PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 絕育後的寶寶 [打印本頁]

作者: Bo_Bo    時間: 2013-3-31 08:39:18 PM     標題: 絕育後的寶寶

寶寶上星期做完絕育喇,做完之後自己食草飲水,好叻仔
不過戴住頭罩個幾日就發足24小時脾氣

Photo 13年3月26日19 21 12.jpg

附件: IMG_7834.JPG (2013-3-31 08:37:33 PM, 1.44 MB) / 下載次數 39
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY3NjB8YjAyNTI1MTd8MTcxNTIyMTAyN3wwfDA%3D

附件: IMG_7839.JPG (2013-3-31 08:36:48 PM, 1.45 MB) / 下載次數 47
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY3NTl8Y2VlOTgzZTB8MTcxNTIyMTAyN3wwfDA%3D

附件: Photo 13年3月26日19 21 12.jpg (2013-3-31 08:35:53 PM, 1.23 MB) / 下載次數 50
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY3NTh8OGUzYzdmNjF8MTcxNTIyMTAyN3wwfDA%3D
作者: wesky    時間: 2013-3-31 09:51:30 PM

肯自己食草真係好叻仔喎

見你有鋪軟墊, 佢會唔會咬?
作者: raywong521    時間: 2013-3-31 10:28:35 PM

呵呵~而家除左個頭罩未啊?小朋友發完脾氣好快唔記得架喇
作者: Suzanne    時間: 2013-3-31 10:46:23 PM

我仔仔今個星期四就去做手術,佢菠蘿蓋移位,香港CASE唔多,無咩兔友可以同我SHARE下經驗

我好擔心呀!!!
作者: 丫芷^0^    時間: 2013-3-31 11:18:45 PM

Suzanne 發表於 2013-3-31 10:46 PM
我仔仔今個星期四就去做手術,佢菠蘿蓋移位,香港CASE唔多,無咩兔友可以同我SHARE下經驗

我好擔心 ...

不如你開個新POST 問下,未必個個入呢個POST 睇
作者: Bo_Bo    時間: 2013-3-31 11:35:18 PM

wesky 發表於 2013-3-31 09:51 PM
肯自己食草真係好叻仔喎

見你有鋪軟墊, 佢會唔會咬?

佢無咬呀, 一開始教左佢唔咬得所以無咬到喇
作者: Bo_Bo    時間: 2013-3-31 11:36:43 PM

raywong521 發表於 2013-3-31 10:28 PM
呵呵~而家除左個頭罩未啊?小朋友發完脾氣好快唔記得架喇

戴左三日倒就除左喇,佢真係好憎個罩,戴住個罩好難食草飲水,佢好唔開心呀
作者: raywong521    時間: 2013-4-1 12:00:45 AM

Suzanne 發表於 2013-3-31 10:46 PM

我好擔心 ...

菠蘿蓋移位,狗就偶爾有聽過,你不如睇下狗友版有無人講~
作者: MIA    時間: 2013-4-1 12:03:20 AM

見你將ABC圍住個籠出面,點解嘅?(好奇問下)
作者: Bo_Bo    時間: 2013-4-1 12:32:44 AM

MIA 發表於 2013-4-1 12:03 AM
見你將ABC圍住個籠出面,點解嘅?(好奇問下)

哦... 未絕育之前寶寶成日噴尿噴到周圍都係
所以我咪圍住佢,唔好日日返到屋企都成廳尿囉...
作者: happyyuki    時間: 2013-4-1 12:47:18 AM

我隻忌廉賓上兩個星期都絕左育, 衰囡又發哂脾氣!
頭罩最後只係戴左一日半
昨天復診, 馬SIR話傷口埋得非常好* 仲話D毛毛生得好快
作者: DomDomPig    時間: 2013-4-1 01:31:23 AM

你隻兔兔好得意呀,塊面好肥嘟嘟,我想摵下佢
作者: milkyhung    時間: 2013-4-2 10:07:16 PM

點解要帶頭套?
作者: Insomniahk    時間: 2013-4-3 02:47:51 PM

算啦!
手術後個個都有情緒

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2