PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔水樽好似有問題 [打印本頁]

作者: emi826    時間: 2013-6-20 02:30:39 PM     標題: 兔兔水樽好似有問題

之前發現飯飯個水樽出水好慢,所以換咗個新水樽。點知,昨天又發現飯飯成日冇飲水,再睇又係個水樽出水太慢...同兔爸研究後,發現應該係出水口粒珠有問題,處理後又冇事。但係...我真係唔放心,有冇經驗兔友可以介紹邊款水樽好d,唔會有哩個問題呢?
作者: billlo88    時間: 2013-6-20 04:00:00 PM

I use this brand... very good!!

Easy to find in many shops.
Made in japan $75.00

附件: mr350.jpg (2013-6-20 03:58:05 PM, 20.62 KB) / 下載次數 34
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjcyNTl8YWNjNWQ4ZDl8MTcxNTcyMDQyOXwwfDA%3D
作者: sal    時間: 2013-6-21 06:33:58 PM

我都係用呢個,很好,推薦!
作者: sal    時間: 2013-6-21 06:39:08 PM

最初買廿幾蚊最cheap果種,唔出水囉...好彩即日發現,否則兔兔就慘了
作者: yancyan520    時間: 2013-6-22 05:36:31 PM

billlo88 發表於 2013-6-20 04:00 PM
I use this brand... very good!!

八妹都係用緊呢個!!
作者: yinyin19940    時間: 2013-6-26 03:19:36 AM

兔兔之前都系個咁, 跟住買左個新俾佢!
作者: s081051    時間: 2013-6-27 05:03:25 PM

billlo88 發表於 2013-6-20 04:00 PM

O(∩_∩)O哈哈~,厲害~~
作者: lovin_gloria    時間: 2013-9-5 09:42:41 AM

我屋企3隻兔都係用呢隻......

但發現出水位粒珠有時會實左.....搞到兔兔飲唔到水......
作者: billlo88    時間: 2013-9-5 11:37:07 AM

lovin_gloria 發表於 2013-9-5 09:42 AM
我屋企3隻兔都係用呢隻......

但發現出水位粒珠有時會實左.....搞到兔兔飲唔到水...... ...

最簡單,當你加水或換水時,用力按放膠樽身幾下,看有冇有水滴就知,如果無,就用牙刷清理一下。
作者: Carly    時間: 2013-9-7 12:31:31 PM

可能係出水位有野KICK住左,我之前試過係咁.整左出尼之後就冇野
作者: lovin_gloria    時間: 2013-9-9 09:27:55 AM

billlo88 發表於 2013-9-5 11:37 AM
最簡單,當你加水或換水時,用力按放膠樽身幾下,看有冇有水滴就知,如果無,就用牙刷清理一下。 ...

好, 下次我留意下先, 唔該晒~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2