PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: owbox草問題 [打印本頁]

作者: coinss    時間: 2008-5-9 11:33:47 AM     標題: owbox草問題

我想買oxbow一箱裝ga草,比較平:010:
請問個箱入面d草係獨立包裝/唔係獨立包裝:017:
作者: rock_his    時間: 2008-5-9 12:10:26 PM

我都想知呀 , 我得仔都鍾意食owbox T 草草
作者: lingyan    時間: 2008-5-9 01:07:21 PM

應該唔係獨立包裝呱 ......
如果係獨立包裝就唔會咁平囉。
作者: casey    時間: 2008-5-9 01:18:02 PM

wesky買開0家
等佢答就岩哂喇
作者: lingyan    時間: 2008-5-9 01:53:16 PM

我想知個箱有幾大,唔知個空位夠唔夠放呢 :056:
作者: hh0    時間: 2008-5-9 02:25:24 PM

等我答啦:
唔係獨立包裝,  无论9 lb / 25 lb 里面都係一包过,有个膠袋装住
作者: coinss    時間: 2008-5-9 03:32:05 PM

明白了
多謝你ga解答啊:032:
作者: wesky    時間: 2008-5-9 04:04:26 PM

係啊~~ 一個袋裝晒的~~~
作者: wing1994121    時間: 2008-5-9 08:54:15 PM

wesky,我想問下通常邊到有oxbow草買?
我係Q-pxt搵唔到:025:
作者: wesky    時間: 2008-5-9 08:57:42 PM

R記 或 兔協都可以買到~~
作者: wing1994121    時間: 2008-5-9 10:48:50 PM

R記是指??:017: :017:
作者: wesky    時間: 2008-5-9 10:49:36 PM

Station-R~~~
作者: wing1994121    時間: 2008-5-9 11:10:42 PM

咁我想問下係食APD Timothy High Fiber Hay定係APD Timothy Gold Hay?兩者有咩唔同?
如果食Oxbow ,咁食Oxbow Timothy Grass Hay定係Oxbow  Timothy Grass Hay?兩者有咩唔同?:017: :017:
糧方便係食Oxbow Bunny Basics 15/23定係Oxbow Bunny Basics T?兩者有咩唔同?:017:
作者: wesky    時間: 2008-5-9 11:19:12 PM

Oxbow Timothy Grass Hay定係Oxbow  Timothy Grass Hay??
唔係一樣咩 = = ??
6個月以下食 Oxbow Bunny Basics
6個月以上食 Oxbow Bunny Basics T
作者: wing1994121    時間: 2008-5-9 11:20:55 PM

咁APD Timothy High Fiber Hay定係APD Timothy Gold Hay呢?兩者有咩唔同?
作者: wesky    時間: 2008-5-9 11:27:47 PM

唔清楚啊~~ 我無買apd~~
作者: seefun    時間: 2008-5-10 01:08:00 AM

APD Timothy High Fiber Hay 即是 1st cut Timothy 草多枝有葉有花,
High fiber 就是指多枝所以多纖維.

APD Timothy Gold Hay 即 2nd cut Timothy 草多葉少枝.

一般來說都應該買Timothy High Fiber Hay,因為枝葉都有纖維夠,
對腸胃牙齒健康較好,除非兔兔唔肯食先買Timothy Gold Hay.
不過盡可能令兔兔枝葉都食會好d
作者: wing1994121    時間: 2008-5-10 01:35:07 AM

原帖由 seefun 於 2008-5-10 01:08 AM 發表
APD Timothy High Fiber Hay 即是 1st cut Timothy 草多枝有葉有花,
High fiber 就是指多枝所以多纖維.

APD Timothy Gold Hay 即 2nd cut Timothy 草多葉少枝.

一般來說都應該買Timothy High Fiber Hay,因為 ...

謝謝你的答覆:033: :033:
作者: 阿度    時間: 2008-5-10 12:25:34 PM

原帖由 wing1994121 於 2008-5-9 11:20 PM 發表
咁APD Timothy High Fiber Hay定係APD Timothy Gold Hay呢?兩者有咩唔同?

未必所有兔兔都會肯食1st cut既apd架~~
呢一點你要留意下, 所以建議先買小小試下家中兔兔肯唔肯食先再買10lbs~
但最近apd 1st cut唔係太多枝:077:
作者: wesky    時間: 2008-5-10 12:42:24 PM

係啊
有D兔唔鍾意食太多枝
我兩隻都係~~
作者: 阿度    時間: 2008-5-10 12:59:49 PM

原帖由 wesky 於 2008-5-10 12:42 PM 發表
係啊
有D兔唔鍾意食太多枝
我兩隻都係~~

呢樣我都好煩
閃閃鍾意食枝, 小純鍾意食葉...唉
作者: hh0    時間: 2008-5-10 01:21:36 PM

原帖由 阿度 於 2008-5-10 12:59 PM 發表

呢樣我都好煩
閃閃鍾意食枝, 小純鍾意食葉...唉

gum 應該食 oxbow 啦
枝葉平均D
另外再買包15oz既燕麥草(oat hay) 俾閃閃 <- 呢隻草勁多枝又粗
一包 Brome hay or Botanical hay or 果樹草俾小純 <- 呢幾隻似淨葉而botanical hay 有香草同小花花
溝一執落T草度或者當零食都唔錯架

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2