PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 在網上看到一段兔子浸浴片段 [打印本頁]

作者: kazas    時間: 2013-6-10 07:19:13 PM     標題: 在網上看到一段兔子浸浴片段

[fb]508881105844301[/fb]

不是用爽身粉就可以了?

作者: wesky    時間: 2013-6-10 08:30:14 PM

兔兔似受驚過度扮死多
沖涼粉都唔需要,  兔兔自我清潔時會食埋落肚
作者: miubb    時間: 2013-6-10 09:35:35 PM

我覺得兔兔個樣似受刑多D{:soso_e153:}
作者: jennyjenny    時間: 2013-6-10 11:56:37 PM

其實聽好多師兄師姐講就連沖涼粉也不需要用,
但又有想過他們的後頸,背部又好似不能自己清潔,
都成日會諗究竟需唔需要幫他們乾洗呢???
作者: raywong521    時間: 2013-6-11 01:40:35 AM

我都不敢看了~不想看見兔兔被折磨
作者: lucass    時間: 2013-6-11 10:28:14 AM

下?    果隻咩兔黎,點解好似人乾咁,又唔郁
作者: lucass    時間: 2013-6-11 10:31:57 AM

段片真係。。。。超變態
作者: Insomniahk    時間: 2013-6-11 03:21:44 PM

don't be stupid liked a child
they like warm water in winter
and cold water in summer

作者: all_loving_it    時間: 2013-6-11 11:50:43 PM

我實在非常懷疑同兔兔沖涼果個人係咪精神有問題, 正常人點會咁同兔兔沖涼, 仲要係唔停咁成杯水由頭淋落去, 根本d水會入左耳道同鼻孔里面
作者: wesky    時間: 2013-6-12 12:04:00 AM

jennyjenny 發表於 2013-6-10 11:56 PM
其實聽好多師兄師姐講就連沖涼粉也不需要用,
但又有想過他們的後頸,背部又好似不能自己清潔,
都成日會諗究 ...

間中用濕毛巾抹下身就okay~
作者: warm_warm    時間: 2013-6-12 04:02:27 PM

兔兔應該係驚到唔敢移動
之後仲想逃走
無陰公
作者: JasonJj    時間: 2013-6-12 05:09:04 PM

其實我都想幫兔仔沖涼,因為隻腳好多尿漬,不過你地講到咁恐怖咁....=.=

作者: mermer    時間: 2013-6-12 06:50:52 PM

我都唔敢睇條片,隻兔似條乾屍多過嘆緊個沖涼
作者: DomDomPig    時間: 2013-6-12 11:57:07 PM

兔兔自己識清潔呀,我成日錫卒卒,佢好香噴噴,哇卡卡
作者: billlo88    時間: 2013-6-13 02:42:04 PM

這兔主人有潔癖,連兔仔都洗。
作者: kazas    時間: 2013-6-14 02:03:42 AM

Insomniahk 發表於 2013-6-11 03:21 PM
don't be stupid liked a child
they like warm water in winter
and cold water in summer

難得咁耐無上黎發問,唔好下下一黎話人STUPID先,
我有你咁聰明就唔洗發問啦,你講既有腦既都知既,唔通夏天飲滾水冬天飲冰水咩
但即是應該沖涼定唔沖涼呀?用咩水去沖呀?沖完用風筒吹乾嗎?咁風筒又應該用冷風定熱風呀?
沖涼係好事定唔係好事呀?會唔會有機會有咩影響呀??阿高級會員還望你為我STUPID地分享下高見啦...
作者: billlo88    時間: 2013-6-14 10:05:46 AM

kazas 發表於 2013-6-14 02:03 AM
難得咁耐無上黎發問,唔好下下一黎話人STUPID先,
我有你咁聰明就唔洗發問啦,你講既有腦既都知既,唔通 ...

我相信 Isnomniahk 只是針對片中兔主行為,並非話post 這段片的兔友。難得有話題,大家討論一吓。
作者: yancyan520    時間: 2013-6-27 04:59:21 PM

其實我以前細過都試過幫兔仔沖涼
o個時養中國白兔,因為佢o個時成身都係屎同埋尿
唔洗干淨唔得,o個時邊有話咁多照顧兔仔既資訊
但係大原則係要用暖水,耳仔眼仔唔入得水,店水都唔得
同埋沖完要即刻吹干,要完全干唔好俾佢食番沖涼o的水
加上成個過程,兔兔會極力爭扎,o個時係我同爸爸一齊去做

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2