PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 好肥呀... [打印本頁]

作者: siufa    時間: 2010-5-16 08:36:46 PM     標題: 好肥呀...

我隻鼠鼠肥到好似隻豬咁, 點算呀><
我已經好少俾瓜子同花生佢食架啦...

作者: wesky    時間: 2010-5-16 09:04:35 PM

減肥.... 轉糧~~ 做多d運動
作者: lela    時間: 2010-5-16 09:19:44 PM

俾佢跑多D
作者: drumlouis    時間: 2010-5-16 10:58:06 PM

其實 主糧既份量都要跟番比例少
你養既只要唔係熊仔鼠(熊仔係80-130)////(其他鼠標準體重係15-35/40g)
每日比佢地既野食量淨係需要1-3g   隻鼠鼠輕既話比4g都得
我就每日比3g我d鼠鼠食 最重個隻都係37g 係標準體重之內
作者: laiyingbb    時間: 2010-5-18 11:59:26 PM

我想問呢,
係咪比左野食佢地之後,
佢地食曬就唔洗再比佢地架啦(一日之內)?
因為,佢地係咁食,係咁大便= ="":056:
作者: MIMI    時間: 2010-6-19 03:18:49 PM

My hamster is Fat too. I dot no why too.
作者: 小鈴    時間: 2010-6-19 10:34:04 PM

我想問呢,
係咪比左野食佢地之後,
佢地食曬就唔洗再比佢地架啦(一日之內)?
因為,佢地係咁食,係咁大便= = ...
laiyingbb 發表於 2010-5-18 11:59 PM

咁事乎你比左幾多野食佢啦@@
如果你一開頭已經比左好多的話~我覺得唔需要再比@@
因為佢地正常會收埋d野食的~

作者: smileplus    時間: 2010-7-6 12:38:01 AM

我隻鼠真係好肥-__-"....成日訓,同埋幾乎唔見佢會玩個轉轉.....{:3_83:}
點樣可以迫佢跑多d....????
作者: asd26900200    時間: 2010-7-6 10:40:11 AM

你最好把佢放入轉轉球裹
等佢運動下
作者: smileplus    時間: 2010-7-6 09:40:18 PM

我無轉轉球添,得閒買個返黎先~~謝謝!!!
作者: smileplus    時間: 2010-7-17 01:07:26 AM

買左轉轉球喇~!! 金魚街好似得 i <3 rabbit 先有得賣~!
初初擺入去佢地驚到懶尿....但之後又唔驚,得閒係間屋度走黎走寺真係好得意 哈哈,謝謝意見!
作者: BiBi    時間: 2010-8-1 10:43:22 PM

My hamster is fat too!!!
作者: lovekizv3v    時間: 2010-12-26 06:26:34 PM

放佢出泥玩下啦
作者: BiBi    時間: 2010-12-26 11:49:02 PM

I put it in the hamster ball every day ga!
But it sleep In the hamster ball !

And my brother catch it every day too !

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2