PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔籠問題 [打印本頁]

作者: SerenaWong    時間: 2014-1-18 01:20:00 PM     標題: 兔籠問題

我家兔兔依家用緊依款兔籠,未識去廁所,但我見好多人話依d格格對兔兔腳唔好,咁我係咪應該要買無格格嘅籠,然後放紙沙比佢呀?同埋我買左2款廁所,佢2個都去,但鐘意訓長方形嗰個,咁係咪即係唔鐘意三角形嗰個,要攞走佢嗎?

附件: 20140117_135113.jpg (2014-1-18 01:19:56 PM, 2.01 MB) / 下載次數 49
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Mjc5NTR8YjBlNzA2ZTN8MTcxNjEwODU5M3wwfDA%3D
作者: kwan104kwan    時間: 2014-1-19 09:26:45 AM

豪華住宅喎!

據聞呢D籠底、同廁所上個D鐵/膠 格都係對腳板唔好!

我就用”日X城” 買左 $99 四塊既小朋友用膠地墊鋪左個籠!

傳聞會好D!

廁所上既鐵/膠 格 就掉左啦!
作者: SerenaWong    時間: 2014-1-19 10:25:04 AM

kwan104kwan 發表於 2014-1-19 09:26 AM
豪華住宅喎!

據聞呢D籠底、同廁所上個D鐵/膠 格都係對腳板唔好!

好,因為佢得6成喺廁所痾,我驚如果d尿尿痾左出嚟會整濕佢,咁放bb膠,再放紙粒ok嗎?應該唔會食紙粒嫁可
作者: kwan104kwan    時間: 2014-1-19 12:13:12 PM

提提你:食唔食地墊膠同紙粒,要睇返你隻兔兔啦!

我兩隻都有咬膠地墊,

所以買面積大D,

接駁位小D,咬既機會咪少D 囉!

我自己會係廁所外邊鋪點紙粒!

等佢唔小心屙出廁所,都有野索下!

作者: ak12345678977    時間: 2014-1-19 12:20:57 PM

SerenaWong 發表於 2014-1-19 10:25 AM
好,因為佢得6成喺廁所痾,我驚如果d尿尿痾左出嚟會整濕佢,咁放bb膠,再放紙粒ok嗎?應該唔會食紙粒嫁可 ...

想問咁大個三格底版既籠邊度買架?大約幾錢左右

其實會尿係廁所就ok架喇,屎一定有D在外面。

三角型可能因為係鐵枝佢踏上去唔舒服呀,方型係膠版佢覺得無咁痛

我自己就用籠墊鋪底上放尿片,次所同草架放同一面,咁佢踏的地方就有平地

用了籠墊一個月醫生話本來2級腳枕好轉到1級,不用特別吃藥了

籠墊大約30幾蚊塊,我自己買左5塊日日換,可供參考

照片 (12).JPG

附件: 照片 (12).JPG (2014-1-19 12:20:34 PM, 2.63 MB) / 下載次數 43
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Mjc5NTV8YWVhYzZkMmN8MTcxNjEwODU5M3wwfDA%3D
作者: SerenaWong    時間: 2014-1-19 03:37:38 PM

ak12345678977 發表於 2014-1-19 12:20 PM

我上網淘嫁!你打“豪華兔籠“就有

有大有細,我依個係大,81cm長

$380,加埋怨運費差好似差唔多500
作者: SerenaWong    時間: 2014-1-19 03:42:20 PM

kwan104kwan 發表於 2014-1-19 12:13 PM
提提你:食唔食地墊膠同紙粒,要睇返你隻兔兔啦!

我兩隻都有咬膠地墊,

好喇,得閒去買先
作者: SerenaWong    時間: 2014-1-19 03:44:33 PM

ak12345678977 發表於 2014-1-19 12:20 PM

籠墊即係bb膠墊?
作者: syt174698    時間: 2014-1-19 03:47:30 PM

旺角金魚街Q兔都有買呢款籠
作者: SerenaWong    時間: 2014-1-19 10:16:24 PM

我搵到啦,唔該你呀
作者: ak12345678977    時間: 2014-1-19 11:53:18 PM

SerenaWong 發表於 2014-1-19 10:16 PM
我搵到啦,唔該你呀

記得要睇下BB會唔會咬先好買多!
作者: yanyan1211    時間: 2014-1-20 08:01:19 AM

我朱朱咬咗兩口bb膠食咗!晤知有冇事?我可以做d咩令佢屙返出來?
作者: ak12345678977    時間: 2014-1-20 10:43:55 AM

yanyan1211 發表於 2014-1-20 08:01 AM
我朱朱咬咗兩口bb膠食咗!晤知有冇事?我可以做d咩令佢屙返出來?

咁激動?兔仔嘔唔到,只好狂谷佢食草,你密切留意佢便便情況,一唔對路要即刻睇醫生!

我仔仔試過食膠紙,好彩收得快食左半片,之後乜都無比只係谷食草,BODY CHECK時醫生都話無事
作者: yanyan1211    時間: 2014-1-20 01:38:39 PM

好的,晤該哂!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2