PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 新糧 [打印本頁]

作者: MonicaWong    時間: 2013-4-1 12:07:56 PM     標題: 新糧

岩岩買左新一包Oxbow young rabbit 糧,2015年先到期,唔知點解個衰仔唔食?聞完走開,唔係變嘛?

作者: Bube    時間: 2013-4-3 01:19:59 AM

好難解答= =

我d 仔都試過咁  
唔知係咪心情唔好
又或者天氣問題
不過佢地都有食草草   食菜菜子同飲水
佢地仲試過我一比糧  
佢地同我成個飯兜連糧都掉去廁所

作者: MonicaWong    時間: 2013-4-3 11:45:36 AM

個傻仔do 一開始以為d糧唔同左,我老公係咁同佢講話一樣架,唔食無得食,最後咪食晒~
作者: Insomniahk    時間: 2013-4-3 02:46:05 PM

即係飯叫佢食意粉
要適應吓
作者: Bube    時間: 2013-4-3 02:46:40 PM

MonicaWong 發表於 2013-4-3 11:45 AM
個傻仔do 一開始以為d糧唔同左,我老公係咁同佢講話一樣架,唔食無得食,最後咪食晒~  ...

有食就好喇~
有時候比佢地玩死
作者: MonicaWong    時間: 2013-4-3 02:58:02 PM

Insomniahk 發表於 2013-4-3 02:46 PM
即係飯叫佢食意粉
要適應吓

一樣架~ 只係食完一包再買新一包咋!
作者: 貓仔兔    時間: 2013-4-5 02:07:04 PM

Oxbow有時啲草粉都會唔同味,上次試過佢罷食新嗰包又腸胃有事,嚇死我
作者: wmkcnw    時間: 2013-4-26 10:20:28 PM

我個兩隻唔鍾意OXBOW紅色装的糧, 同埋草磚都唔鍾意. 因為無俾其他野, 好耐先食哂. 以後唔買.
佢地鍾意OXBOW ORGANIC 金色袋果隻. 其實APD果隻都好好, 又唔貴.
作者: MonicaWong    時間: 2013-4-26 10:33:36 PM

wmkcnw 發表於 2013-4-26 10:20 PM
我個兩隻唔鍾意OXBOW紅色装的糧, 同埋草磚都唔鍾意. 因為無俾其他野, 好耐先食哂. 以後唔買.
佢地 ...

問題係佢食開架,只係食新一包時有咁奇怪動力,不過最後都照食!
作者: wmkcnw    時間: 2013-4-30 04:55:07 PM

你可試下APD, 價錢同OXBOW差不多, 但香D同質量穩定好多. 同埋如果6個月大就轉成兔糧

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2