間: 2013-3-15 07:09:00 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-15 09:24 AM
原來都有不少兔友住天水圍哦....
請問八號仔同R係邊到架?
不過都再試下親自操刀先.....但最多只可以 ...

八號仔係屯門,元朗 ,荃灣,R記都係荃灣
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 07:12:43 PM

syt174698 發表於 2013-3-15 07:09 PM
八號仔係屯門,元朗 ,荃灣,R記都係荃灣

謝謝你哦....
作者: kwan104kwan    時間: 2013-3-15 09:22:43 PM

KARYLIN 發表於 2013-3-14 10:14 PM
哈哈~咁我星期六試下叫埋老公一齊剪先....
大叫係咪要嚇佢地先得呀?

唔好意思…

大叫係佢一踢腳…

我就驚到大叫……
作者: KARYLIN    時間: 2013-3-15 10:32:26 PM

kwan104kwan 發表於 2013-3-15 09:22 PM
唔好意思…

大叫係佢一踢腳…

哈哈哈哈~原來係咁.....
作者: Twinklesin    時間: 2013-3-16 12:30:47 PM

MonicaWong 發表於 2013-3-15 03:26 PM
我尋日先發現我個隻都係咁,仲係左手白色,右手黑色,點解會咁 ?

禁搞笑兩隻手仔都唔同色?!

唔知關唔關遺傳事呢...
作者: MonicaWong    時間: 2013-3-16 12:46:42 PM

Twinklesin 發表於 2013-3-16 12:30 PM
禁搞笑兩隻手仔都唔同色?!

唔知關唔關遺傳事呢...

之前兩隻手手係白色指甲架, 1個月前自己 & dr. ma 幫佢剪過指甲都無事, 咁岩你地講指甲我咪諗住幫佢剪先發現咁奇特~     
作者: LoWingTung    時間: 2013-4-2 06:55:58 PM

我都想帶他去剪

作者: Insomniahk    時間: 2013-4-3 03:04:12 PM

大脾氣?
作者: KARYLIN    時間: 2013-4-21 10:30:03 AM

算是有脾氣呀!當阻止佢做某d事的時候佢會跳起嚇我的……
作者: KARYLIN    時間: 2013-4-21 10:41:29 AM

尋日終於帶佢去剪指甲,點知店員話算短唔駛剪,不過妹妹爭紥得好厲害,店員都攪佢唔掂…真係飛甩兔毛…
作者: 貓仔兔    時間: 2013-4-21 11:45:02 AM

我都係自己慢慢剪,因為壞蛋兔唔鍾意出街而且係一隻好易緊張嘅兔兔,最近真係每次剪3隻手或腳趾,佢有時聽到剪甲"啪"一聲會立刻衝前,我唔知係咪應該換另一把,Dr .Ma嗰把無聲而且壞蛋十分聽Dr.Ma話呢!不過我係等佢趴地位再安撫一排至剪,次次剪都好驚剪親佢,反而加速心跳至200下嗰個係我
作者: KARYLIN    時間: 2013-4-21 01:56:15 PM

貓仔兔 發表於 2013-4-21 11:45 AM
我都係自己慢慢剪,因為壞蛋兔唔鍾意出街而且係一隻好易緊張嘅兔兔,最近真係每次剪3隻手或腳趾,佢有時聽 ...

係呀!我都係剪一下驚一下,好驚剪到佢…又唔停一停比我剪,係咁逃走…無奈
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-20 01:20:41 AM

我就自己同佢地剪,有時掙扎就會搵兔爸幫手。佢地都算乖。
我住屯門,幫襯開果間好似$40定$50,但三隻加埋就百幾,可以買到包草,所以都係靠自己
作者: KARYLIN    時間: 2013-5-21 06:08:45 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-20 01:20 AM
我就自己同佢地剪,有時掙扎就會搵兔爸幫手。佢地都算乖。
我住屯門,幫襯開果間好似$40定$50,但三隻加埋 ...

咁又係..三隻加埋都幾重皮~~~不過佢地乖乖地剪都好呀...
上次帶佢出去剪...佢係咁逃跑,d指甲差d整親個職員.......
依家越大越唔比抱..........唉~
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-22 04:21:29 AM

KARYLIN 發表於 2013-5-21 06:08 PM
咁又係..三隻加埋都幾重皮~~~不過佢地乖乖地剪都好呀...
上次帶佢出去剪...佢係咁逃跑,d指甲差d整親個職 ...

都唔乖嫁,有時踢到我流血,兩手好多疤,養狗都未試過咁傷
作者: KARYLIN    時間: 2013-5-22 12:26:32 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-22 04:21 AM
都唔乖嫁,有時踢到我流血,兩手好多疤,養狗都未試過咁傷

流血TIM..........真係好跳皮.....
狗狗就聽話D....無辦法啦..兔仔真係驚比人抱住....以為自己做左臘物...

作者: NiCoLai    時間: 2013-5-22 05:26:38 PM

KARYLIN 發表於 2013-5-22 12:26 PM
流血TIM..........真係好跳皮.....
狗狗就聽話D....無辦法啦..兔仔真係驚比人抱住....以為自己 ...

有次夜晚著吊帶,抱隻女出黎,佢果時仲係BB,係咁掙扎,我又驚跌傷佢,結果佢對後腳踢到個胸口十幾廿條痕,仲流晒血,果下已經好痛,之後消毒直情痛到喊自此之後,我唔敢再著吊帶抱佢。{:soso_e101:}
又有一次我唔記得關返個籠頂就放白白出黎,之後白白跳入小Q毛毛個籠裡面,我一發現佢地就打,我驚佢地受傷,即伸手保護白白個頭,結果重傷了,身經百戰{:soso_e127:}

為阻止小白小Q打交,受傷了T-T

我隻北京狗已經十一歲,都未咬過我{:soso_e149:}

附件: [為阻止小白小Q打交,受傷了T-T] 2013-01-20 00.41.23.jpg (2013-5-22 05:21:41 PM, 1.7 MB) / 下載次數 65
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMTl8OTlhNjVhZWV8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D
作者: KARYLIN    時間: 2013-5-24 12:19:34 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-22 05:26 PM
有次夜晚著吊帶,抱隻女出黎,佢果時仲係BB,係咁掙扎,我又驚跌傷佢,結果佢對後腳踢到個胸口十幾廿條痕 ...

嘩...................!
重傷.見到都好痛呀........兔仔都好.....惡......

果然身經百戰.佩服佩服!
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-24 03:57:30 PM

KARYLIN 發表於 2013-5-24 12:19 PM
嘩...................!
重傷.見到都好痛呀........兔仔都好.....惡......

以前兩隻仔好FRIEND 嫁,一齊食一齊住。點知絕左育之後分開休養後就唔可以再一齊返 T-T 見親都打。而家QQ就同隻女住,白白一個白閉了... ...
小時候好好朋友嫁麻T-T
小時候齊玩,一齊訓
三兄妹初時可以一齊玩
初時毛毛加入都可以一齊食同玩

附件: [三兄妹初時可以一齊玩] 2012-07-13 18.50.49.jpg (2013-5-24 03:54:26 PM, 2.51 MB) / 下載次數 60
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMjh8ZjNmN2JhM2F8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D

附件: [小時候好好朋友嫁麻T-T] 2012-05-05 17.37.54.jpg (2013-5-24 03:53:45 PM, 223.41 KB) / 下載次數 53
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMjd8Mzk5YmE0ZmV8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D

附件: [小時候好好朋友嫁麻T-T] 2012-04-25_02.30.04.jpg (2013-5-24 03:53:41 PM, 176.65 KB) / 下載次數 66
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMjZ8Njg5YTNhOGV8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D

附件: [小時候好好朋友嫁麻T-T] 2012-04-22 13.27.04.jpg (2013-5-24 03:53:37 PM, 218.03 KB) / 下載次數 58
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMjV8YjhiNzRmNGV8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D

附件: [小時候好好朋友嫁麻T-T] 2012-03-16 15.26.37.jpg (2013-5-24 03:53:31 PM, 99.91 KB) / 下載次數 62
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcxMjR8NDYxYWJjYTF8MTcxNTk2ODI1MXwwfDA%3D
作者: KARYLIN    時間: 2013-5-24 04:42:28 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-24 03:57 PM
以前兩隻仔好FRIEND 嫁,一齊食一齊住。點知絕左育之後分開休養後就唔可以再一齊返 T-T 見親都打。而家QQ ...

佢地好得意呀~
點解會咁架...絕左育唔係應該更易相處的嗎?!
但依家鬧左交咁.......白白咪好悶囉......
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-25 02:43:56 PM

KARYLIN 發表於 2013-5-24 04:42 PM
佢地好得意呀~
點解會咁架...絕左育唔係應該更易相處的嗎?!
但依家鬧左交咁.......白白咪好悶囉...... ...

其實惡O既係QQ,係QQ打白白,白白還拖。
白白本身同毛毛都唔差,但有次毛毛騎佢,佢發脾氣咬傷左毛毛隻眼,差啲要開刀,之後毛毛就唔再接近佢。
而家佢自己一個玩,成個自閉仔咁,所以我成日都同佢玩,都一直想搵個伴比佢,尋找梗睇下有冇岩兔領養陪佢。
最近見QQ出黎散步會探白白,但冇打。都想試下睇下佢地可唔可以一齊玩返。咁就都分流玩耍時間,可以一齊放晒出黎XD
作者: KARYLIN    時間: 2013-5-30 04:47:00 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-25 02:43 PM
其實惡O既係QQ,係QQ打白白,白白還拖。
白白本身同毛毛都唔差,但有次毛毛騎佢,佢發脾氣咬傷左毛毛隻眼 ...

攻擊力....好強....仲要咬眼TIM.........
希望佢地快D和好啦,如果唔係,真係幾悶...
作者: wesky    時間: 2013-5-30 06:00:09 PM

NiCoLai 發表於 2013-5-22 05:26 PM
有次夜晚著吊帶,抱隻女出黎,佢果時仲係BB,係咁掙扎,我又驚跌傷佢,結果佢對後腳踢到個胸口十幾廿條痕 ...

嚴重受傷啊....
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-30 09:59:20 PM

KARYLIN 發表於 2013-5-30 04:47 PM
攻擊力....好強....仲要咬眼TIM.........
希望佢地快D和好啦,如果唔係,真係幾悶... ...

諗住領養隻大過佢O既陪佢,但又驚唔夾
作者: NiCoLai    時間: 2013-5-30 10:01:05 PM

wesky 發表於 2013-5-30 06:00 PM
嚴重受傷啊....

雙手都係疤
但冇所謂啦~~
兔兔乖啲我就開心了~~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2